29 september 2012

I Götet

Här fortsätter vi på helgresor även denna helg och jag befinner mig just nu i Göteborg med Ebba & Marie. Med dessa två damer hängde jag under hela gymnasietiden och vi har nu fått igång en liten tradition att ses en gång om året. Mycket trevligt! Igår kväll var det räkfrossa och idag blir det stros på stan och bokmässa!

Ej att förglömma, självklart blir det också charader ikväll :)

28 september 2012

Matbord

Jag har fått ett par frågor om vad för slags matbord vi hittade förra helgen i Malmö så tänkte dela med mig av en bild här. Såpabehandlat ek är materialet och vi hoppas att detta blir bra! Nu står det där och väntar på oss tills vi hämtar det i november/december, låt tiden rusa fram!!!

Får passa på att dela med lite av den underbara tapas-mat vi åt på restaurang "minns ej vad den hette". Mycket gott så tusen tack igen mamma!

Vårt blivande matbord, bild från ilva.se

Goda maten :)

Ungdom!

Ja det är alltid lika trevligt att bli tagen som "studerande" måste jag säga. Upptäckte detta först nu när jag skulle redovisa mina kvitton från veckans resor så fick inte ens frågan denna gång om jag var vuxen eller ej utan det bara förutsattes att jag var sådär 20-25 år :)

Känner mig så ung så :)

27 september 2012

Nya fåtöljerna

Jag tror jag nämnde i något inlägg något om våra nya fåtöljer. Blocketspanaren Johanna fick syn på dessa och mer eller mindre tvingade oss att köpa dem... Nej då, bara nästan var det så ;)

Saken är den att de ju passar något så alldeles perfekt till våra X75-stolar och de är dessutom mycket sköna att sjunka ner i så detta blir våra nya läsfåtöljer! Vi hade ju kikat på ett par på Svenssons som var otroligt snygga och bekväma men man kan ju säga att vi verkligen gjort oss ett klipp då prisskillnaden på de båda totalt blev ca 15000, sen hade man ju velat ha fotpallar med förstås. Jag säger inte att vi nu hade gått o köpt dessa dyrgripar men tanken av dem har ju nu i alla fall lättat lite :)

Vad tycker ni? Visst är de fina? Men visst, ni som var unga på 70-talet spyr kanske mer eller mindre över dem... men men... Vi är nöjda vilket ju är huvudsaken!

Huset börjar så smått bli möblerat och klart tycker jag, nu håller vi tummarna för att det blir som vi tänker oss i våra tankar!

Ohh så vackra de två!

26 september 2012

Fattas något

Det är bara ett par fötter här i hotellsängen idag så någon fattas mycket...

Den där tårtan...

Har ju totalt missat att visa hur tårtan blev som jag bjöd på i förra veckan, några hade visst tappat bort sina inbjudningar till kalaset men de kom i sista stund ändå ;) En schwarzwaldtårta à la Hanna fick det ju då bli. Det innebär lite mer maräng och choklad än vad det brukar vara och jag tror minsann att den vart uppskattad! Stort tack för att ni lyckades komma hem till mig o fira till slut :)

Stort tack även till S&M för de fina blommorna med! Fällde en tår när jag åkte hemifrån i måndags för de var fortfarande väldigt fina så hade gärna njutit av dem även denna vecka....

Hannas schwarzwald

Fina blomstren!

Påminnelse till mig själv

Boka aldrig mer Scandic CH i Gävle, kom nu ihåg det! Favorithotellet Winn var fullbokat så valet stod mellan Scandic CH i Gävle och Princess i Sandviken. Jag har ju sedan läääänge tröttnat på att bo i Sandviken så valet föll denna gång på Scandic. Har ju bott där många gånger förut och blivit irriterad på samma saker men man tycks glömma bort sånt där...

Jo, det finns ju inte så mycket att "roa" sig med (som någon brukar säga) här uppe så en enkel sak som att ta en lång, skön och varm dusch är en av de bästa sakerna här. Ja man får ju inte vara så kräsen som konsult helt enkelt... Men det finns ju inget värre än duschar utan något drag i så man knappt ens kan få ur schampot!!! Jag blir lite smått tokig över detta, helt väntat syndrom i Sydamerika men här, i lilla kalla Sverige tycker jag man kunna få upp trycket utan problem... Jaja, trodde aldrig jag skulle säga det men jo, jag saknar Princess lite denna vecka...

22 september 2012

Sällskap

Så det är så här mysigt och trevligt att bo på hotell och inte vara själv! Inte fel alls :) (och jag vet, jag borde ta bort resterande nagellacksrester från sommaren...)


