31 december 2011

Gott Nytt År

Vi vill passa på att önska er alla ett Gott Nytt År! (o så får vi se hur länge detta foto får finnas kvar på bloggen.... ;))

Kramar till er alla!

Två tomtar

30 december 2011

Bästa julklappen

Bästa julklappen ever - tänk att få åka till Paris med sin älskling!!! Ohhh jag lääääängtar redan! Tänk, strosa hand i hand, sätta sig på ett café o läsa något en liten stund, titta på folk, prata lite franska, ha picnic framför eifeltornet, äta macarons på Laudrée, strosa lite till och framförallt kyssas, kyssas och kyssas. För det lovade jag mig själv att jag skulle göra nästa gång jag kom dit :) Längtar...

Snyggaste o varmaste tomten

Måste ju tillägna ett alldeles eget inlägg åt den snyggaste och framförallt varmaste tomten i år... Jag undrar bara en sak... hur mycket kan/får en tomte lufta på skägget egentligen?!

Juletid

Ja då vet man hur ett Bengtsson-julfirande går till minsann! Och jag är rätt så förvånad över att jag faktiskt tyckte det var rätt gott med dopp i grytan men det var nog det goda köttet och korvarna som gjorde sitt till med tror jag minsann. Utöver Bengtsson-julfirande så har vi även hunnit med "lillejul" med uppesittarkväll hos pappa och annandagsfirande hos mormor (inklusive en snabbvisit med perfekt tajming hos familjen Hansen med). Ja det blev med andra ord en hel del farande i år med men så mycket trevligare när man är två om det! (hrmm, kanske beror på att någon annan mest rattade bilen.... tack*)

Jag har ju totalt glömt bort att visa vår fina palmgran vi har här hemma + fina manhattan-ljusstaken som blev över på lugna lagunen. Tusen tack mamma, den passar perfekt här! Och ser du förresten vilka kulor som hänger i granen?! Ett nytt tillskott i år är också farmors kyrka, kan fortfarande inte förstå att det inte var någon annan som ville spara den som ett fint minne, med tanke på alla dessa gånger vi bråkat om att få sätta ihop den....  10.75 riksdaler kostade den en gång i tiden i alla fall, och både orginalkartong och bruksanvisning kvar minsann :)


Vår palmgran o manhattan
Kyrkan

21 december 2011

Karaktärsbyggande...

Jo, jag kallar det så för denna står mitt på köksbordet på jobbet... O inte nog med det, en massa goda bitar är det i den dessutom!!! Har (bara?) två bitar på mitt samvete än så länge får jag väl erkänna, jag menar, jag var ju tvungen att testa Rollo med lakritssmak som jag aldrig stött på innan... Kanske var det såna jag borde ha smält o haft mellan mina lakritsmakarons, tål att testas någon dag!

Julgodis...

20 december 2011

Dessa biskvier...

Kan ni tänka er, jag har lyckats baka något som älsklingen min tycker är riktigt gott! Sådär gott ni vet att man riskerar att hamna framför frysen för att leta efter rätt kakburk... Tanken är att dessa ska hamna på ett efterrättsbord någonstans och vi får väl se om de klarar sig tills dess! Ja det var nog väldans tur att jag inte gjorde formen som dammsugare för då hade det varit ännu mer rykande åtgång tror jag minsann... ;) Här hittar ni receptet!

Mumsiga minibiskvier!

Glögg & pepparkaksmys

Ja näst intill 1-årsdagen, om man nu räknar från och med utbyte av saliv, var det återigen dags för glögg & pepparkaksmys i fredags. Det känns som om det var ännu fler godsaker med på bordet detta år och vi lyckades som vanligt inte äta upp mer än hälften... Mycket gott var det dock och framförallt mycket trevligt att ha goda vänner på besök!

Ja detta år var det ju inga särskilda som försökte sig på att stanna natten ut heller..... ;)

O då har S & E:s godis inte kommit ännu....

15 december 2011

Alla flickor har rätt att gå i skolan

Lyssna på Musikhjälpen i P3, önska en låt och skänk en liten slant eller bara skänk en liten slant (om man nu som jag inte kan välja låt...)!

Partner in crime...

