31 augusti 2012

Vill HA!

Ohh vad jag verkligen skulle vilja ha denna sänggavel från Mimou i vårt hus, är den inte underbart vacker?! Och så finns den i många olika fina färger så det skulle ju bli svårt att välja förstås... Men ja just det, så ska man ju vilja lägga runt 10000 på en sänggavel med och nja, det finns nog viktigare saker jo... Men önska och drömma kan man ju alltid (har jag en födelsedag som närmar sig förresten?!?) ;)

Det är ingen som har några gamla rör liggande någonstans och kan svetsa ihop en liknande till mig?!?!

Bild från lannamobler.se

Bild från urbanliving.se

30 augusti 2012

IK

Jo, nu drar jag mig snart bort till idrottskliniken för andra gången denna vecka (faktiskt). Hörde jag hurrarrop och uppmuntringar?!?!

29 augusti 2012

Stopp i trafiken 2

Så här såg det ut igår, och förresten, när jag kom hem till Växjö igår eftermiddag så var det stopp i norremarksrondellen pga av ett vindkraftverk som hade kört fast och det måste ju bara vara samma vindkraftverk. Jag undrar vart de var på väg och om de till slut kom fram....

http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.1745985-vindkraftverk-stoppade-trafiken

28 augusti 2012

Stopp i trafiken

Stopp i en rondell i Halmstad idag då ett vindkraftverk hade kört fast, en rätt rolig syn måste jag säga :) De är rätt långa de där bladen. Tyvärr hade jag inte kameran upp i högsta hugg då bilkörningen var viktigast men får väl kolla in lokala tidningarna imorgon så finns det säkert bilder. Folk blev tydligen så chockade att de började vända och köra i fel färdriktning?! Jag lyckades ta mig ut på E6:an och in på södra infarten istället så är nu väl framme hos kunden min!

23 augusti 2012

Atteviks me like!

Sååå många gånger jag har hört att jag är lite knäpp som lämnar in min bil på service hos Atteviks fortfarande för de är ju så vansinnigt dyra (fika på jobbet-snack typ) men igår så fick jag nog valuta för pengarna. Sen att jag tycker det är smidigt att lämna bilen där för det är ett par hundra meter att gå till jobbet och jag vet hur allt fungerar har ju också gjort att det är enkelt att lämna den där. Har haft problem med vänster bakdörr hela sommaren och den har på sista tiden gått helt i baklås vilket har varit lite granna irriterande. När jag nu ändå skulle göra en service på bilen bad jag att de skulle titta på dörren med.

Lite jobbigt kändes det när jag lämnade bilen och de sa att det antagligen är låskistan som måste bytas ut och antingen kan de få upp dörren med hjälp av lite bankande men annars skulle de bli tvungna att riva upp inredningen inifrån för att komma åt några skruvar osv och detta skulle kunna ta flera timmar. Jag såg liksom att pengarna flyga iväg, ja de gav mig ett pris på ca 3500-4000 + servicen då på 1800 och när man numera mäter pengar i möbelväg så kanske det finaste matbordet försvann där...

Men men!

Jag bad att de skulle ringa mig när de visste mer och det visade sig att de fått upp dörren men att det antagligen skulle ligga runt 4000 att byta låskitan och jag sa helt enkelt att jag skulle fundera lite på detta. Döm min förvåning när de en halvtimme senare ringer och säger att de gör detta helt gratis! Ja för jag hade ju servat bilen hos dem varje år, köpt den där, och den är ju inte så gammal. Mycket glad Hanna resten av dagen vill jag lova! Nej, det vart ingen fin champagneflaska som kollegorna tyckte jag skulle unna mig och  inte ens heller en trisslott. Men ett fint matbordet finns i sikte igen i alla fall ;)

Voila!

Tack!

