27 februari 2013

Det där matbordet...

Ja jag säger bara knak o brak... de nya borden vi fick har båda spruckit så nu är det bara att reklamera och leta efter alternativ. Kommer inte bli lätt, så som jag letade efter dessa bord men har i alla fall sett några kandidater så det är ju inte illa. Vi får se, vi får se... Kanske ska säga åt Ilva att sluta ta hem trä från Asien, verkar inte fungera särskilt bra suprise suprise...

Ett sprucket soffbord

Ett sprucket matbord

25 februari 2013

Ett klipp!

Ja idag var det dags för håret att få sig en uppfräschning, mycket välbehövligt då det på sista tiden blivit väldans slitet. Dessutom kanske det dröjer ett tag innan man smidigt kan komma till frissan tänker jag. Och visst blir man ännu gladare när man märker att man hänger med lite i modesvängen. Jag menar, 11.40 sitter jag hos frissan och säger att det får bli en lugg idag, samtidigt kl 11.44, lägger Sofi Fahrman ut ett fint inlägg om hårinspiration och lugg. Kan ju inte bli bättre ;)  

Lugg fick det bli!

24 februari 2013

En dagens

Bjuder på en lite suddig dagens så här i vecka 38 (37+1). Bra att kortet är suddigt förresten,  sömnen har ju inte varit den bästa inatt...

21 februari 2013

Nytt matbord!

Nu är det tillbaka på ruta ett med vårt matbord från Ilva. Igår kom nämligen vårt nya bord då det första vi fick sprack på flertal ställen allt eftersom att det intog rumstemperatur. Och - inga knalläten inatt i alla fall och det ska bli spännande att komma hem ikväll och se om det fortfarande håller ihop...

Nu ska vi bara se till att hålla bordet rent och snyggt, har nog aldrig varit med om ett bord som lättare drar åt sig fettfläckar (visst låter det toppenbra med en liten på väg?!?). Jo vi vet, men det ska nog lösa sig... vaxduk - hej på dig ;)

19 februari 2013

Karuseller i magen

Ja ni som inte har tröttnat på att kika på magfilmer så bjuder jag här på en nyinspelad för dagen. Pyret har ju varit lite lugnare ett par dagar tycker jag allt men idag är allt igentaget för magen har sett ut så här mest hela dagen... Någon som vill ut kanske? Eller någon som behövde en workout för alla extrakilon som kommit ;)

Jag kan ju inte annat än erkänna att det kan bli lite svårt att koncentrera sig och skriva om verktygshållare och brotchar när det är karusell på karusell i magen... :)


18 februari 2013

Åt rätt håll!

The never ending story angående vår kökstapet är nu äntligen till ända! Ja, de råkade ju sätta tapeten upp och ned och efter många lovord om att de ska komma hit och göra om det så gjorde de även det. Det tog bara 3 månader, ett antal telefonsamtal, vägran att betala fakturan (två gånger), en ovetande utskällning gjord av släktingar och ett sista telefonsamtal för att få till detta (SUCK). Tänk att mitt telefonnummer till sist fungerade, inte illa!

Men nu så är vi nöjda, vad tycker ni, blev det bättre?!?

Före

Efter
    

17 februari 2013

Boa in sig lite

Igår var far min här och han hade räknat ut att vi ännu ej fått upp vår tapet i barnrummet så arbetskläderna var med till vår glädje :) Vi hade tänkt få upp tapeterna i helgen i vilket fall men med denna proffshjälp så var vi väldigt glada och tacksamma. Pappa o jag är ju lika noggranna båda två så vi jobbar bra ihop tycker jag. Jag stod för finliret medan pappa gjorde resten! Sedan stod bästa maten framdukad precis till att vi var klara, kan det vara bättre?!?

Vi är sååå nöjda och pappa, tapeterna sitter uppe fortfarande idag :) TACK!

På gång

Bästa blivade morfar!

Färdigt!
  

16 februari 2013

90%

Det närmar sig!!! Mår förträffligt bra får jag säga och i magen är det fullt ös till och från :) Om jag ska klaga lite så är det värken i mina vader som är lite jobbig. Och så en effekt av det restless legs (men det har jag ju en släng av i vanliga fall med...). Någon som har något bra botmedel förutom massage, stödstrumpor, spikmatta o heat lotion för onda o stela vader?

Kanske borde jag ligga med benen i högläge samtidigt som jag skriver om verktygshållare och kylteknik på jobbet, går det att ordna tro?!? Jobbar för övrigt 2 veckor till nu bara vilket känns skönt, sen kan det bli högläge hela dagen lång om det behövs!  Har en känsla av att jag inte kommer ha något problem med att sysselsätta mig i alla fall medan jag ska gå hemma o vänta på pyret :)

14 februari 2013

Hoppas ni har haft en fin hjärtedag idag! Vi är mätta o goa nu :) Tack min fina älskling!

