27 juli 2014

Stockholm

Vår andra tur på semestern gick till Stockholm och våra goda vänner där. Vi passade på att besöka Sigtuna, Sveriges äldsta stad. Mycket trevligt och mysigt med bra ytor för de små att springa på. En dag gjorde vi ju även stan och lite shopping hanns med :).

Tusen tack M & M för allt. Verkligen supertrevliga dagar och att fler av oss var ute på löparrunda kort inpå hemkomst kan ju bara tyda på att vi åt och drack väl och gott :)






25 juli 2014

Tjurkö och Ronneby brunn

Vi började vår semester i år med en tur ner till Blekinge. Besökte ett par grannars stuga på Tjurkö, badade loss på Barnens gård och fortsatte sedan till Ronneby brunn för lite hotelliv. Stugan var fantastisk fin och nu har vi börjat drömma om att en dag äga vår egna stuga någonstans... Bara att börja spara antar jag och drömma lite tills dess. Barnens gård var också bra, dock lite kallt men när vi väl doppat så vart det ju bra.

Ronneby brunn däremot var en besvikelse. Dålig mat och dålig service tyvärr och dessutom riktigt slitna rum som var alldeles för varma... Är det därför de gör reklam överallt? Fint badland var det dock, den varma bubbelpoolen var den bästa tyckte Idun!








23 juli 2014

Wirdaholm

Under semestern nu har vi äääntligen hunnit med en liten familjefejd på golfbanan i Wiredaholm. Detta är min pappas hemmabana och tillika ligger det i mina gamla hemmakrokar några minuter från Mosseryd. Jag ångrar mycket att jag inte började spela golf redan när den byggdes, någon gång under högstadiet. Men då var jag inte alls intresserad. Tänk om... Det var faktiskt första gången jag spelade på denna banan och så fin den var! Bra byggd runt naturen, lite backigt upp o ner.

Familjefejden gick ut på Ingesson vs. Bengtsson, pappa o jag mot Johannes och hans far. Ingen av oss hade väl någon superdag tyvärr, mannen min vann med ett slag men Ingesson slog Bengtsson med två slag. Mycket trevlig golfrunda och kanske detta kan bli en årlig tradition?




21 juli 2014

Bästa tjejerna

Måste ju berätta att jag var ute o käkade i förra veckan med finaste tjejerna. Tre mammor på lös i stada igen alltså :) Vi är ju inte de piggaste längre så det blev en tidig kväll men vi fick i oss riktigt god mat på Izakaya och till det rosé och en god drink till efterrätt. Deras dumplings alltså, sååååå goda!

Tack tjejer för bästa energiboosten! Puss



10 juli 2014

Kunglig korv

I helgen som gick tog vi bussen ner till stan för att testa det nya korvstället. Tanken var att Idun skulle sova middag i vagnen och vi äta lunch i lugn och ro vilket vi också fick göra! Dock efter några fram- o tillbakarundor med vagnen längs Storgatan. Korven smakade mycket gott och ölen likaså (ja man måste ju passa på, hur ofta tar man en öl till lunchen liksom?!?) Dock hade ju aptiten arbetats upp på grund av de där fram- o tillbakarundorna så mätta vet jag inte om vi blev direkt. Nästa gång får det bli den den lite tyngre korven helt enkelt.

Men Kunglig korv är ett mycket trevligt ställe, fin inredning, kul med lite nytt och stort ölutbud så dit lär vi nog hitta fler gånger, när det väl passar!



9 juli 2014

Goda grannar

Måste ju sprida lite glädje över våra trevliga grannar igen. I helgen utvecklades en liten grillkväll med ett grannpar näst intill en kvartersfest med 5 grannpar istället. Helt och hållet väldigt oplanerat men ack så trevligt! Ja, vi är barnfamiljer allihopa men med babywatchers radade på bordet så gick det alldeles utmärkt (tur husen ligger nära varandra ;))

Sedan att det vart sent, alldeles för sent för alla dessa barnfamiljer behöver vi ju inte nämna allt för högt :)

Måste ju även dela med mig en bild på Iduns popcornpremiär häromdagen, det smakade gott minsann och ännu bättre när de små hade ett alldeles eget bord att sitta vid!



