30 april 2012

Köerna var det ja

Jo jag så ju att jag skulle återkomma angående köerna... Vi åkte till versaille igår, tänkte det skulle vara mysigt att kolla in slottet o promenera lite i den vackra trädgården.
Men... När vi kom fram möttes vi av köer jag aldrig någonsin skådat. Bjuder på tre bilder här för att försöka illustrera det lite. Och tänk er att folk står ungefär två o två i en ormliknande form. Och detta är kön för att gå on i slottet. Lägg där till en mastodontkö för att först köpa biljetten.
Behöver jag säga att vi inte fick se spegelsalen eller Marie antionettes äksklingsslott? Vi får helt enkelt se filmen när vi kommer hem igen:)




Ohh yeah :)

Bilden står för sig själv, nu blir det äta av!

29 april 2012

Köernas dag

Denna dag har utan tvekan varit köernas dag. Har då aldrig sett på maken. Orkar inte förklara mer ikväll, ska försöka ge er en inblick av det imorgon. Ger er en bild av lite slapp istället :)

28 april 2012

Ett mulet paris

Ja ingen idé att gå upp trapporna för eifeltornet idag inte. Mulet och tidvis regn har vi haft idag men oj vad vi har promenerat, promenerat o promenerat. O det tillsammans med en massa andra turister och en hel drös med andra svenskar... Jo, lite jobbigt tycker jag, men men. Lite shopping har det blivit med minsann i alla fall!
Vi hade tänkt ha lite picnic ikväll men pga vädret fick picnicen hållas på hotellet. Baguette, chevre, serrano o rött vin. Lägg där till macarons i olika smaker så har vi haft en toppenkväll helt i vår smak:)
Försökte förresten ta mig in i Laudruees butik idag men förgäves, lååååång kö vilket ju inte är min favorit. Vill ju åt en ask därifrån dock så har nu siktet inställt på en annan butik ;)




27 april 2012

Hänglåsebron

Visste inte riktigt vart den här bron låg någonstans men ikväll på vår "lilla" (bara 1,5 timme) promenad upptäckte jag den till min lycka. Hade ju dock inte tänkt på att vårt lås skulle pimpas till lite med så det får bli en av helgens att göra.

Tanken är att om du hänger ett lås här och slänger nykeln i Seine så ska du för alltid ha Paris i ditt hjärta. Jag tänker att om vi sätter dit det tillsammans lär vi också alltid ha varandra i våra hjärtan (vilket jag ju redan vet i och för sig). Saken är den att låset jag tog med är det lås jag brukar använda på idrottskliniken så frågan är nu om även mitt gym kommer ha en extra fin plats i hjärtat också... Men men, kan väl inte vara negativt i alla fall ;)

Pimpa och återvända hit ska vi denna helg i alla fall!

Har för övrigt ätit aligot ikväll, en specialitet från där jag bodde i Frankrike för en herrans massa år sedan. Gott var det! För er som inte vet så är det mos med massor med ost och vitlök i (säger inte högt att Johannes tyckte det smakade som eldoradopulvermos...).
Vi har det bra vi :)


Bonjour a Paris

Nu är vi på väg äntligen! Härliga dagar i en underbar stad väntar och semester-mode är ON. Ska försöka hålla er uppdaterade under resans gång. A bientot!

26 april 2012

Packa packa väskan

Dags att packa väskan, blev en lång jobbdag idag men nu kan jag med gott samvete ta semester. Ja jag måste nog säga det igen... SEMESTER!!!  :)

25 april 2012

Nya golfskor

Dags att sluta upp att ynka över mig själv nu och prata om lite roligare saker här på bloggen. Golfsäsongen är ju på gång att dra igång och jag kände att jag skulle införskaffa mig ett par riktiga golfskor. Vi har ju sagt att det ska bli en del golf i år så man vill ju ha rätt utrustning (o framförallt vattentäta skor tänker jag). Inte lätt att hitta skor till mina breda fötter dock och snygga ska de ju vara med naturligtvis. Självklart faller man för de dyraste men genom att gå in på sportamore.se på rätt dag (rabattdag) + hitta 10% rabattcheck på nätet så vart priset ungefär som alla andra skor.