Nu slapp i soffan med en hand på magen för att känna på fina sparkar, längtar efter dig!!!

Nyfiken?

Är det någon i hus nummer 5 som behöver inspiration för möblering tro?

Snöspår...

12 februari 2013

Underbara fudgekaka

Det blev ju lite spontanfirande av en 33-åring ikväll men då känslan var mer som 23 så satsade vi på det istället :) Underbart god kaka i alla fall, en sån tur att det blev lite över! (Och så får jag erkänna att sötsuget blivit betydligt större så här i slutet av graviditeten...undrar var det kom ifrån...)

Stort grattis igen fina Sarah!

9 februari 2013

Tack mamma!

Två stora kassar från apoteket kom mamma med sist hon var här. Tusen tack för nu har vi grejer som kan behövas för lång tid framöver till lilla pyret! 

Vi har så smått börjat fixa med skötbord och bra förvaring inne i tvättstugan så nu ska här upp lite fler saker, medan bulldegen står på jäsning!

7 februari 2013

Tjejkväll!

Mysig tjejkväll ikväll med god indisk mat på king of india! Så fick vi tillfälle att känna lite på varandras magar o prata om allt möjligt. Många tankar cirkulerar ju för tillfället :) Mycket mycket trevligt! Kommer vi hinna medcen gång till innan det är dags kanske?!?

6 februari 2013

Ett babynest

Pysselhanna har kommit väl igång kan ni tro, har en massa projekt på gång i huvudet, samtidigt som koftan ska stickas klart och så detta babynest som blev klart igår. Har ju fått lite tips på att det kan vara mysigt för pyret att ha ett eget litet babynest så det ska kännas lika mysigt som i livmodern. Sedan praktiskt med för då kan vi lägga detta mellan oss i sängen eller i spjälsängen så att inte den ska kännas så stor till en början eller ta med oss om vi åker iväg någonstans.

Jag hittade lite olika slags instruktioner på nätet men nu så här i efterhand, när babynestet väl är klart, vet jag hur nästa ska bli ännu bättre om jag skulle göra ett nytt någon dag. Jag har dock skumgummimadrass så det räcker till tio till så hojta till om ni är sugna på ett babynest! Gamla Husqvarna 2000 krånglar lite med mig med men försöker smeka henne varsamt så hon ska rulla lite till. Kan vara så att hon är i väl behov av en service...

Ett projekt klart alltså, så nu kanske man får lov att börja på nästa?!

Till goset!

5 februari 2013

En sån där härlig helg

Helgen susade förbi denna gång, fortare än vanligt tycker jag allt, vilket i detta fall betyder att den var väldigt trevlig. Besök i Virestad, god middag i fint hus i Älmhult (och TP-vinst 2 av 2 möjliga för mig (dock grämer jag mig fortfarande för att jag inte kom på ett enda namn av gudfader-barna...)).

Denna härliga lördag följdes av en mycket mysig söndag med besök av mamma, moster och kusin! Tack för en mycket mysig dag alla, detta bör vi göra oftare så det inte går mer än ett år mellan vi ses, eller hur?! Tack för alla presenter med, goda, nyttiga och väldigt välbehövliga! Får bli ett eget inlägg om det sen tror jag minsann.

Måste ju även säga att det var otroligt skönt att höra lite "glada" förlossningshistorier, tycker jag annars mest har hört mycket av allt annat möjligt. Bara att hoppas nu då att dessa wivast-gener har gått vidare till mig med :)

Moooochjiiito-gänget ;)



3 februari 2013

Hur det går?

Jodå, framåt minsann, sakta men säjwrt :) Eller säkert vet jag inte riktigt, men genom att läsa beskrivningen  minst tio gånger, slå en signal till mor eller se på väldigt bra instrueringsfilmer på Youtube så har jag i slla fall kommit så här långt!

Mudd, knapphål (även om de inte ser exakt likadana ut...) och få ihop allt på en enda rundsticka med rätt antal maskor har jag fått ihop i alla fall.  Bara raglanärm och halsringning kvar som stora frågetecken men de ska vi nog klara ut de med...  (Läs: Tack o lov att mamma är på väg norrut idag...)

2 februari 2013

Sol!

Mot virestad och senare älmhult i strålande sol  och näst intill barmark. Känns ju som vår idag, helt underbart! 

1 februari 2013

På att igen...

Ja då åkte man på en förkylning igen då ja... får man sämre immunförsvar vid graviditeter? Det verkar uppenbarligen så men det är väl bara att härda ut igen. Blev inte jag frisk nyss förresten?!? Ska dock vara glad att det inte är influensa eller något sådan, verkar vara en lätt variant denna gång så vi håller tummar och tår att den går över fortare än fortast!

Jag laddar i alla fall med nässpray, näsdukar, halstabletter och lite godis :) Det är ju trots allt fredag!