22 maj 2014

Grönytan

Ikväll har vi myst på vår gemensamma grönyta. Denna grönyta som är toppen för oss då vår trädgård är rätt så liten. Där kan barna springa av sig och jag tror det kommer bli en hel del fotbollsmatcher i framtiden.

Denna grönyta har också gett mig några grå hårstrån då jag är ordförande i vår samfällighet och det är inte alltid lätt att enas och ta beslut vad vi ska göra med den... Säger inte mer än så,  vi får se framöver...

Tänk i alla fall så mysigt vi har det och det är ju en riktig tjejliga här på gatan födda 2012-2013. Unnar verkligen Idun att få kompisar så nära! 

17 maj 2014

Fick bannor igår...

Ja jag har helt totalt glömt bort bloggen, jag vet. Ni har säkert slutat kika om jag skriver något med men fick höra igår att mitt bortfall var saknat så får försöka komma igång igen. Inte alltid så lätt att få/ta tid till att sitta framför datorn. Finns ju så mycket annat trevligt att göra istället. Har ju fått total sydille på sista tiden till exempel  så när Idun sover sitter jag ofta i min syhörna och syr. Det är ju så kul!!! Får ta och visa lite någon dag.

Nu sover Idun, mannen min är iväg och spelar golf så passar på nu då. Ett litet inlägg i alla fall... Inväntar trevliga gäster som snart kommer så ska bli en mysig eftermiddag. Det är de gamla mammaträningskompisarna som kommer med sina pojkar, då de har börjat jobba var det ett tag sedan vi sågs så det ska bli väldans trevligt.

Har slängt ihop lite bagels och en rulltårta med lemoncurd i. Hur man rullar ihop en rulltårta så den blir alldeles så där perfekt ihoprullad förstår jag inte men jag hoppas att den i alla fall blir god, det är ju trots allt det viktigaste!

Och Idun då, jodå hon växer så det knakar, sötaste tjejen, mitt finaste gos! Bjuder på ett par bilder från sandlådan (läs lerlådan) igår. Självklart skulle hon i den just när hon hade den vita nytvättade koftan på sig :)



2 april 2014

4H-gården

Förra veckan hade vi besök av inga mindre än Martina och Lova som ju bor i Stockholm. Självklart kom ju Sarah och Ellen in till stan för att hänga med oss. Alltså fick de tre små äntligen träffas igen och flera dagar i rad! Riktigt mysiga dagar, dock med en förkyld och nyvaccinerad Idun som då inte visade sig från sin bästa sida men nästa gång vi ses hoppas vi att hon är på topp istället!

Självklart blev det ett besök till 4H-gården där vi hälsade på kaniner, hästar, getter och grisar. Måste väl vara så häftigt att upptäcka saker för första gången :)

13 mars 2014

Sitter bak i bussen

Åker buss utan barnvagn o sitter där bak = lite lyx! På väg mot tjejmiddag med nyfunna vänner från mammaträningen och det ska bli väldigt trevligt att prata ostört och kunna lyssna bra. Man är ju lite dålig på det annars då Idun oftast drar iväg en åt något håll hit o dit, ja ni förstår nog...

9 mars 2014

Sol!

Fint vårväder bad jag ju om. Och tänk en sån underbar helg vi har haft! Jag njuter av fulla muggar. Fast varför jag fick för mig att baka en hejdundrandes massa kanelbullar idag (inför  Iduns ettårsfirande) förstår jag inte riktigt. Men till slut fick hela familjen njuta av det härliga vädret i alla fall!

8 mars 2014

Mammaledigt

Nu har jag varit mammaledig i över ett år, 1 mars förra året vinkade jag hej då till detta stället för ett tag. Det är inte klokt vad tiden går fort, man får väl lov att säga det ännu en gång. Tanken var ju att jag skulle tillbaka och jobba i april men då Johannes har fått ett mammavikariat på Södra så fick vi ändra planerna lite. Nu ska jag alltså få njuta hela våren och nästan hela sommaren med vår fina tös. Vet inte om de saknar mig på jobbet för har inte hört ett ljud på rätt länge nu... Kanske helt enkelt dags att besöka jobbet och ta med lite gofika snart!