Här tror man att man ska träffa på djävulskap efter att man lånat ut datorn till en kollega men så möts man av detta istället, inte illa! :)



Sporting

Igår kväll gjorde jag något jag aldrig gjort förut! Det var att testa lerduveskytte, eller rättare sagt grenen sporting och detta visade sig vara riktigt roligt! Nya grannen Johan (tillika gamla högstadieklasskompisen) bjöd med oss ut till skjutbanan för att testa lite. Eller egentligen bjöd han med Johannes men jag är ju inte den som är den så jag hängde på jag med :)

Det är ju lite märkligt med för ända sedan vi såg OS-finalen i trapp har vi pratat en del om detta och att jag gärna skulle vilja testa så mycket skoj att det redan blev av!

Min tanke var väl att det skulle vara skoj att träffa någon av lerduvorna men till min stora förvåning (och stolthet) gick det riktigt riktigt bra och jag träffade betydligt fler än missade faktiskt! Sporting ska efterlikna en jägares verklighet så man gick runt på olika stationer och sköt på duvor som kom från alla dess håll och vinklar. Med tanke på att jag aldrig egentligen hållit i ett riktigt gevär innan så var det riktigt skoj att få träff. Jag bjuder på en liten stilstudie! (och så ska jag försöka ordna en kontorsträff med jobbet där ute snart...)

Såna här  skulle vi träffa, fast modellen lite större.

Johannes i full gång

Åhhh hej

Snygg stil?

Dessa kom högt men gick att träffa de med!

Jag o bössan :)



22 augusti 2012

Nemän

Nemän hej, trevligt att råkas igen! Allt bra sedan sist hoppas jag! :)


21 augusti 2012

Linas matkasse

Denna vecka är det stor premiär för Linas matkasse! Ja, ni vet det där att komma på vad man ska laga för mat att det är ju alltid inte det roligaste. Så för lite ny inspiration testar vi nu Linas matkasse en vecka.

Kylskåpet är som ni ser fullt nu vilket ju alltid är trevligt. Kändes som om det var fina råvaror och jag kan inte klaga på en enda rätt på menyn så detta ska bli spännande. En nackdel bara, maten kom inte förrän åtta-tiden igår kväll så vår matvecka får helt enkelt bli tisdag-lördag.

Mat hem till dörren

Fuuuuulllt

Jodå, ska nog bli fint detta!

20 augusti 2012

En härlig helg

Vi har haft en mycket mysig helg denna helg! I lördags vart det käk och fotboll på Stars n stripes med ett härligt gäng människor, okej, så mycket fotboll kanske det inte blev för min del men desto mer tjat! Vi lärde även Mini lite härliga gester som sig bör när man kollar på fotboll, kolla in här :)

Sedan kom kära mor på besök igår, hon prickade in värmeböljan så efter en mycket god fisksoppa till lunch drog vi till Toftastrand för lite gofika i skuggan. Naturligtvis åkte vi även förbi och visade vårt framtida hus! Nu börjar det snart dra igång invändigt och det börjar bli dags för oss att bestämma vilket kakel och klinker vi vill ha. Jag tror bilden är rätt klar i våra huvuden så nu ska vi bara förverkliga dem hos JKS.

Tack mamma för att du kom förbi, det var mysigt! Snygga bryn har jag också nu, såååå skönt att bli lite ompysslad!!!

Ja sen väntar jag ju även på den där frukosten i sängen som jag trodde jag skulle få i lördags morse när min älskling gav mig en härlig mysig kram och så fint sa (när jag för en gångs skull lyckades sova längre än honom) "Jag går och fixar lite frukost (i mina tankar hinner jag börja le och se fram emot en härlig frukost med kanske till och med nybakade frallor när han till slut lägger till...) till SIGGE". Och för er som inte sett vem Sigge är så är det grannens katt som vi ger lite mat till i dagarna tio... (snyft)



17 augusti 2012

Ej att glömma...

Detta ska nog hjälpa mig att komma ihåg grannens katt så han får sin mat morgon och kväll. Tänkte det var lika bra för tankspridd är ju bara förnamnet ibland...

Jag lovar att du ska få din mat Sigge!

