30 mars 2012

AW

Fredagskvällen börjar med kyssar redan på ölen! Hur ska denna helg sluta? ;)


27 mars 2012

Vuxenfrågan - check

Ja ser jag inte ut som under 25 så säg ;) eller är det helt enkelt dags att klippa sig lite...?

25 mars 2012

Back to reality...

I hela 10 veckor har jag fått vara hemma, vilket alltså inte innebär resor upp till Sandviken med jobbet. Det har varit såååå underbart sköööönt att slippa dessa tågresor och hotellnätter och bara kunna träna när man vill, äta vad man vill, och framförallt träffa den bäste varje dag!

Men men, nu börjar ett nytt projekt och känner jag på mig rätt så lär det bli ett antal resor norröver fram till sommaren...  Ska väl ändå medge att det ska bli underbart skönt att slippa översättningsbiten som jag har slitit med sista veckorna men som ändå har gjort att jag har kunnat vara hemma... Dags att skärpa geniknölarna igen med andra ord vilket ju faktiskt också bara är positivt. Om det nu inte bara blir allt för många resor vill säga...

En mycket positiv sak idag var att jag fick träffa i stort sett hela familjen Hansen vilket ju alltid är lika trevligt! Inte kunde man tro att man skulle stöta på bästa väninnan på tåget :) Så här i efterhand hade jag ju kunnat räkna ut att det skulle kunna hända men det är väl det där med att geniknölarna inte varit fullt skärpta sista tiden kanske...

24 mars 2012

Kvällsmat på gång :)


Shortsväder i Mars?

Ja så har det ju bannemig varit idag och är vi inte glada för det så säg :) Helt otroligt, har man nånsin varit med om detta innan? Snö nästa vecka var det någon som nämnde igår, men neeee, det kan väl ändå inte stämma... eller? Våren & Sommaren är mer än välkomna!

En som tycker det är skönt med shorts!

Väl tidig morgon...

Jag undrar vad som har hänt med oss, börjar vi bli gamla eller vad är det frågan om? Klockan är bara nio och vi har redan varit vakna i tre timmar... Inte med vilja utan helt enkelt för att vi är pigga. Och märk nu väl att det är lördag, ja lördag! Denna dag då man får sova så länge man vill... Jaja, det har blivit de två sista avsnitten av band of brothers så vi har i alla fall slappat. Väldigt bra serie för övrigt så den rekommenderas varmt.  Ha en trevlig helg allihopa!

21 mars 2012

2135 kr i rabatt

Jag har ju tjatat ett tag om att hitta nya solglasögon, eller ett par till för de jag redan har är fortfarande snygga men solglasögon kan man ju inte få för många av... eller?! Var på stan en sväng på lunchen i alla fall och gick helt sonika förbi Synsambutiken. Liksom Johanna så är man ju smålänning och tänker ekonomiskt så ofta man kan så ögonen drogs genast mot REA-stället :) Och kan ni tänka er, där sitter ett par suveräna Gucci-glasögon och bara väntar på mig! 2135 kronor billigare än normalt dessutom! Det var en glad Hanna som gick ut från butiken :) Hoppas ni också tycker de är fina, eller vad säger ni?

20 mars 2012

14 mars 2012

Goda minnen

Har äntligen fått tummen ur för att ta hand om alla kort som jag framkallade för ett tag sedan. Det var ju inte mer än några månader sedan så inte så farligt väl... Korten är ju dock lite äldre :) Tänker tillbaka på en härlig 30-årsdag i Paris. Blev sjungen för på trappan utanför Sacre Coeur (för stor film för att ladda upp tyvärr...), hittade till ett kvarter med hur mycket snygga killar som helst (vi fick snabbt förklaringen till varför dock...), trots det var det hit vi återvände på kvällen för den underbara stämningen, vi drack fria mojitos, fick förklara många gånger att vi inte hade hamnat fel, åt pommes på någon bro över Seine och hittade tillbaka till hotellet utan vår "guide" ;).

