31 maj 2012

Valen gjorda!

Ja nu är alla personliga val gjorda minsann! Detta efter att vi fått lite dispans på tidfronten. Jo, man har ju lite beslutsångest helt enkelt. Nu tror vi att det blir superbra och vår plan för badrummet på ovanvåningen är klar! Berättar inte mer om det nu utan får bli en liten överraskning senare :)

Om vi längtar?! JA, något grymt mycket! Lägenheten känns bara mindre o mindre....

Våra val

30 maj 2012

Förberedelser

Bröllopsförberedelserna har börjat inför bröllopet vi ska på den 16 juni. Så... Någon som vågar ge en vild chansning om färgen på min klänning?! ;)

26 maj 2012

En sån överraskning :)

Sconesbuffe på villa vik och en mysiga presenter från Mini o Johanna. Så bra kan en lördagsförmiddagen börja. Nu 30-årsfest på gång!

Tack!


25 maj 2012

Gula änkan...

...Så här på en fredagskväll var ju en trevlig överraskning. Bra med goda grannar ibland :)


23 maj 2012

Hmm...

Åker med en taxichaufför som inte vill ha på AC:n o som sprutar spolarvätska på en redan ren ruta. Not hanna-style direkt vet ju ni som känner mig... Skulle jag ha tagit bussen kanske?

21 maj 2012

Sightseeing

Då det vart flyg upp igår kväll och hyrbil från Arlanda så har kollegan Martin o jag idag rest runt i härliga sandvikstrakter... Saken är den att jag har varit nyfiken på att se hur stort kungsberget är, skidanläggningen närmast Sandviken, och jag blev glatt överraskad över för det var betydligt större än jag trott. Får la ta med skidstrassen upp i vinter om jag är kvar här fortfarande då...

När vi ändå var ute på vår roadtripp insåg vi att vi var ytterst nära prins Daniels hemtrakter så vi åkte o kollade in ockelbos icaaffär, bibliotek och simhall. Ja för mycket mer än så fanns det inte inne i centrum. Vi hade ju förväntat oss banderoller och diverse bakverk med mera med anledning av estelles dop imorgon men icke.
Besvikna styrde vi kosan mot Gävle igen med mig som kartläsare och trots misstro från föraren hittade vi på buckliga skogsvägar helt rätt från början :)










19 maj 2012

Lyxmacka

Far han kan minsann! Lyxig räkbaguettetallrik på gång för att fira hans 64-årsdag! Mums!


18 maj 2012

I lilla frankrike-påsen

Har ju missat att berätta vad vi hade i Le petit France-påsen! Detta härliga café på Kungsholmen bjöd på följande mumsigt: Pain au chocolat, macarons, éclaire au chokolat och "kanelbylle". Vi skulle ha suttit där o ätit något gott tänkte vi men fullt det var så det blev detta lite smått o gott som vi fick med oss hem istället. Kul även att de pratar franska med alla kunder, är det franskt så är det liksom :)

(Måste ju dock avslöja att mina éclairs är ett strå vassare, helt ärligt så är det faktiskt så. Inte lika söta som dessa var helt enkelt men visst, de var naturligtvis goda dessa med...)

Ägaren till caféet (om jag nu har läst rätt) har även kommit ut med en rätt så ny kok/bakbok " Den franske bagaren". Någon som har kikat i den? Låter ju onekligen intressant tycker jag! (När är det nu jag fyller år jag som aldrig kommer på något bra att önska mig....)

Gott!



Stockholmshelgen

Ja, efter en tuff jobbvecka förra veckan avslutades helgen med en härlig stockholmshelg hos bästa M&M. Vi fick inspektera deras pågående renoveringar (det blir superfint!), bjöds på god mat, gott vin, och framförallt, härligt sällskap! Till och med lite shopping vart det (Weekday förstås) där en outfit hittades till min stora lycka! Den nya tröjan med den perfekta blå färgen har redan blivit en klar favorit :)

Tusen tack för en härlig helg! Nästa gång bjuder vi fram solen, sätter karlarna på en trevlig uteservering och shoppar ännu mera ;)

På väg mot Svenskt Tenn i rafflande stockholmstrafik...
Bästa väninnor!