Jag kan ju lugnt säga att jag saknar min partner in crime på jobbet, sitter i ett alldeles för stort rum för mig själv i tystnad (ja förutom ibland då...eller rätt ofta...ja du vet vad jag menar...) Tur ho kom förbi igår så man fick värma sig lite med anledningen till att hon inte är här... :) Gos gos gos på hög nivå!

MiniGos

13 december 2011

Hus av pepparkakor

För första gången ever blev det idag dags för pepparkakshusbyggande. Inget fusk här inte utan det var bakning av både väggar, tak, skorsten och husinnehavare naturligtvis. Som tur var hade jag hjälp av Love :) Han bestämde vilka djur som skulle få vara med och dekorerade dem så fint därefter. Det vart allt från krokodiler och giraffer till huskatt och älg så en fin och härlig blandning. Pysseltokig som man är så var det mysigt och roligt så tills nästa gång får man väl höja svårighetsgraderna lite på designen kanske...

Med tungorna rätt i mun...

På gång...

Dekorationer på hög nivå!

Slutskapelsen :)

9 december 2011

Den bäste!

Slutkörd och trötter efter en vecka i Sandviken var jag verkligen idag. Vet inte om jag direkt visade mig från min bästa sida idag på lunchen men trött trött trött är väl orsaken. Men nu har ett pass på gymmet gjort susen och Framförallt den fina blomman som den bäste hade med sig hem till mig efter jobbet. Gladare, piggare, bortskämd och lycklig så här på fredagskvällen, kan det bli bättre?

8 december 2011

Intuition

Ja sin intuition ska man kanske börja lita på lite mer. I förmiddags vandrade tankarna omkring i att man kanske skulle unna sig att åka taxi in till Gävle istället för buss. Men nej, istället tänkte jag ta en tidigare buss än vad som egentligen behövs för att vara på den säkra tiden att hinna med tåget. Men så lätt gick det inte nej, den tidiga bussen dök aldrig upp och någon taxi gick då inte få tag på försås. Min gissning är att det finns max 1 taxibil i Sandviken, eller på sin höjd 2 (*suck*). När sedan nästa buss visade sig vara väldans sen så blev det problem så jo, jag missade mitt tåg med en så där 3 minuter. Jätteglad är jag! NOT.

Jaja, SJ är trevliga o försöker hjälpa, men nästa X2000 från Stockholm är dock fullbokat så de kunde inte boka in mig på det. De ringde X-trafik som nu har lovat att fixa plats åt mig på det tåget ändå... ja vi undrar nog alla hur det ska gå till. Fick en superfin liten biljett att visa upp i alla fall. Snälla alla, håll tummar o tår att jag kommer hem till min älskling  någon gång i kväller <3

Hoppas nu X-trafik håller vad de lovar...




5 december 2011

Jag ser det snöar

Ja nu äntligen kom den första snön i morse och genast blev julstämningen lite bättre tycker jag allt! Jag hör ju till dem som tycker det ska vara snö på vintern, kanske inte riktigt så mycket snö som det varit de två sista åren men hellre det är regn och rusk, helt klart!



Denna vecka är en Sandvik-vecka och jag hade helt klart förväntat mig mycket mer snö här uppe men förvånad blev jag då jag möttes av barmark. Kanske jag i alla fall inte lyckas återupprepa förra höstens bravader då jag fick traska här uppe med Converse i djup snö (läder i och för sig men trots allt de igenkännande lufthålen på sidan...). Inga Converse denna gång men dock endast höstskor så vi får se om jag klarar mig! Premiär för vinterjackan fick det bli i alla fall.

Jag hoppas innerligt på att denna vecka går fort, det är mycket som ska hinna med så hipp som happ är det kanske (förhoppningsvis) torsdag och jag sitter på tåget hem igen.

