28 februari 2012

9 månaders väntan

Jag det är stora saker som händer i livet just nu... Dags alltså att vänta i nio månader på något gott. Planera, organisera, välja färger, köpa nytt, spara pengar, boka in tider för ditten o datten, möblera om i huvudet några gånger och klappa sig på magen lite då och då för att lugna ner sig för denna nya omställning.

Men nej, vi är inte gravida, utan vi har blivit med HUS med stort H, U och S!!!! Kan nog knappt förstå detta ännu, utan smälter det i lugnan ro och längtar, ja jag längtar verkligen hur mycket som helst! Lilla jag liksom... i ett eget hus... med mannen jag älskar dessutom! Kan ju inte bli bättre helt enkelt.

Och jo, det har blivit ett antal sömnlösa nätter, funderaren nummer 1 måste nog vara jag och hon har varit i farten vill jag lova. Men nu känns det bara bra och det är ju underbart!!! Ungefär till detta är ni välkomna om ca 9 månader!

Bild från Myresjöhus
 
Bild från Myresjöhus


25 februari 2012

Lyxtårta

En tårta för den fotbollstokiga 5-åringen i all sin rätt! Vem skulle inte vilja ha en sån här fin tårta?!?

På väg norrut

På väg mot Linköping för helgens andra, tredje o fjärde födelsedagsfirande! Vet inte om nummer tre o fyra vet om att jag tänker fira dem redan nu nu men så får det bli. Riktigt mysigt ska det bli i alla fall!


23 februari 2012

Grattis!

Idag borde man få tillåtelse att äta en sådan här, eller vad säger ni? (synd bara jag inte är så förtjust i dem...)


Bild från Broqvist konditori 


22 februari 2012

Hipp hipp hurra!

För idag fyller killen som ritat denna fina teckning (som hänger på arbetsplatsen på jobbet) 5 hela år. Just nu sitter han säkerligen och tittar på champions leage-matchen för tror knappt att han har somnat av trötthet ännu trots att det är sent förbi läggdags. Bli nu frisk så vi kan komma o gratulera dig till helgen o lira lite fotboll!

Fotbollsmatch naturligtvis :)



20 februari 2012

Besviken...

På vad undrar ni då och jo, det är för att trots dubbla pass igår så har jag inte ens lite ont i någon av mina muskler... Johanna & jag var o testade det nya träningsstället Moves & Motivation på ett pass som vi inte hade en aning om var det var (fast båda hade visst tjuvkikat lite på youtube). Sh'bam stod på menyn och då utekvällarna inte har haglat på sista tiden fick vi chans att dansa av oss på riktigt :) Det var riktigt skoj men på både gott och ont fanns det inga speglar i salen. Hade de funnits hade man insett hur illa det såg ut, men samtidigt hade man kunnat se vad man gjorde helt fel (lilla perfektionisten som vill säga sitt). Men ja, jo, det var nog lika bra att de inte fanns...

Gratispass är ju gott så vi stannade även kvar på Zumbapasset direkt efteråt och fick skaka lite höfter med. Rätt svår koreografi då och då men jag älskar ju de latinska rytmerna när det gäller dans :)

Men som sagt, inte ett uns träningsvärk... Kanske beror det på att vi var ett 80-tal i salen och att svängarna inte kunde tas ut till 100% eller så är man helt enkelt så väldans vältränad... höhö

Gillar ni att dansa och skaka rumpa kan jag väl rekommendera dessa pass i alla fall! Och maxantalet ska ju vara 55 eller liknande sedan + att luftkonditioneringen ska fungera nästa vecka så då kommer det nog bli ännu bättre.Trevligt bemötande o glad atmosfär med vilket ju är ett stort plus. Men men, min 1,5 år gamla brutna fot gillade dock inte alla snabba vändningar på dansgolvet... :(

19 februari 2012

Dop och gott för magen...