Mot Malmö!

För att titta på möbler o strosa på stan. Dessutom middag på tapasrestaurang med mamma ikväll så ska bli en trevlig helg!

Köpte ju för övrigt två sketasnygga gamla  70-talsfåtöljer på blocket igår för en billig peng:) Stort tack till den ultimata blocketkollaren Johanna!

21 september 2012

Gofika

Igår fick jag besök av Sarah på jobbet o hon hade med sig gofika! Idag jobbar jag hemifrån om någon är fikssugen... :) Och idag är det ju dessutom fredag!

Försöker ladda upp en bild men det vill sig inte... någon som känner igen problemet? Från mobilen då alltså... Varför kan saker inte bara fungera?!?

Testing

18 september 2012

Jorå, det går framåt!

Alla ni som undrar hur det går för mitt stora höstprojekt så kan jag ju säga att det går framåt :) Nu för tiden ser ni mig brodera varje kväll och det är som musik för själen min! (undrar om jag fortfarande kommer säga så om någon månad eller två...)

ca 1/3 av granen klar tror (hoppas) jag...



Dåskavise.

Bottnarna gjorda igår kväll, så får vi se om det duger åt na ikväller ;)

Maräng- & nötbotten

SÖRPL

Tips på hur man säger till att någon SÖRPLAR HÖGRE ÄN HÖGT mottages tacksamt, please HELP!!!

17 september 2012

10 sådana där röda ni vet

Ja han kan min man minsann :) Efter en lång vecka iväg blev man mött av dessa på tågstationen i Alvesta och lyckan blev total! Det var ju lite extra jobbigt att åka iväg förra måndagen kände vi båda två så ett extra varmt välkomnande tillbaka hem var mycket härligt. Sedan vart det god pizza på Bella Capri i Alvesta som jag hade hört gott om. Och visst, samma inredning som 1980 när de startade uppenbarligen och hårda stolar men vad gör det när man hör skön italienska utifrån köket mellan ägarna och när fina hatten (a la Venedig typ) satt på pizzabagaren :) Mycket god pizza med, à l'Italia helt enkelt!

De tio!



13 september 2012

Längtan...

Det finns ju en del som man längtar efter för tillfället, att få komma hem till Växjö, mannen min, att huset ska bli klart och så lite annat... Skynda tiden skynda! (och så brukar man klaga på att tiden går så evigt snabbt då o då...)

11 september 2012

Helgens bravader

Tänk en sån underbar helg vi hade i helgen som gick! Lugna och sköna dagar på Torö med fina vänner där även vädret höll sig på sin bästa sida, kan det bli bättre?

Okej, det vart inget dopp i havet i år men kanske sparade vi helt enkelt det till nästa år för jag tycker att detta är en mycket trevlig tradition! Tack M&M för denna fantastiska helg!

Vi passade även på att stanna till i Linköping och Jönköping på vägen hem (nämnde jag att det nästan var födelsedagen min?!?;)) så sent i söndags kväll efter att bilen rullat näääästan 100 mil var vi åter i Växjö igen (phuuu).

On the way

Idylliskt med trippande rådjur här och där

Bryggan

Mys!

Stenstranden

10 september 2012

Hipp Hipp Hurra

Hipp hipp hurra till mig för nu är jag visst fyllda tjugotolv år (känner mig dock inte som en dag äldre) ;) Och hur firar jag denna dag tro?! Jo, visst är det på ett tåg upp till Sandviken... Och nej, inte särskilt glad för det är jag, det är ju meningen att man ska vara hemma o äta tårta på sin födelsedag ju!!!

Hem på fredag igen så ni må tro att jag redan längtar!

Tuff tuff tuff tuff...





7 september 2012

SÅLD

Ja nu är min älskade lägenhet såld. Tänk så bra jag har trivts här på Sälgen under dessa fyra år. Här har varit många härliga fester, nyårsfirande, glöggkvällar, middagar, bästa grannarna och mycket mycket mer därtill! Nya äventyr väntar ju och nu är siktet än mer inställt på inflytten till huset om ca 2,5 månad.

Så hur ska man fira en sån här sak? Några förslag? Kanske med en härlig helg på Torö med finaste vännerna  helt enkelt är det bästa sättet att fira och det är ju dit vi åker senare idag! En sån tur :)

6 september 2012

Vatten över huvudet?!

Vad har jag nu egentligen gett mig in på?! Kommer den någonsin bli klar? Jo, jag ska berätta lite närmare... Jag tänker så här; första "egna" julen i ett eget hus = gran ska vi ha = en fin julgransmatta under granen är ju ett måste.

