5 mars 2012

Smartbox på Gräddhyllan

Vi fick en smartbox i julklapp av kära mamma som gällde en middag för 2 personer. Många olika restauranger fanns det att välja på och däribland Gräddhyllan här i Växjö. Har ju hört mycket om deras menyer men har tyckt att det varit lite väääl dyrt att testa dem... Men nu så tänkte vi att det var ett ypperligt tillfälle att få testa deras mat och samtidigt fira husköpet! Och eftersom vi nu äntligen kommit dit så bestämde vi oss för att lägga mellanskillnaden för att få smaka av en klassiker-meny.

De har otroligt bra service på Gräddhyllan, har nog inte upplevt något liknande innan. Vad sägs till exempel om att börja kvällen med ett par guldpläterade bröst, eller jag menar, guldpläterade ostron. Få en egen handduk inne på toaletten, inte mer än fem olika smör/gojs/patej till de olika sorters surdegsbröden, och en lång förklaring av varje rätt och veta var var sak på tallriken är tillverkad.

En liten miss dock, ni måste bli bättre på efterrätten!!! Eller det kanske beror på mig, missade jag att det var körsbär till chokladkakan? Urk, och därtill körsbärsindränkt fänkål... Chokladkakan var i och för sig god men den kunde ha varit lite kletigare, á la Torö-stil menar jag naturligtvis då :)

Men förutom denna lilla miss med körsbären så hade vi en otroligt trevlig kväll! Vi är också glada att vi inte beställde 7-rättersmenyn som paret bredvid oss (de åt när vi kom och åt fortfarande när vi gick...).

Tack mamma för denna braiga julklapp!

Ett par bröst

Vår egna handduk!
Mycket god förrätt




Ryggbiffen var utsökt

Likaså ostbrickan!


3 kommentarer:

  1. åh, ser härligt ut!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmmm, det var det värt trots att stora plånboken fick åka fram...

      Radera
  2. Ja det ser ju väldigt gott ut!!! Får nog ta ett besök på Gräddhyllan någon gång!! Kram kram

    SvaraRadera