Vill även passa på att tacka för två väldiga ytterligheter i helgen som gått.
Tack för det fina farväl som vi fick ta av farmor i fredags, det hade ni ordnat otroligt fint. Många näsdukar gick det åt men också många minnen kom fram. Jag undrar fortfarande vem det var som bestämde att vi skulle sjunga "Stad i ljus" för 21 år sedan...?!
Tack Karlshamnskontoret för en hejdundrandes trevlig julfest, de lurviga fick sig en rejäl omgång och fler historier skevs till nästa upplaga av Jeopardy om den kommer någong gång :)

30 november 2011

Lycka i en liten påse

Efter lite efterforskningar och ett första besök i Växjös Lidl-affär är lyckan på topp! Nu ska här bakas fler sorters macarons! Kanske något för gottebordet i jul :)


29 november 2011

Långlivad födelsedagspresent

I fredags var det äntligen dags för konsert med Melissa Horn! Fick ju denna underbara födelsedagspresent för 2,5 månader sedan ungefär så den har jag väntat länge och gott på. Konserten var i Kulturhuset Spiran i Jönköping så fick man se det nya konserthuset också. Fint var det och framförallt var det underbart sköna stolar.

Konserten var också toppen, riktigt duktiga musiker i hela bandet dessutom. Jag hoppas dock på att nästa skiva blir lite gladare! Känner ju inte alls igen mig längre i låtarna (vilket ju bara är positivt förstås :))

Hade det inte varit för grannen tre stolar bort som tyckte att han hjälpte till att hålla takten genom att slå mot sina lår, eller den som stampade takten i golvet o inte trodde det märkes, eller hon som satt bakom och sjöng med i alla refränger (ja verserna kunde hon visst inte) lite lagom falskt så där så hade det varit ännu bättre!

Tack min fina för denna kväll och tack Tallin-flygbolaget och SJ för att ni höll tiderna!

Melissa Horn

24 november 2011

Två förälskade smurfar

Ja man kan nästan tro att det är två smurfar som springer runt här hemma. Höstens bästa köp har helt klart varit våra fina one-pieces! Så så här springer vi runt här hemma och har det gott med varandra :)

Vi äro två smurfar

20 november 2011

Pepparkakor var det ja!

Nu så var årets pepparkakor gjorda. Lite tidigt som sagt så vi får väl se om de räcker fram till jul... Snart får vi besök av Mini och Johanna så det blir bebisgos även idag med andra ord. Han har det inte lätt nu mannen min... ;)

19 november 2011

Pepparkaksdegen satt!

Ja imorgon blir det minsann pepparkaksdag för nu är degen satt! Ja god är degen kan jag meddela, (lämnade lite extra i bunken denna gång...). Känns lite tidigt tycker jag, inga vita vägar när man tittar ut genom fönstren men men, det är ju trots allt 1:a advent nästa helg...

Har ju fått gosa med ännu en liten idag så humöret är på topp! Nu ikväll blir det mys här hemma med den bäste!

Mormors mormors recept, kan inte bli fel :)

18 november 2011

MiniLycka på en torsdag!

Ännu ett stort grattis är på sin plats för Mini ville hipp som happ komma ut i onsdags minsann! Superfin är lilla Mini, det gjorde ni bra Johanna & Daniel!

Inte nog med det så fick man det fina privilegiet att hälsa på på BB igår kväll. Ni anar inte hur lång tid det kändes som hemresan från Norrland denna torsdag var... Så nu har man hållt i en en-dygnsbebis minsann, inte illa, och få känna lite bebisdoft kan ju inte annat än att göra en lycklig det!

Vi dukade upp stort med pepparkakor, ädelost, asti, bullar & macarons och njöt av att få träffa det lilla underverket. Tusen tack bästa Johanna för det fina besöket! & bra jobbat! Jag är impad!!!

Och jo... behövs det barnvakt någon gång.... ja du har mitt nummer ju :)

Mini <3


14 november 2011

En av två är kläckt!

Stort stort grattis till er lille (?) kille familjen S! :)

Små foton plingar till i whatsappen ikväll med vad som ser ut att vara en underbart gosig liten en. Tyvärr är man ju naturligtvis i Norrland så missar tillfället att få klämma på alldeles nya små fötter och händer... Men inte illa att få liveuppdateringar via telefonen i alla fall, det uppskattas! 

Men till nummer två där hemma, håll nu igen ett tag till så jag hinner komma hem!

11 november 2011

Chokladpraliner

Igår kväll hade vi kontorsträff med jobbet med en sådan förträfflig aktivitet som chokladpralintillverkning! (Ja det var jag o Johanna som kom fram med förslaget att göra detta...) Därför åkte vi till Villa vik och fick oss en fin lektion i hur dessa godsaker görs.