Inte nog med detta, om ungefär 7 veckor ska jag få återvända till denna stad igen, och som jag har berättat innan är det med någon att hålla i hand och pussas mycket på så jag längtar. Och nej, honom tar jag inte med till dessa kvarter vi hittade till sist...

Goda minnen!

Hål i byxan...

Gjorde en rövare igår och tog mina nya byxor till jobbet. Mina nya byxor är slitna, ja slitna kanske är ett för snällt ord för det är ju till och med hål i dem. Vet att det finns de som tycker att det är idioti att köpa byxor som redan är slitna men nu så var jag sugen på ett par sådana! Så här till våren när solen börja lysa, matchat med någon enkel t-shirt i någon härlig pastellfärg kanske. Slog ett litet vad med mannen min (som för övrigt tycker att de är sketasnygga :)) om jag skulle få någon kommentarer på jobbet igår. Endast en kommentar blev det faktiskt från en kollega på 40-45 år någonstans. Helt sonika denna:

"Ja jag har ju lite svårt att förstå hur man kan köpa byxor med hål i" och sedan knappt ens kunna titta på dem. Lägg där till ett par converse också så vart det ju ännu värre... Alltså ungefär samma kommentar som kära farmor, 90, en gång sa till pappa då hon hade sett ett par väldigt slitna jeans på stretan i Aneby...

Så vad säger ni, topp eller flopp? Jag säger att kan Sofi Fahrman så kan jag minsann :)

Se o häpna, en dagens!
 

13 mars 2012

Sollunch

Första "sitta en stund i solen på lunchen" -dagen idag. Jag njuter till fullo men saknar någon att tjöta lite med...

12 mars 2012

Mumintroll

I lördags åkte vi på utflykt till Sigro i Hovmantorp för att kolla in badrumsmöbler. Och jo, det finns ju en del att välja bland... Men men, vi var inte nöjda med det utan for även till Kosta Outlet för att knappt köpa något och sedan blev det en god kopp kaffe i Lessebo som pricken över i:et. Mysig utflykt!

Jo, just det, det vart ju ett litet inköp i Kosta i alla fall. Brukar ju köpa ett nytt pepparkaksmått per år, och för att uppväga förra årets saknad av nytt pepparkaksmått fick det bli två i år. Mmm, jag vet, lite tidigt så risken är ju att jag glömmer bort att potten är full när pepparkaksbaket ska sättas igång sedan men men, vad gör det?

Visst är de fina!


11 mars 2012

En sån underbar dag!

Är våren här? Är det verkligen sant? Första solstunden på balkongen för i år fick jag idag och när fräknarna bemödar sig att komma fram så är det minsann vår tycker jag i alla fall :)

Förmiddagen bjöd på en lång promenad i solen, blandat med löpning (!) dessutom, så inte illa. Mitt knä har ju krånglat lite sista tiden så löp-träningen har ju inte riktigt blivit vad jag hade tänkt hittills i år men idag kändes det rätt fint i knät (ta i trä)! Men har man fickor fyllda med kamera, telefon och nycklar blir dock löparstilen/orken inte som den ska vara kanske (eller så kan man ju i alla fall skylla på det när man tycker det börjar bli jobbigt...)

Vi tog i alla fall en tur bort till östra lugnen, vårt framtida område, för att känna lite på jordhögen där vårt framtida hus kommer att stå. Fyra hus uppe nu av elva så det tar sig!

Här någonstans typ ska huset stå :)

Min draghjälp

Nej, inte röd pga solen, men njuter av den till fullo!!!
Ja ja vet, men varar inte julen ända fram till påsk?!?

9 mars 2012

5 mars 2012

Min paradrätt?