15 augusti 2012

Letar bord och stolar

Jo, det känns ju väldans långt kvar tills vi flyttar in i vårt hus men om man ser lite verkligt på det så är det faktiskt hela 6 månader sedan som vi gjorde slag i saken och därmed ca 3 månader till inflytt så bara en tredjedels väntan kvar! Känns ju fantastiskt helt enkelt! Och ja, jag är i full gång med att leta möbler och inreda huset redan nu för jag vill ju inte att det ska dröja alldeles för länge att fylla huset med möbler när vi väl är där. (Sedan har vi kanske sagt att vi gärna har julfirandet hemma hos oss i år och då vill vi ju få det i topptrim tills dess förstås :)) Julfirande hemma hos oss låter ju för övrigt helt fantastiskt!!! Undrar om någon vill komma...

Men, på jakt är jag just nu efter ett nytt matbord och stolar. Tänk så mycket snyggt det finns men tänk så dyrt det också är. Ja för det man gillar mest är ju nästan alltid också dyrast, man undrar ju vem som köper matbord för 30-50000 och stolar för 3-5000 stycket liksom... men men. Några sådana matbord och stolar kommer inte finnas i vårt hem men med lite letande med ljus och lykta och lite smarta idéer tror jag minsann att det kommer bli minst lika bra ändå!

Har jag sagt att jag längtar tills vi flyttar?!?!

13 augusti 2012

Kom och köp!

Ja nu är vår lägenhet ute till salu. Jag hoppas på att många vill komma och titta på denna fina lägenhet där jag har trivts mer än jag någonsin hade kunnat hoppats! Så är det någon som vill till ett härligt område i Växjö, nära naturen, inte så långt till stan och få bra grannar rekommenderar jag verkligen dig att bo här!

http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-2rum-norr-vaxjo-kommun-salgstigen-12d-4089340

11 augusti 2012

Köksritning

Vi har nu fått vår köksritning med alla de val som vi har gjort. Vad tror ni, kan det bli bra? Ja ni kan tro att jag längtar något så vansinnigt! (Särskilt efter fullkyl och fullfrys för nu har creme fraischer, röror och keson åkt alldeles för många gånger ner på golvet där hemma.....)




10 augusti 2012

Nya stolar

Ja kapet måste jag ju berätta om förstås! Jo att ni förstår att numera är dessa fina stolar i min ägo :) Originalstol eller inte vet jag inte riktigt men det spelar inte mig någon roll. Drygt en hundralapp styck så bra för plånboken och fint för huset. (Och ja, denna gången frågade jag faktiskt min kära sambo om det var ett godkänt köp innan jag slog till, jag lovar :))

X75:or?

CLMD

Skön skön låt som fick mitt fredagshumör på topp, ja det är ju äntligen helg! (har varit lite tufft att börja jobba tycker jag allt...)

Så lyssna på CLMD, på väg att bli stora i världen och tänk så känner jag dem nästan, eller det gör jag ju inte alls, jag menar, jag känner Martin som känner dem litegranna... men det är väl inte så illa?! ;)

9 augusti 2012

Ett sånt kap...

...jag gjorde idag! Nu kommer jag sova gott!

Goda grannar

Jag hade faktiskt tänkt att försöka ge mig på att göra svart vinbärs-saft i år men har väl inte riktigt fått tummen ur. Ja vi har ju inte varit hemma särskilt mycket heller så det kanske inte är så konstigt heller i och för sig. Men då är det bra med goda grannar! Självklart har jag erbjudit att de får plocka från mitt svart vinbärs-träd och mycket glad blir man när det knackar på dörren och famnen är full med saft från mina vinbär + klarbärssaft och klarbärssylt (el marmelad?).

Tack Marianne!