I vilket fall hoppas vi på lika fint vårväder som vi hade förra året!

Vårpromenad 2013

7 mars 2014

Så mycket att upptäcka

Ja tänk att vara liten och få upptäcka allt i denna värld. Bara en tur till baksidan av huset blir till ett stort äventyr för lilla tösen. Och det är fantastiskt underbart att få se Idun upptäcka allt. Sedan att allt ska smakas på växer hon väl snart ifrån hoppas jag. Att sand och jord smakar sådär tror jag att hon smått börjat förstå. Vet inte om jag vågar berätta men jag tror ju att både sand och jord smakar bättre än toalettborsten i alla fall. Behöver jag säga mer?

Nu är våren på väg också vilket känns fantastiskt. Vad vi ska busa ute i vår!




4 mars 2014

Klätterapa

Ja man tittar bort en sekund (lägger i bestick i besticklådan) o ser sedan det här... Får hjärtat i halsgropen men blir ju ändå väldans stolt över tösen vår :) Full fart framåt är det som gäller nu med andra ord! Dagen efter 11-månadersdagen lossnade det rejält och nu går hon stolt omkring här hemma.

Marie o Ebba, vi satte inget vad för när hon skulle gå? Kröp "riktigt" gjorde hon ju aldrig...

16 februari 2014

Föräldrafritt

Ordet föräldrafritt har nu fått en ny innebörd. Förr var det ju att man var själv hemma utan föräldrar men nu är det ju istället att man själv är ute utan barn. Jag antar att ens egna föräldrar tänkte precis så?! Ja och föräldrafria var just var vi var i fredags, på självaste hjärtedagen minsann! Intet anande fick Johannes under dagen reda på att vi skulle fly vardagen lite på kvällen och gå ut och äta på tu man hand. Detta är då första gången sedan Idun föddes som vi var själva ute så det var riktigt härligt! Barnvakteriet stod min pappa för och det gick ju alldeles utmärkt! Vi vet nu att Idun kan sova en hel natt på en klämpåse med frukt istället för välling vilket ju kan vara skönt att veta ;) 

Så här glad är man när man får vara ute med käresta sin!




 

12 februari 2014

Ibland ser jag mig själv

Ja i Idun alltså. Och nej, det är ju inte så konstigt för hon är ju halva mig :) Var tvungen att ta fram mitt gamla album och kika lite. Förutom att jag hade mindre hår (på koret nedan är jag lite äldre än vad Idun är nu) och var lite tjockare här och där än Idun är nu så finns det minsann lite likheter!

Många har ju på senaste tid sagt att hon är lik Johannes så måste ju väga upp det lite ;)


10 februari 2014

Den där koftan

Ja då passar äntligen den där koftan som jag stickade till Idun innan hon föddes. Det var ju första saken som jag stickade sedan högstadiet så mina förväntningar var väl inte allt för höga men jag trodde ju ändå att det skulle bli en av Iduns första koftor. Ja för jag stickade efter storlek 1-3 månader men när koftan var klar insåg jag att den var alldeles alldeles för stor. Först NU, när stumpan är 10,5 månad passar den minsann! Ja, det var ju tur att jag kikade i hennes garderob häromdagen, annars hade den helt glömts bort. 

Man får inte kika för nära på koftan dock, nybörjarkofta är det ju trots allt. Och att knapparna inte alls sitter med jämna mellanrum är väl bara charmigt eller?!? :)

Och så det där med att försöka fånga stumpan i koftan också, inte det lättaste då telefonen är något av det roligaste som finns just nu. Så jag bjuder på ett par halvdana bilder och en jätteglad tös! ;)


Sötgöta!



8 februari 2014

Iduns tavelvägg

Jag har ju tidigare berättat om vår tavelvägg på nedervåningen och självklart tyckte jag att Idun skulle ha sin egna på sitt rum! Därmed fick alla kusiner rita varsin teckning till Idun när hon hade fötts och de finns nu, sedan ett litet tag tillbaka, uppe på väggen. Åtta fina kusiner har hon tösen minsann!