Många gånger har jag fått höra på jobbet."jasså du har gjort enchiladas igen..." (från johanna naturligtvis). Nu när man är två är kosten lite mer varierad men ikväll är jag hemma själv så nu är det enchiladas på gång minsann! Kyckling, lök, paprika, champinjoner o chili, starkt ska det va! Nu står det inne i ugnen o gottar till sig, snart dags att ta ut o njuta (förhoppningsvis då vill säga, receptet skiljer ju sig från gång till gång...)

puttra på...

Smartbox på Gräddhyllan

Vi fick en smartbox i julklapp av kära mamma som gällde en middag för 2 personer. Många olika restauranger fanns det att välja på och däribland Gräddhyllan här i Växjö. Har ju hört mycket om deras menyer men har tyckt att det varit lite väääl dyrt att testa dem... Men nu så tänkte vi att det var ett ypperligt tillfälle att få testa deras mat och samtidigt fira husköpet! Och eftersom vi nu äntligen kommit dit så bestämde vi oss för att lägga mellanskillnaden för att få smaka av en klassiker-meny.

De har otroligt bra service på Gräddhyllan, har nog inte upplevt något liknande innan. Vad sägs till exempel om att börja kvällen med ett par guldpläterade bröst, eller jag menar, guldpläterade ostron. Få en egen handduk inne på toaletten, inte mer än fem olika smör/gojs/patej till de olika sorters surdegsbröden, och en lång förklaring av varje rätt och veta var var sak på tallriken är tillverkad.

En liten miss dock, ni måste bli bättre på efterrätten!!! Eller det kanske beror på mig, missade jag att det var körsbär till chokladkakan? Urk, och därtill körsbärsindränkt fänkål... Chokladkakan var i och för sig god men den kunde ha varit lite kletigare, á la Torö-stil menar jag naturligtvis då :)

Men förutom denna lilla miss med körsbären så hade vi en otroligt trevlig kväll! Vi är också glada att vi inte beställde 7-rättersmenyn som paret bredvid oss (de åt när vi kom och åt fortfarande när vi gick...).

Tack mamma för denna braiga julklapp!

Ett par bröst

Vår egna handduk!
Mycket god förrätt




Ryggbiffen var utsökt

Likaså ostbrickan!


2 mars 2012

FIT, Core, Pump 75 min

Ja den börjar så smått, eller ja kanske rätt mycket, göra sig påmind. Jag sitter ju rätt så stilla på mitt jobb och hämtade just ett glas vatten i köket. Kände helt plötsligt att benen inte riktigt ville ta mig framåt (läs många benböj) och det var svårt att sträcka sig efter ett glas i skåpet (läs välbehövlig tricepsträning)... Att rumpan fick sig en REJÄL genomkörare igår har jag känt hela dagen men nu så känner jag alltså helt plötsligt värk i både ben, armar, axlar, rygg och ja, vad finns det att inte nämna om man säger så... (magen då?!?!)

Kanske dags att sluta för dagen, ta den där promenaden vi sa vi skulle göra (mjuka upp kroppen, går det?) och sedan, ta ett glas gott vin efter allt copy-pastande som denna vecka har bestått av... (SUCK)

Trevlig helg och ut i solen med er! (jag lovar, ser jag någon vara ute o springa i detta fina väder ska jag inte skrika "gå hem o ät chips istället" ;))

1 mars 2012

Bella Italia

Jag tror att jag i ett svagt ögonblick lovade er att visa lite bilder från vår härliga skidresa i Italien. Nu så har bilderna förts över från kameran till datorn så varsågoda!

De lyckliga tu

Favvobacken till höger!

Ser ni någon annan i backen?

Bombardino! Me like alot!

En av de fyra rätterna en av kvällarna, mums!

Bästa efterrätten för veckan

Favorithaket med Mont Blanc i bakgrunden

Bästa pizzorna!

Bilden talar för sig själv...

Solpaus

Tryck in så många vi kan i en lift-lift

Mont Blanc

Tillbehör till drinkarna, gratis är gott :)

Goooooda drinkar

Goooootttt kaffe!!!