Mys förstås! (vi hade ju inte setts på fyra hela dagar)

"Ohhh, vilka fina tulpaner" ;)

Värmande kaffe i olika storlekar och smaker

Hårda matcher utspelades... ok, kanske tar det där lite väl allvarligt ibland...



16 maj 2012

En inneboende hos oss

Då Mallorca lockar för vissa har vi blivit kattvakter ett litet tag minsann. Efter att enzo nu har legat under sängen en bra stund sedan vi kom hem idag så har framstegen gått fort nu framåt kvällen. Nyss hoppade han till och med upp i soffan mellan oss så inte illa! Kan bli en intressant vecka det här:)


12 maj 2012

Petit france

Vi fortsätter lite på franskt tema. Vad som gömmer sig häri kanske visas så småningom :)


Japansk på gång!

O sen blir det "en liten fransk" överaskning lite senare i eftermiddag :) mycket mysigt stockholmshelg på gång med andra ord!


11 maj 2012

Kärlek i Paris

Så var det ju det där med kärleken med. Nej, ingen förlovning blev det (hur många har nu egentligen frågat???), däremot vart det ett hänglås mer på hänglåsebron och en hel del kyssar och hålla-i-handen promenader :) En kort sammanfattning av vår semester kan man helt enkelt säga att vi hade det toppen!

Många som visar sin kärlek

Kärlek på eiffeltornet

Mys

Vårt bidrag, med två eiffeltorn förstås!

Mer kärlek och Notre Dame

Vi hjälpte till att fylla i på denna sidan vi :)

Kärleken till macaronsen - ej att förglömma :)


10 maj 2012

Tornet i Paris

Är det något som verkligen står för Paris så måste det ju ändå vara det vackra eiffeltornet. Denna gång kom jag  upp i tornet också minsann. Självklart tog vi trapporna och det gick fortare än vi trodde att gå de ca 700 trappstegen. Det blåste en hel del denna dag tyvärr så längst upp kom vi inte men från andra våningen var det alldeles utmärkt med utsikt!

Vackert

Dags för lite gympa

Finally there

Rätt högt upp är vi

En snygging i tornet ;)

Är glad att jag slipper måla...

9 maj 2012

Gott på en onsdag

Ikväll blev det lite käk ute på gävles gator i sällskap av två kolleger på Sandvik. Väldans trevligt hade vi och god mat var det på Matildas! Vi tog det säkra framför det osäkra och bokade bord tidigare idag men ack så lyxigt vi hade det då vi var de enda som valde denna restaurang denna onsdagskväll... tur kocken fick något att göra i alla fall menar jag :)



Mat i Paris

Då tänkte jag bjuda på lite matbilder idag. Med maten kan man säga att det var lite tummen upp och lite tummen ned. Den bästa maten åt vi dock på BIA (breakfast in america), deras hamburgare kan jag mycket varmt rekommendera och till mycket bra pris dessutom!

Aligot förde tankarna till gamla tider i Rodez

Fransk frukost - gott!

Crêpes är inget för en skogshuggare dock...

Förbelagan till mina egna éclairs

Inne hos Laudrée

Där kön minskade till bara ett par utanför dörren (vi ställde oss dock en bit bort runt hörnet...)

8 maj 2012

Turist i Paris

Tänkte dela med mig av lite bilder från Paris till er och tänkte börja med turistbiten. Varsågoda!

Den där bågen

Vallfärd mot Versaille

Köööööö
Köööööö

Kika in lite kunde vi ju i alla fall...


Även områdena kring Sacre Coeur och Montmartre var fyllda med turister...

Seine och tornet

En liten skymt