Igår var det dags för dop för lille (?) Vincent och det var riktigt mysigt! Det var dock inte långt ifrån att gav ifrån mig ett asgarv mitt under trosbekännelsen pga att en annan liten i sällskapet hummade med hej vilt i texten. Man kan inte annat än le åt det men jag är glad att jag kunde kväva mitt garv för det hade nog inte uppskattats av prästen direkt...

Det bästa med hela dagen var de goda smörgåstårtorna (som jag trodde var köpesmörgåstårtor men de var minsann hembakta) och alla goda småkakor + glasstårta. Mys och gott för magen på hög nivå :) Tack Zahra och tack även för den fina reklamen på fejjan :)

Myyycket gott!

Mer gott...

O lite till :)

18 februari 2012

Mösspotpuri

Måste ju ta tillfälle i akt att visa mina fina mössor som jag köpte i Bolivia/Peru förra året. Då var det shortsväder och långt till vintern men nu har jag fått fram dem ur garderoben äntligen! (jo jag hade ju glömt bort dem lite...)

Så vad säger ni om dessa 15-kronorsmössor?


Lamamössan med blå sidan utåt

o så vänder vi på den o hittar en grå sida

Slutligen så har vi saltökenmössan :)

17 februari 2012

Fina mormor

Jag är så glad att jag har den bästa mormor man kan ha! I mitt minne finns det väldigt många glada och fina minnen från alla lov som jag har varit hos mormor & morfar för lite "semester". Det kunde ju innebära allt från att få gå i pyjamas en hel dag till att hjälpa morfar med att hämta kossorna från hagen in till ladugården. Ibland fick man även träffa mosters galna/roliga/långhåriga pojkvän(ner) ;) 80-tals minnen detta så ja det är väl vad jag minns av pyjamaskillen o allt vad vi nu kallade dem...

Men nu var det ju inte kära moster vi skulle skriva om utan fina mormor! Detta kort dök upp i brevlådan från mormor på hjärte-dagen och det värmde fint i hjärtat!

Ett kort från fina mormor

Mormor är ju även en baddare på att sticka fina raggsockor. För ca 2 år sedan skickade hon ett par till mig + en liten halsduk och i paketet låg det även denna lapp som har suttit på mitt kylskåp sedan dess. Skillnaden från då är ju att jag nu har hittat min prins och jag är sååå glad för det!

Fina lappen
Tack mormor, du är bäst!

14 februari 2012

Hockey Valentine

Bra kontorsaktivitet helt enkelt. Men kanske inte så bra tajmat med hjärtedagen men det får bli några extra kyssar till älsklingen sen ikväll!



En tur på Mälaren

I väntan på att jag ska lägga upp lite fler foton här från vår härliga resa (tagna med bästa kameran då tänker jag) så bjuder jag på tre vinterhärliga bilder från en tur på Mälaren. Vi hade ju en liten mellanlandning i Hässelby på vägen hemåt igen och det bjöds på ett alldeles underbart väder. Därmed vart det en lång (o varm) promenad i M&M:s nya hemtrakter. Det var riktigt mysigt att se ert hus och jag ser mycket fram emot resultatet av alla era projekt ni har framför er!

Tusen tack för husrum, god mat och gott sällskap!

Termobrallornas vara eller icke vara...

Älsklingen med nygamla 80-talsfavoritmössan & jag med lamamössan :)

Bästa M&M, lika mumsiga som M&M:s

10 februari 2012

5-rätters

Ja då avslutar vi veckans mattriatlon med en 5-rätters a la valdostana. Ikväll får vi inget välja själva så vi hoppas de bjuder på extra stort och har valt alla sina bästa specialiteter.
Sista skiddagen bjöd på underbart soligt väder men lite kyligare än vanligt. Nu blir det en promenad i byn för fönstershopping (bara ryssarna som har råd att handla tror vi) så kanske vi kan göra lite extra plats i magarna våra dessutom...

9 februari 2012

En backe för oss själva...

Såååå gott vi har det. En bild säger mer än ord så varsågoda!

