31 oktober 2011

En spontan hejarklack

I lördags så vart det en bowlingfajt igen! Finns det någon annan sport som det kan gå mer upp och ner än i denna? Jag undrar det jag... Denna gång gick det bra och jag slog faktiskt personligt rekord på en av rundorna vilket också ledde till en fin seger :)

Ja, bowling är väl en sport, eller?
Och nej, inget på spel denna gång heller...

Till vår glädje fick vi en egen hejarklack av ett gäng glada småkillar. Man fick ju därmed skärpa sig lite så det gjorde nog sitt med!



 


Satt fint det!

 

29 oktober 2011

God tjejkväll

Tackar tusen för en härlig tjejkväll igår med god mat och härligt sällskap! Det var riktigt mysigt så det är definitivt något vi bör göra oftare. Lite orättvist är det för vissa har ju en extra plats för glaset nu för tiden... ;)

26 oktober 2011

Mums inte alltid gott...

Ja jag tänkte att jag skulle testa att göra hi-hat muffins, de ser ju så fina och goda ut. Har velat göra det länge o så äntligen vart det av. Tänk er en god chokladmuffins med en mums (ni vet en sån där chokladöverdragen skumhistoria i fyrpack som man får hos någon avlägsen släkting när man är ute o åker med mormor på sommaren) på toppen, det låter väl inte fel?

Och visst ser det underbart gott ut på bilden? Men sen skulle chokladen på... hmm...ja just det ja... men men, man kan ju inte lyckas med allt... Någon som har testat o kan trixet med detta bakverk???

Fröjd för ögat men för sött för gommen

Muffinssmeten var god i alla fall :)


24 oktober 2011

Finbesök & scones

Ännu en underbar helg är till ända. Denna gång hade vi två härliga killar på besök. En hel del tv-spelande vart det men till min glädje ville de slita sig något för att testa att göra ett silversmycke. Ideerna & kreativiteten sprutade och frågorna haglade runt hammare, filar, brännare och silverplåtar. Ett halvt hjärta vardera till mor o far fick det bli, sååå härligt sött. Bra jobbat grabbar, så duktiga ni var! Jag undrar jag när stora grabben (läs sambon) vill ge sig på ett försök...?!

En annan stor och god nyhet är att jag vann min första runda i golfen, o det trots att jag fick stryka tre hål. Snacka om nöjd!!! Men naturligtvis var inget på spel den här gången, kan det ha något att göra med slutresultatet? Ja vissa vill ju tro det... Fick en "skuld" avprickad i alla fall då det vart champagnefrukost med nybakade scones till härlig lördagsfrukost. Mycket gott!

Mumsiga scones mm
 

22 oktober 2011

Tango nuevo!

Jo jag har ju en förkärlek till tango, så är det helt klart. Otroligt passionerat, vackert, sorgset, glatt, långsamt, snabbt, nära, varmt, o allt detta och ännu mer på en och samma gång. Lägg till det en proffsig kammarorkester med otroligt duktiga stråkar och till råga på allt ett accordeon-proffs. Kan det bli bättre?

Gårdagskvällen spenderades med andra ord i Växjö konserthus där Musica Vitae bjöd på konsert och Helana Fransson och Tobias Wallin från let's dance bjöd på tango (inte min tangodanspartner då men nästan i alla fall ;)) Jag tackar smålandsposten för reklamen (man borde ha bättre koll på när sådana här trevliga föreställningar är på gång) och biljettcentrum för de inte sålt slut på alla biljetter.



Vi njöt till fullo av denna föreställning och nu står min fiol och ler mot mig i sin hörna, dags att damma av den lite kanske... eller inte kanske utan ja det är dags. Någon som är sugen på att lira lite?

Får se till att hitta någon tango-skola med någon dag... vore ju otroligt kul! Och ja, jag ska låta dig föra mig, jag lovar...

Mamma, de kommer till Ystad den 24 oktober så tycker du ska ta med dig någon väninna och gå dit, helt klart!

Hittade ett litet YouTube-klipp från repetitionen som ni kan kika på, ni som inte var där. Varsågoda!


18 oktober 2011

Helgens godheter

Helgen spenderades i ett soligt Linköping och bjöd på en hel del godheter, eller vad sägs om:

- Mys med bästa brorsbarnen
- Kräftor, hemkokta naturligtvis
- Drillning av ett fotbollsproffs to be?! (dvs helgens motion avklarad)
- Födelsedagsfirande x 3
- Tårta för 3-åringen
- Besök på flygvapenmuseum
- Tåg som gick i tid istället för en halvtimme försening (!)
- Kvinnan vann kampen över mannen (för en gångs skull)
- Med mera...

Tusen tack för en supertrevlig helg!

Tårta för den finaste 3-åringen!

Mmm
 
Många plan var det...