Och nej, jag är ju inte av den typen som går till Hemtex och köper något man gillar lite så där halvmycket utan här ska slås på stort! Det skadar ju inte heller att jag älskar att brodera och tycker det är bästa sysselsättningen nu på kvällarna när hösten smyger sig in.

Efter mycket velande om vilket motiv jag nu skulle välja föll smaken på ett julgranspyntande tomtepar. Inte lätt att välja för man ska ju inte bara gilla den i år utan förhoppningsvis många många år framöver. Så kom då mitt broderipaket hem och jag började svettas lite smått... Okej, korsstygn är något av de enklaste broderisätten men att inte ens få en liten hint om var man ska börja kändes oerhört jobbigt. Bara att börja räkna från mitten alltså och nu sitter jag och hoppas att jag har räknat rätt helt enkelt. Annars blir det väl att kapa ett tomteben någonstans ;)

Sååå... hur hög är sannolikheten att denna blir klar till denna jul?! Vågar inte svara på den frågan men förhoppningsvis slutar det i alla fall inte med att julgransmattan blir klar av mormors flinka fingrar (inte alls riktat till dig mamma :))

Håll tummarna för att detta "lilla" projekt nu ska gå fint!

Hmm... var börja?!

Jo då, trätofflorna ska nog få plats... (hoppas jag)

Så här fin är den tänkt att bli i alla fall!

5 september 2012

Spännande värre!

Budgivningen har (äntligen) kommit igång. Känns mycket mycket skönt vill jag lova!

4 september 2012

Myresjöhus Arena

Igår var det premiär för Öster på nya Myresjöhus Arena och vi var där naturligtvis (tusen tack för biljetterna :)) Johannes fick hänga med på annat håll så jag drog med mig Johanna och Love och finfina sittplatser hade vi på första raden. Mycket fin arena och framförallt sköna stolar så ingen träsmak i baken där inte vilket ju är toppen! 1-1 blev det för er som är intresserade men Öster fick i alla fall göra premiärmålet på arenan så inte fel kan jag tänka mig. Kan ju bli riktigt skoj till nästa år för jo, visst lär ju Öster spela i allsvenskan då! Noah, då ska jag bjuda med dig på en match om du kommer på besök!

Heja heja

Fin utsikt


3 september 2012

Bugg it

Så har jag varit på min allra första bugglektion, det hade jag då aldrig trott om mig själv för några år sedan... Men det är ju faktiskt så att det är rätt skoj att bugga, i alla fall ser det väldans skoj ut när de som kan bugga buggar. Nu har jag ju även en sambo som har tävlat i bugg i unga dar så visst är det inte mer än rätt att vi lär oss tillsammans nu!

Men jag vet inte, självklart skulle man byta partner i ett kör under lektionen vilket resulterade i spritandedräkt, dålig andedräkt, svettiga händer, spagettiarmar, lite väl kramiga och karlar med ingen taktkänsla alls... Privatlektioner, finns det?!

Men men, ett par grundsteg mer i vetskapen så svängde Johannes om mig som aldrig förr på dansgolvet där hemma senare på kvällen sen :) Så frågan är hur mycket kommer man att lära sig under kursen? (jag vet inte ens hur många gånger det är kom jag på nu...) Sedan är det ju det där att man ska vara hemma med när kursdagarna är, vi har på något sätt planerat upp alla helger i september utom en (fyra helger av fem) och sedan är ju jag och far i Sandviken lite då och då. Vi får se vad utgången av detta blir! Kika här för lite bilder på höger, vänster, höger, vänster-övningen vi började med, ja jag sa väl att vi är nybörjare?!

Bröllop!

I lördag var det dags för bröllop nr 2 denna sommar. Inte illa tycker jag då bröllop inte precis har haglat under "vuxenåren" så riktigt skoj! Ligger dock i riktigt mycket lä då några av bröllopsbesökarna var på sitt 5:e bröllop för året... Men det är bättre att sprida ut det lite ändå tycker jag naturligtvis!

Alltid mysigt att gå på bröllop, de var så fina i kyrkan och man kan ju inte annat än att bli sugen :) Festen var sedan hemma i trädgården, riktigt mysigt hade de gjort med en hel drös med hjärtan hängande från taket. Inte ett enda foto tog vi på oss denna gång men bjuder i alla fall på en hjärtebild! Tusen tack Sofie och Krille för ett härligt bröllop!

Hjärteligt!