8 februari 2012

I pizzalandet

Ikväll hoppade vi över vår 4-rätters på hotellet för att testa stans bästa pizza på le tunnel. Oj oj oj så stora de var... Nu päser vi framför brasan i hotellobbyn o tar igen oss lite...
Förresten, var det mat eller skidresa vi åkte på?!?

7 februari 2012

Bombardino & lite relaxing

Man får ju ta italienarnas stil när man väl är här. När jag nu sett denna gula dryck med grädde på toppen så var jag ju helt enkelt tvungen att fråga. En Bombardino är det helt enkelt som alla sörplar på och den består av konjak, kaffe o grädde. Fiiina grejer det som gör gott för kalla tår vill jag lova :)

Bombardino
Kan annars meddela att vi är rätt så kraftigt möra i kropparna idag, tredje dagen är väl alltid värst om jag minns rätt. Men tack och lov för att vi då valde ett hotell med relaxavdelning och till vår förvåning var det en riktigt fin jacuzzi och bastu där nere i källaren (måste vara denna del som är nybyggd för övrigt...). Nu har vi mjukat upp alla leder och muskler o mår finfint. Bara kvar nu att ladda inför kvällens 4-rätters :)

Finsvarvade ben på gång efter många timmar i backarna...


6 februari 2012

Kvällens matkoma

Beror på denna underbara chokladkaka... Jo, jag hade bestämt mig för att ta en fruktsallad till efterrätt men när de sa att chokladkaka fanns på menyn så verkade jag ha glömt bort det av någon anledning...
Måste säga att maten här är helt underbar eller berättade jag det redan igår kanske?!? :)
För att prata mer skidåkning så är backarna är mycket fint välpreparerade men förvånansvärt korta dock. Men det känns, framförallt i vaderna, ändå. Vi får se hur det känns när pjäxorna spänns på imorgon...


5 februari 2012

4-rätters var dag...

Ja med tiramisu o andra delikatesser denna vecka så blir det nog övervikt på planet hem... Men Mums...
En lång text försvann innan till bilderna som jag laddade upp innan tyvärr... En kort sammanfattning av allt kommer dock här, det står 3-0 i vurpligan till Mr bengstsson ;)

Bella italia




4 februari 2012

Vad är en stor öl?

Jo... På Arlanda är det visst 0,75 liter... Ops... I väntan på flyget ville vi fira vår semester men inte med så här mycket kanske... Klunk kluuunck Kluu*hick*unck...


Benvenuti in Italia

Ja nu gäller det att fila på italienskan (funkar det om man blandar franska med spanska kanske???). Nu blir det förhoppningsvis soliga dagar med en del pizza, pasta, kallskuret & goda ostar blandat med kalla & varma drycker i backen.

Hej då Sverige för en stund, nu ska vi njuuuuuta, av varandra och av skidåkning :)



3 februari 2012

Ops

Se vad jag hittade i min garderob... Undrar hur en sån snygg skidjacka kunde hamna där... ;)


2 februari 2012

Mammor & Minimodeller

Det är dock inte tv-programmet jag syftar på idag utan helt något helt annat. (Men ja, jag erkänner, jag har tittat på det...)

Men men, i höstas testade jag att göra ett gravidsmycke som i sin tur, när bebisen har kommit, kan bli både ett smycke till mamman och till bebisen. Väldigt passande så har jag också haft modeller för detta så i väntan på att jag någon gång ska orka ta tag i att uppdatera min hemsida (ja jag vet, det är evigheter sedan) så får ni ett litet smakprov redan här! Mini är ju totalt underbar och så gärna ställde hon upp på lite modellande. Tusen tack Mini och Johanna!

Tanken är att man kan skriva text på den stora ringen, "mitt hjärta" har fått pryda just detta smycke då det hänger ett litet rosa swarovskihjärta i mitten. Men arbetsnamn eller tillverkningsdatum skulle naturligtvis gå lika bra :)

Mamma & Minimodell