"Ställ dig lite coolt vid planet" :)


14 oktober 2011

Gott torsdagsrödvin

Denna Sandviken-vecka räddades igår av middag och gott rödvin hemma hos Gävle-Sara (snälla betona orden ordentligt när ni läser det där, annars åker ni på bannor!) Det man saknar mest när man är iväg är vanlig hemlagad mat så du anar inte Sara hur mycket jag uppskattade detta så tusen tack! Sen kanske jag ska gå nån minut tidigare till bussen om det blir repris på detta någon gång ;)

Nu åker jag äntligen söderut igen med stopp hos de gosigaste ungarna som finns!


11 oktober 2011

En buss som är god

Bussåkande unge som man var i så många år pga att man bodde på landet så ska man inte gilla att åka buss nu när man är vuxen. Och nej, buss är inget för mig, det har jag helt enkelt åkt tillräcklig i mitt liv. Obs! Ett stort undantag för rosa bussar, detta gäller inte dem!

Det finns dock en icke rosa buss som är god och det är den mellan Gävle och Sandviken. Där får jag alltid ett stort leende på läpparna och ett pirr i magen. Det beror inte på att man rätt så ofta (i alla fall 50% av alla gånger) får frågan om man ska ha vuxenbiljett trots att även det ger ett stort + förstås :) Nej, det beror på ett fint sms för snart ett år sedan som gjorde att jag satt där o fnittrade som en liten fjortis. Och då visste jag <3

10 oktober 2011

En champagnefrukost att fixa

Igår var det dags att sätta mitt officiella handikapp på prov på en "riktig" golfbana och 18 lååånga hål... Att hålla koncentrationen på topp under 18 hål är inte det lättaste och någon mer frusterande sport finns nog inte. Eller är golf kanske inte en sport utan en livslång sysselsättning som en av våra medspelare sa (som hängde på oss under några hål). Detta betyder alltså att jag inte bara spelade med J utan även två helt vilt främmande människor...

Så vart har nerverna tagit vägen som man hade när man var yngre. Hur har man någonsin haft modet att spela ett solostycke på fiolen eller läsa dikter inför ett fullsatt konserthus?! Jag är imponerad av mig själv, ja, för dåtida händelser alltså.

Men det var trevliga människor vi träffade på som peppade, berömde lite (jag hade faktiskt underbara inspel igår) och gav tips (som mottogs väldigt motvilligt i början men som faktiskt fungerade...). Tur man fick veta efteråt att en av dem var underklädesförsäljare annars hade man väl trott att han kollade in storlekar istället för golfsvingen... Ja man träffar alla möjliga människor på golfbanan helt enkelt! Men men, med en förlust på 4 poäng så lovar jag att fixa den bästa champagnefrukosten någonsin :)


Underbart höstigt golfväder!

Efter en halvdag ute på golfbanan blev det en helkväll på bion. Niceville såg vi vilken jag kan rekommendera, en riktig feel good-film! Blir nog till att läsa boken snart framöver.

6 oktober 2011

"El hababo esta tapada"

Ja äntligen fick jag hit de två godaste tjejerna från min gymnasieklass! Märkligt att det ibland bara passar alldeles utmärkt för alla en helg helt plötsligt men ack så bra :) Det blev en väldans massa gammalt prat om både det ena och det andra och ja, en del skvaller med...


Det blev inget öl-pictionary denna gång men istället charader, alldeles genuint skrivna av Maries mamma sådär kring 98-99 någon gång. Underbart snygga foton och en blå gammal lapp med diverse kommentarer från en veckas lägenhetsvaktande stod också i fokus.

Vi kan väl sammanfatta denna trevliga helg med följande:

Vi har en stor lägenhet.
Det är inte svårt att hoppa höjdhopp men däremot att köpa lök.
Vad pågick i min lägenhet på storgatan egentligen den där veckan?
Vi har blivit äldre men också snyggare.
Man får träningsvärk av att vara ute o dansa.
Vattentornet är coolt.
Hemlagad mat är gott!

Den trevliga helgen fortsatte sen med blommor, god choklad o en ännu gladare Hanna, tusen tack tjejer!


Gott!




4 oktober 2011

Dagens lunch

Efter tre dagar med workshop om borrar och tappar är jag rätt mör i huvudet. Kul och lärorikt har det varit och engelskan har fått sig en uppfräschning som var välbehövlig… Tänkte mest berätta om den goda lunchen vi har fått i dagarna tre ;)

Lite av mitt goda

Hjärtligt välkomna till denna purunga, färskt rykande blogg!

Nu ska här börjas skriva igen (äntligen) för på min sydamerika-resa i våras tyckte jag  det var en fröjd att sätta mig ner och skriva små historier om allt som hände under resans gång. Skrivandet är alltså något jag saknat nu ett tag så därför tänkte jag bjuda er på lite av mitt goda framöver helt enkelt.

Vad mitt goda är får vi se, men det kan antagligen både vara sånt som är gott i själen, hjärtat eller för smaklökarna :)

Välkomna!