Så en glad Hanna fick hem dessa igår, visst är de la snygga!!! o sköna med dessutom :)

Bild från sportamore.se

24 april 2012

Cocillana - my friend

Ja jag vet, jag är svårövertalad när det gäller att åka till läkaren o kolla upp saker. Det är väl därför man har åkt till Grekland med bruten fot osv... Men men, med tanke på att jag träffade Mini förra helgen som hade lunginflammation, den lilla stackars sötisen, så kändes det kanske rätt att vara lite orolig denna gång. Har inte känt igen mig heller riktigt för pigg är det minsta jag varit denna förkylningsomgång.

Nu kan jag lugna alla oroliga själar och säga att jag mår fint, sänkan var normal, och allt annat såg också normalt ut. Lite för bra med tanke på hur jag väser o låter för tillfället tyckte doktorn (o ser ut med kanske för är fortfarande zombie-lookalike).

En positiv sak dock! Jag tiggde till mig lite hostmedicin för jag tycker synd om Johannes och resten av huset, har nog hållit dem vakna hela natten inatt tror jag (förlåt*). Cocilliana is da shit vad kommer till hostmediciner, jag minns dock inte att det var så här starkt (det snurrar i huvudet och jag känner att jag nog måste vila lite snart). En halvliter (?) skrev han ut till mig med så nu har jag hostmedicin för lååång tid framöver.

Ett litet snyft också... Doktorn trodde tyvärr att jag inte kommer kunna briljera med min franska till helgen utan får skicka lappar till fransoserna om jag vill dem något... Vi får la se, nu är det teckenspråk som gäller fram tills fredag! Tur jag jobbar med att skriva saker :)

23 april 2012

Räknar ner

Hostar lite, snörvlar lite, klagar smålite men räknar framförallt ned för på fredag är det Paris som gäller!!! Hoppas hoppas, ta i trä, att jag är frisk tills dess och att jag inte smittat mannen min med någon ond bacill. Hade ju tänkt att jag skulle ha planerat lite i helgen vad vi ska hitta på när vi är där men tankarna har inte riktigt orkat med det. Men, det blir i alla fall ingen pärm med kartor, platser att måste besöka, näst intill hemliga tunnelbanelinjer o sunkiga butiker (Johanna, du vet vad jag menar...). Kanske blir det en cykeltur ut till Versaille, med lite picnic innehållande vin, bröd, ost och macarons i alla fall :)

För övrigt, vill ni mig något idag så är det det skrivna ordet som gäller då min röst i stort sett är borta. Men jag ser det som positivt för så brukar ju mina förkylningar sluta...

21 april 2012

Känner mig som en karl

Ja det är ju karlarna som brukar vara ynkliga och klaga när de är förkylda men denna förkylningsomgång har jag ynkat mig mer än vanligt tror jag minsann. Men vad ska man säga, ibland är det väl bara så helt enkelt... Tur att mannen min står ut med mig o tar hand om mig så bra <3 

20 april 2012

Näsduksmaraton

Ja jag håller på och testar hur många paket näsdukar man kan göra sig av med under en dag. Maraton i snytningar gäller alltså för tillfället. Men... vänta lite nu..., var inte jag precis förkyld? Hade jag inte precis kommit igång med träningen igen? Ska vi inte på en väldans trevlig 40-årsfest imorgon?

Nehe nej, här ligger man nerbäddad igen med en förkylning värre än förra gången.. Och jag sitter här och undrar vad allt snor kommer ifrån eftersom jag typ snyter mig var o varannan minut

Jag vet att man egentligen inte får men jag kan inte låta bli att faktiskt tycka lite synd om mig själv, och snälla, liiiite kan ni väl hålla med i alla fall?!


18 april 2012

Det där barskåpet...

Fy vad jag har tråkigt ikväll, funderar allvarligt på att tömma barskåpet och se om kvällen skulle kunna bli roligare. Den kanske skulle bli lite för rolig för min del dock för det finns rätt mycket att välja på... Men o andra sidan är det ju inte riktigt min stil och det skulle framförallt bränna till för mycket i plånboken tror jag minsann.