Först av allt fick vi provsmaka alla tryfflar som vi skulle fylla pralinerna med, man kan se i allas ögon att det är en fröjd för gommen.

Mmmmm

Sedan var det att fylla färdiggjorda chokladformar, temperera choklad och göra egna formar, doppa pralinerna i choklad och dekorera. Mycket pyssel för en pysselälskande tjej som jag så humöret var på topp!


Koncentrationen på hög nivå
 
Whiskey/kaffe-praliner + en i magen ;)

Lakritspraliner

Följande smaker gjorde vi: lakritst i mörk choklad, passionsfrukt i vit choklad, päronconjac, whiskey/kaffe, hasselnöt, champagne och säkert någon mer som jag glömt. En stoooor ask med praliner fick följa med hem så ska nog dela med mig till mormor som fyller hela 80 år imorgon!


Fylld ask...

Men den kunde fyllas mer :)


9 november 2011

Mmmmmmmacarons!

Ja i helgen skulle jag ge mig på att göra det underbara bakverket macarons. Denna ljuva lilla kaka som är en blandning av maräng och mandelbiskvi är fantastisk god! Jag har ju tänkt att ta mig till en speciell essensbutik när jag har vägarna förbi Stockholm någon gång men sist så vart det inget tid för det så jag fick istället smaksätta och fylla dem med sånt som fanns här hemma.

Det blev två sorter denna gång, lemoncurd och salt kola. Det blev en hel del slit med dessa macroner och ja det är en riktig konst. Linjen är väldans tunn om man lyckas eller misslyckas helt enkelt har jag förstått.

Så... första smeten var mina lemoncurd-macarons och på ena plåten flöt de ut och sprack och på den andra så blev de blanka och fina men lyfte sig knappt. Mycket mycket märkligt då detta var samma smet...


Plåt 1, vad hände?

Plåt 2, obs, samma smet som plåt 1...???

Andra smeten blev då mina salt kola-macarons och till min glädje, förtjusning och förvåning lyfte de sig såå fint och vart ju helt perfekta!!! Själva fyllningen hade jag också sjå med då sockret skulle det karamelliserade sockret fick för sig att stelna... men men, med mycket tålamod så blev de till slut klara!

Mmmmmmmacarons!
 Så vad gick då fel med första smeten? Ja jag upptäckte att jag hade haft i 10 g för lite äggvita, petigt värre, samt så hade jag i lite gul karamellfärg i smeten så kanske det var det. Jaja, saken är den att de Smakar minsann lika gott för det, så det så, det är väl ändå det som är det viktigaste! :)

Ps. Det vart även kanelbullebak så är någon sugen på fika så välkomna!

5 november 2011

Till Farmor

Idag till frukost blir det en leverpastejmacka med tomat mittemellan, precis som du alltid gjorde till mig förr farmor. Och så ett glas mjölk till det. Jag minns med glädje dessa mackor, farmors lilla kråka till all oändlighet på den gröna stolen, "tofsbollar" som gjordes och hängdes upp, spelet i det lilla gula porslinshuset som jag fortfarande inte vet hur man spelar, virkandet, busandet, fikan på cafe freden, glädjen i din röst och ögon när man ringde för att säga grattis eller hälsade på, bingospelet och så mycket mycket mer.

Kram och sov gott kära farmor.

1 november 2011

Min goda halsduk

Runt min hals hänger denna underbara halsduk i höst. Det är bästa mamma som är så duktig och har stickat den till mig. Stickning är verkligen något jag inte kan men det finns ju så otroligt fina saker man kan göra så dags att lära sig kanske? Under tiden gör jag fler beställningar till mamma :) Tack!

31 oktober 2011

En spontan hejarklack

I lördags så vart det en bowlingfajt igen! Finns det någon annan sport som det kan gå mer upp och ner än i denna? Jag undrar det jag... Denna gång gick det bra och jag slog faktiskt personligt rekord på en av rundorna vilket också ledde till en fin seger :)

Ja, bowling är väl en sport, eller?
Och nej, inget på spel denna gång heller...

Till vår glädje fick vi en egen hejarklack av ett gäng glada småkillar. Man fick ju därmed skärpa sig lite så det gjorde nog sitt med!