6 februari 2014

En helg i Ystad

I helgen var vi äntligen nere hos min mamma i Ystad hela familjen. Jag har haft riktigt dåligt samvete då det är evigheter sedan vi var där. Önskar jag kunde säga att det är sedan Idun kom men våra besök har lyst med sin frånvaro längre än så. Men jag tror dock ändå att vi sett varandra mer än vad vi brukar ändå sedan Idun kom så det är ju ändå bra!

Det var i alla fall mysigt att få bli ompysslade lite hos dig mamma. Du är ju bäst på sådant! Sedan skämmer du ju bort oss mer än du behöver. Det bästa av allt var att Idun sov inne hos mor min, i sin resesäng då förstås, så vi fick sova hela nätterna jag och Johannes! Ja, Johannes sov ju hela nätterna i alla fall, själv har man ju liksom kommit in i att man vaknar lite då och då. Fast jag måste flika in med att sedan vi kom hem från Ystad har till och med jag sovit långa pass! :)

På lördagen var vi på mammas gamla spa och badade och det var ju succé för Idun, som hon plaskade :) Det där med att doppa huvudet eller ej är ju en diskussion som vi inte riktigt redde ut men till slut råkade visst stumpan känna på hur det var med...

Tusen tack mamma för en trevlig helg! Vi kommer ner i sommar igen!

Lunch på stan

Finaste mormor

Baaaad!!!

Kul med morsans gamla lego

27 januari 2014

Tapeter tapeter

Fick lite beröm idag för Iduns fina tapet som vi ju är alldeles förträffligt nöjda med! Tapeten i vårt sovrum har jag ju dock aldrig varit nöjd med. Den är liksom för blå, var ju meningen att den skulle vara grå... Lite tokigt men den såg verkligen grå ut i affären, lite betongaktig sådär för er som inte sett den. Betong är det då icke utan något annat konstigt. Kikade in på ellos ikväll igen för det var ju där jag hittade Iduns fina tapet och så kom jag förbi denna. Visst är den cool?! Visst, lite smått psykedelisk sådär men riktigt snygg ändå... Ja det tål ju att tänkas på minsann i alla fall!

Bild från ellos.se

19 januari 2014

Izakaya Moschi

Eller hur det nu stavas... sååå god mat! O detta ställe finns faktiskt i Växjö minsann :) Vårrullarna var helt klart bäst och chevichen var inte långt därifrån.  Mums säger jag bara!!! Drinkarna gick inte heller av för hackor kan jag ju också meddela.

Kan ju även tillägga att två finfinaste vänner, tillika mammor, var med så vi njöt av fulla muggar att vara ute på stan! Tusen tack för en trevlig kväll med mycket prat.

Och ja, jag sitter "redan" på bussen hem, man orkar ju inte så länge om kvällarna längre...

17 januari 2014

TuffStuff buren

Moves and motivation som faktiskt är det närmsta gymmet från oss har i helgen öppet hus. Självklart passar jag då på att testa lite nya grejer. Ikväll var jag på TuffStuff buren och hade inte den blekaste aning om vad som väntade mig. Intygar nu att jag har ont i typ hela kroppen och hur jag kommer må imorgon blir spännande. Troligtvis en grym träningsvärk i alla muskler är jag rädd för. Ja, det var ett tufft pass men roligt och jag vill ju att det ska vara jobbigt när man väl tränar.

Sa till Johannes att han nog får ta Idun inatt för jag kommer inte komma upp ur sängen men konstigt nog tyckte han inte det var en bra deal med både träningspass och helnatt på samma dag... :)

För er nyfikna som inte har en aning om hur detta såg ut skickar jag naturligtvis med en bild som jag hittat på sportlife.se.


15 januari 2014

Bus!

Av någon anledning älskar Idun att dra i mitt hår o alla andras hår med för den delen. Håller på att bli luggad så det är ju tur man har lite kalufs att ta av i alla fall :) Visst, kanske borde säga nej men men... lite får man la tåla.  O det finns ju inget bättre än en glad o skrattande liten tösabit!