Vet för övrigt inte varför det är sånt tabu att köpa något från barskåpet, har nog aldrig gjort det. Men vad är det för mening liksom när både konsum och systemet ligger runt hörnet på hotellet. Någon gång skulle det ändå vara roligt att inte tänka så utan lyxa till det och framförallt beställa roomservice med god mat eller fin frukost till rummet. Ja, självklart inte när jag är själv som jag är nu då utan någon annan gång när man är två.

Har väl snart gott om poäng för två frinätter så vem vet, kanske man kan lyxa till det då när rummet blir gratis, vi får la se!

"Dåskavise"

Konferensfika

Inte likt mig men är det så här fint konferensfika så får man ju passa på helt enkelt. Längst bort står det fruktsallad med, bara så ni vet... :)

Vad ska vi välja...

16 april 2012

Lyxmiddag

Ibland får man unna sig lite god mat i restaurangen för att liva upp kvällarna lite... Perfekt middag för 34 kronor för det är vad det blir efter rabattkupongen jag får per natt här på hotellet :) billigt blir ännu godare! Smaklig måltid säger jag till mig själv o hugg i!

Längtar hem...

Jag är inte ens framme än men längtar redan hem. Det kommer bli en seg vecka det här. I och för sig är dagarna uppbokade av diverse möten men så har vi ju kvällarna med...

Suckar lite...


15 april 2012

Sjukhuskasse

Har plockat ihop lite av varje, både till den lilla o stora Gustafsson för att pigga upp dem på sjukhuset. Stackars liten säger jag bara. Kram till er båda o stort Krya på er!


11 april 2012

Har jag åldersnoja?

Tycker jag att jag börjar bli gammal eller vad är det frågan om egentligen? I två olika kalendrar har jag i år skrivit att jag fyller 31 år. Sedan fått stryka och inse att nej, det är faktiskt 32 jag fyller. Utöver detta råkade jag i helgen, på fullaste allvar, säga att "han är ju lika gammal som mig så han måste fylla 30 i år". Nedåt i åldern går jag visst med alltså. Beror det på alla "vuxen-biljett-frågor" som jag fått i Sandviken senaste året eller känner jag mig helt enkelt yngre än vad jag är? Ja vem vet, ska njuta av mina 29 år, eller jag menar 31 år, i ett halvår till i alla fall... :)

En yngre version av mig

8 april 2012

Vår första påsklunch

Ja det skulle man ju kunna kalla det för bästa pappa var på besök igår och självklart ville vi bjuda på en klassisk påsklunch. Detta fenomen har nog inte inträffat innan men det gick ju finfint (om man då räknar bort en bränd plåt med bullar, ägg som åkte i golvet och insikten om att jag köpt matjesill istället för anjovis till janssonen...(vilket för övrigt gick utmärkt och blev minst lika gott))

Vi har kommit underfund med att våra traditioner är annorlunda vad gäller påsken, jag menar, vad är en påsk utan att få leta efter sitt påskägg?!?! Men men, jag har väl vuxit ifrån det där rätt så bra i alla fall :)

Förutom påskmat så blev det goda påskbakelser och senare även en zuleikatårta framåt eftermiddagen då vi även fick finbesök av Johanna med familj.

Vi har haft en mycket lugn och skön påskhelg, och det har varit en välbehövlig vila för oss båda här hemma. Imorgon blir det en tur till mormor i Aneby där även mamma är på besök så påskhelgen kommer sluta finfint!

Påskbakelser från Jönköping

Påsklunchen...

...som fick godkänt av bästa pappa!

Favoriten zuleikatårta!

Mini tyckte visst också att tårtan var god :)


6 april 2012

Vart tog bullarna vägen?

Vi får ju besök imorgon och jag råkade säga att vi får bjuda på fika med goda bullar. Johannes tittar lite oroligt på mig o undrar "vilka bullar?"... Ja jag tänkte ju på dem som vi fyllde frysen med för någon vecka sedan men men... Det är ju härligt att de går åt i alla fall :-)

5 april 2012

Hemresa :)

O den firar jag med Six feet under och en kick till det! Det är ju trots allt påsk o då får man ju unna sig lite gott! Än bättre så väntar något ännu godare där hemma :)


4 april 2012

Sandviksvecka

Ja ni är ju så många som har undrat vad jag egentligen gör och hur jag har det när jag är uppe i Sandviken. Självklart ska jag besvara alla era frågor... eller nej, ingen som har frågat och inte heller så möe intressant att veta helt enkelt men när jag nu ändå har släpat med mig datorn från kontoret till hotellet så tänkte jag att jag skulle visa lite hur jag har det här uppe.