 


Satt fint det!

 

29 oktober 2011

God tjejkväll

Tackar tusen för en härlig tjejkväll igår med god mat och härligt sällskap! Det var riktigt mysigt så det är definitivt något vi bör göra oftare. Lite orättvist är det för vissa har ju en extra plats för glaset nu för tiden... ;)

26 oktober 2011

Mums inte alltid gott...

Ja jag tänkte att jag skulle testa att göra hi-hat muffins, de ser ju så fina och goda ut. Har velat göra det länge o så äntligen vart det av. Tänk er en god chokladmuffins med en mums (ni vet en sån där chokladöverdragen skumhistoria i fyrpack som man får hos någon avlägsen släkting när man är ute o åker med mormor på sommaren) på toppen, det låter väl inte fel?

Och visst ser det underbart gott ut på bilden? Men sen skulle chokladen på... hmm...ja just det ja... men men, man kan ju inte lyckas med allt... Någon som har testat o kan trixet med detta bakverk???

Fröjd för ögat men för sött för gommen

Muffinssmeten var god i alla fall :)


24 oktober 2011

Finbesök & scones

Ännu en underbar helg är till ända. Denna gång hade vi två härliga killar på besök. En hel del tv-spelande vart det men till min glädje ville de slita sig något för att testa att göra ett silversmycke. Ideerna & kreativiteten sprutade och frågorna haglade runt hammare, filar, brännare och silverplåtar. Ett halvt hjärta vardera till mor o far fick det bli, sååå härligt sött. Bra jobbat grabbar, så duktiga ni var! Jag undrar jag när stora grabben (läs sambon) vill ge sig på ett försök...?!

En annan stor och god nyhet är att jag vann min första runda i golfen, o det trots att jag fick stryka tre hål. Snacka om nöjd!!! Men naturligtvis var inget på spel den här gången, kan det ha något att göra med slutresultatet? Ja vissa vill ju tro det... Fick en "skuld" avprickad i alla fall då det vart champagnefrukost med nybakade scones till härlig lördagsfrukost. Mycket gott!

Mumsiga scones mm
 

22 oktober 2011

Tango nuevo!

Jo jag har ju en förkärlek till tango, så är det helt klart. Otroligt passionerat, vackert, sorgset, glatt, långsamt, snabbt, nära, varmt, o allt detta och ännu mer på en och samma gång. Lägg till det en proffsig kammarorkester med otroligt duktiga stråkar och till råga på allt ett accordeon-proffs. Kan det bli bättre?

Gårdagskvällen spenderades med andra ord i Växjö konserthus där Musica Vitae bjöd på konsert och Helana Fransson och Tobias Wallin från let's dance bjöd på tango (inte min tangodanspartner då men nästan i alla fall ;)) Jag tackar smålandsposten för reklamen (man borde ha bättre koll på när sådana här trevliga föreställningar är på gång) och biljettcentrum för de inte sålt slut på alla biljetter.



Vi njöt till fullo av denna föreställning och nu står min fiol och ler mot mig i sin hörna, dags att damma av den lite kanske... eller inte kanske utan ja det är dags. Någon som är sugen på att lira lite?

Får se till att hitta någon tango-skola med någon dag... vore ju otroligt kul! Och ja, jag ska låta dig föra mig, jag lovar...

Mamma, de kommer till Ystad den 24 oktober så tycker du ska ta med dig någon väninna och gå dit, helt klart!

Hittade ett litet YouTube-klipp från repetitionen som ni kan kika på, ni som inte var där. Varsågoda!


18 oktober 2011

Helgens godheter

Helgen spenderades i ett soligt Linköping och bjöd på en hel del godheter, eller vad sägs om:

- Mys med bästa brorsbarnen
- Kräftor, hemkokta naturligtvis
- Drillning av ett fotbollsproffs to be?! (dvs helgens motion avklarad)
- Födelsedagsfirande x 3
- Tårta för 3-åringen
- Besök på flygvapenmuseum
- Tåg som gick i tid istället för en halvtimme försening (!)
- Kvinnan vann kampen över mannen (för en gångs skull)
- Med mera...

Tusen tack för en supertrevlig helg!