Frågan är nu bara vem som ska dricka upp saften, självklart har vi smakat av dem men vi är ju inga saftdrickare direkt... men visst är det mysigt med lite hemmagjort menar jag :)

Saft i stora lass

8 augusti 2012

Korfu med sol och bad

Jo, vi vart ju så evigt trötta på det regniga vädret här hemma i somras att vi helt enkelt köpte en restresa till Korfu, Grekland. Det fanns inte så jättemycket att välja på men ändå lite olika och vi valde till slut ett All Inclusive-hotell. Ingen av oss hade förut testat detta och jag har bara hört gott om det så varför inte liksom. Meeen... njae, inte riktigt min grej så något allt inkluderat blir det nog aldrig igen. Vi kanske helt enkelt hade otur med vårt hotell men ändå... Nej, maten var ingen höjdare och tänk då att du ska äta denna mat till frukost, lunch och middag i en hel vecka. Det började väl helt ok dock och frukosten var bra (frallor, pannkakor och så lite nutella på det ;)) men ju längre veckan gick desto värre vart maten. Vi kan ju också tillägga att mannen min inte tyckte det var lika illa som jag tyckte, men jag vill ju inte kalla mig kräsen direkt...

Korfu var i alla fall en väldigt grön och fin ö. Har aldrig upplevt Grekland på det sättet förut. Korfu stad var otroligt mysigt med en massa små gator mellan de två olika fästningarna och inte vart det sämre av alla dessa underbara väsk- och skoaffärer :) Det fanns så mycket så att det knappt gick att välja men två fina väskor fick till slut följa med mig hem och ett par fina lädersandaler! Maten vi åt i Korfu stad (ja vi behövde ta en liten hotellmatspaus två kvällar i alla fall) var inte heller så god tyvärr, kanske har Korfu influerats av Italien för mycket så blandningen av deras två riktigt goda matkulturer blivit lite förstörda?!

Vi hyrde moppe två dagar och for runt lite med på ön. Jag menar, varför inte köra in i Korfu stad med knappt någon karta, bara enkelriktade gator och fullt av bilar, mopeder och fyrhjulingar?! Men det gick så fint så, efter några kilometer bakpå kunde jag så smått börja slappna av. Ja det var ju ingen "vi kommer upp i 40 km/h i nedförsbackarna-fyrhjuling" som Martina o jag hyrde på Santorini utan det var mer en "vi testar hur fort vi kan köra i alla kurviga och backiga vägar-moped på två hjul" som hyrdes denna gång. (phuuu, de som känner mig vet ju att jag och tvåhjuliga fordon inte är de bästaste vännerna...). Men men, det slutade med att jag till och med njöt lite av att sitta där bak och titta på fina utsikter över havet :) Vi for även till andra sidan ön och hittade en superfin, lång och bred sandstrand, härligt barhäng och långgrunt hav utan en enda sten i sikte! Hotellets strand var dock också helt ok där nya snorkeln kom väl till pass då det fanns en hel drös med olika fiskar i alla modeller och storlekar att titta på!

Bjuder på lite blandade bilder, men undrar redan efter en vecka här hemma var brännan tagit vägen?!? Jag undrar även vad de två kompisgängen på 4 tjejer respektive 4 killar gjorde på en hotellanläggning som denna mitt ute på vischan och saknar inte vårt "favoritpar" som drack upp allt mineralvatten på flyget och hördes överallt. Men men, utöver lite småsaker här och där så hade vi en underbart skön vecka med bokläsning, sol, bad och mys med varandra! Men ska ni till Korfu så fråga mig vart ni ska bo så ni inte vaknar upp med råttskit på handfatet...

"Vår" strand (bra med gratis solstolar :))

Utsikten från hotellbaren var det absolut inget fel på!

Rumblemästaren är jag, alla gånger om (tack wordfeud)

Jodå, motion fick vi med, till en vidunderlig utsikt!

Poolen (stooor) som besöktes en ynka gång

Korfu stad

Annan mat (!) i Korfu stads Paris-look alike-delar

Gamla fortet och unga jag

Myyyyysig morgon...

Obligatoriska "jag ligger i strandkanten"-bilden!

Strandhäng på andra sidan ön = myyyyys, åk dit vettja!

Go o glad där bak

Men lite skärrad i svängarna ibland...

Fetaostpiroger sa du?!?!

En tallrik Korfu-specialiteter... just de ja....

Gos!


7 augusti 2012

Nej då...

...Jag har inte glömt bort er, har uppenbarligen bara förlängt bloggsemestern lite till (då det inte fanns något wifi nere på Korfu vart det inte så mycket skrivet då...)

I'll be back soon!

4 augusti 2012