Nu är ju inte denna veckan riktigt som alla andra då jag har kollegan Martin med mig men jag ska göra mitt bästa med att förklara ändå.

En vecka här består framför allt mycket av sånt här:

Från tåget
 Det vill säga olika slags utsikter från tååååget. Ja det tar ju en 7 timmar dörr till dörr ungefär och den delen av tiden får man helt enkelt avverka på tåget. Är det en bra tågdag, dvs ingen korglutning eller någon konstig person som stör miljön allt för mycket, brukar den mesta tiden på tåget gå åt till att jobba.

När man sedan är på plats här uppe består tiden delvis av detta:

En busschaufför, en busschaufför, det är en man med glatt humör...
 Det vill säga buss mellan Gävle och Sandviken. Jag har helt enkelt tröttnat på att bo på Princess i Sandviken (trots att de piffade till sviten tills 50 cent skulle spela där). Deras vackra guldkranar och badkar i marmor i all ära så faller mig ändå Winn eller Scandic bättre i smaken här inne i Gävle (eller beror det helt enkelt bara på bonuspoängen jag samlar på mig...:) Får ju känna mig som 25 år minus många gånger dessutom på bussen vilket ju inte heller är fel.

Väl på plats på hotellet gäller det att välja vilken av sängarna man ska välja... Önskar alltid att en viss person kunde varit med... (det är det bonusopoängen ska gå till när tid väl finnes)

Hmm, vilken välja inatt...
Jobbar gör jag ju också när jag är här uppe naturligtvis, på detta ställe:

Sandvik Coromant
I vanliga fall blir det något enkelt på hotellrummet att käka på kvällarna. Lyx denna gång med lite sällskap så det blev hotellrestaurangen minsann! Kvällens erbjudande var för en gångs skull inte redan slut och mumsigt var det dessutom!

Normala middagen, fint ska det va

Lyxmiddag med sällskap och "riktig" mat!
Sist men inte minst har vi hunnit med lite sightseeing i Gävle idag. Kom på att jag har varit här en hel del nu sista 1,5 åren men nej, vill inte räkna hur många dagar. Programmet fick Martin bestämma så det blev Bockens placering och efter en skymt av Gefle IF:s hemmaarena även ett besök utanför Strömvallen.

Bockens historia
Men nu är det dags att sova, måste ju upp tidigt imorgon för att hinna äta frukost innan bussen går och sedan bär det hemåt igen imorgon eftermiddag :)

3 april 2012

Packa packa väskan

Ja då bär det snart av igen norrut om ett par timmar. Effektiviteten med att packa väskan kom snabbt tillbaka efter en resa norröver. Mitt mål är att använda alla plagg som är med och det brukar jag bannemig nästan alltid lyckas med. Jag menar, det är onödigt att dra på mer än man behöver. Sedan kanske det ibland i och för sig är MER med i väskan med hem... men något skoj ska man väl kunna unna sig på kvällarna och då är det bra att affärerna är öppna till sju :)

2 april 2012

Träning, vad är det?

Ja man kan ställa sig den frågan då träning inte stått på programmet på länge. Diverse magåkommor och en lång förkylning har helt enkelt stått i vägen. Man märker i alla fall att träningen är en mycket viktig del av vardagen då jag på sista tiden har varit lite rastlös eller vad man nu ska kalla det.

Igår fick jag ändan ur och bakade en kaka i alla fall för att inte vara allt för tjatig mot mannen min. Kakan motsvarade inte alls mina förväntningar så till allas förtjusning här på jobbet bjöd jag på måndagsfika :) Smeten var god i alla fall och sånt gör ju att träning är ännu viktigare att det står på programmet...

Men nu så, om en halvtimme ska vi se hur gymmet ser ut igen minsann. Äntligen, som jag har längtat!!! Jag hoppas att det inte är så knökat som det var sist jag var där och så förväntar jag mig en rejäl träningsvärk imorgon!