Tårta för den finaste 3-åringen!

Mmm
 
Många plan var det...

"Ställ dig lite coolt vid planet" :)


14 oktober 2011

Gott torsdagsrödvin

Denna Sandviken-vecka räddades igår av middag och gott rödvin hemma hos Gävle-Sara (snälla betona orden ordentligt när ni läser det där, annars åker ni på bannor!) Det man saknar mest när man är iväg är vanlig hemlagad mat så du anar inte Sara hur mycket jag uppskattade detta så tusen tack! Sen kanske jag ska gå nån minut tidigare till bussen om det blir repris på detta någon gång ;)

Nu åker jag äntligen söderut igen med stopp hos de gosigaste ungarna som finns!


11 oktober 2011

En buss som är god

Bussåkande unge som man var i så många år pga att man bodde på landet så ska man inte gilla att åka buss nu när man är vuxen. Och nej, buss är inget för mig, det har jag helt enkelt åkt tillräcklig i mitt liv. Obs! Ett stort undantag för rosa bussar, detta gäller inte dem!

Det finns dock en icke rosa buss som är god och det är den mellan Gävle och Sandviken. Där får jag alltid ett stort leende på läpparna och ett pirr i magen. Det beror inte på att man rätt så ofta (i alla fall 50% av alla gånger) får frågan om man ska ha vuxenbiljett trots att även det ger ett stort + förstås :) Nej, det beror på ett fint sms för snart ett år sedan som gjorde att jag satt där o fnittrade som en liten fjortis. Och då visste jag <3

10 oktober 2011

En champagnefrukost att fixa

Igår var det dags att sätta mitt officiella handikapp på prov på en "riktig" golfbana och 18 lååånga hål... Att hålla koncentrationen på topp under 18 hål är inte det lättaste och någon mer frusterande sport finns nog inte. Eller är golf kanske inte en sport utan en livslång sysselsättning som en av våra medspelare sa (som hängde på oss under några hål). Detta betyder alltså att jag inte bara spelade med J utan även två helt vilt främmande människor...

Så vart har nerverna tagit vägen som man hade när man var yngre. Hur har man någonsin haft modet att spela ett solostycke på fiolen eller läsa dikter inför ett fullsatt konserthus?! Jag är imponerad av mig själv, ja, för dåtida händelser alltså.

Men det var trevliga människor vi träffade på som peppade, berömde lite (jag hade faktiskt underbara inspel igår) och gav tips (som mottogs väldigt motvilligt i början men som faktiskt fungerade...). Tur man fick veta efteråt att en av dem var underklädesförsäljare annars hade man väl trott att han kollade in storlekar istället för golfsvingen... Ja man träffar alla möjliga människor på golfbanan helt enkelt! Men men, med en förlust på 4 poäng så lovar jag att fixa den bästa champagnefrukosten någonsin :)


Underbart höstigt golfväder!

Efter en halvdag ute på golfbanan blev det en helkväll på bion. Niceville såg vi vilken jag kan rekommendera, en riktig feel good-film! Blir nog till att läsa boken snart framöver.

6 oktober 2011

"El hababo esta tapada"

Ja äntligen fick jag hit de två godaste tjejerna från min gymnasieklass! Märkligt att det ibland bara passar alldeles utmärkt för alla en helg helt plötsligt men ack så bra :) Det blev en väldans massa gammalt prat om både det ena och det andra och ja, en del skvaller med...


Det blev inget öl-pictionary denna gång men istället charader, alldeles genuint skrivna av Maries mamma sådär kring 98-99 någon gång. Underbart snygga foton och en blå gammal lapp med diverse kommentarer från en veckas lägenhetsvaktande stod också i fokus.

Vi kan väl sammanfatta denna trevliga helg med följande:

Vi har en stor lägenhet.
Det är inte svårt att hoppa höjdhopp men däremot att köpa lök.
Vad pågick i min lägenhet på storgatan egentligen den där veckan?
Vi har blivit äldre men också snyggare.
Man får träningsvärk av att vara ute o dansa.
Vattentornet är coolt.
Hemlagad mat är gott!

Den trevliga helgen fortsatte sen med blommor, god choklad o en ännu gladare Hanna, tusen tack tjejer!


Gott!