23 juli 2012

Badrunda med Schyffert

Idag landade vi bilen i Varberg o Varbergs kurort för en natts avkoppling med bad, god mat och mys. O tänk, vi har badat med kändisar idag för Schyffert är minsann här tillika Rhenborg. Ja rena är vi nu och mätta och sitter o tittar ut på havet i från en klippa i läläge. Så vi har det bra! :)


Roadtrip 3 eller 4?

Nu får ettan rulla igen, mot hemligt slutmål!


22 juli 2012

Trolling på Vättern

I fredags hade vi en heldag på Vättern med fiske på hög nivå! Tusen tack för denna trevliga utflykt! Vi utgick från Vadstena med strålande solsken och for västerut mot Karlsborg för att lägga i våra spön. Det dröjde inte många minuter innan det nappade och redan efter 40 minuter hade vi fått tre fina rödingar i vår fångst! (Att det sedan inte hände allt för mycket resterande 5 timmar ska vi kanske inte prata så högt om...). Eller jo, Johannes hade en rätt stor Öring på kroken med som tyvärr släppte och ett par ynglingar fick vi med som fick simma åter fritt och växa till sig lite till.

Denna utflykt var riktigt skoj tyckte jag och ännu bättre trivdes mannen min till min glädje! Visst, lite motigt blev det när regnet hittade fram, vågorna vart vita och jag kände av sjön en del men jag kunde ju inte direkt klaga när mina kära brorsbarn på 5 och 3 var sååå duktiga i båten! Om någon blir sugen på en liknande fisketripp så finns mer info på trolling.se.

Nu har vi varit hemma en sväng, spelat fotbollsgolf med bästa väninnorna och hunnit packa om väskorna för imorgon blir det 35-årssupriseresa för sedan flyga vidare söderut mot värmen :)

Full fart!

Första fångsten = Lycka!

Här drar jag upp min första firre :)

Glad?! Jodå... ;)


Två av rödingarna

Tillbaka i Vadstena hamn

Middagen tillreds av experten!

19 juli 2012

Golfköping

Igår var det första gången jag spelade på "riktig" golfbana med far min. Mycket trevligt! A6 golfbana fick husera oss och jag har då aldrig sett på maken till en sådan kuperad bana.
Jag ställer mig två frågor; finns det någon backigare bana? och var har flåset tagit vägen? Jaja, jag vann ju faktiskt, både slag o poäng så det känns fint :) (skulle de nya klubborna vara lättspelade älskling sa du?!? ;)) Ska nog  förresten försöka smuggla med pappas damklubba hem, den gick fint den!



18 juli 2012

Bokat!

Skapligt trötta är vi på detta sommarväder så vi gjorde slag i saken och bokade en resa till Grekland! Om en vecka är det här vi hänger och äter gott :) Behöver jag säga att jag läääängtar?!?

Bild från Apollo.se

Sa jag gotårta?

Den där buffétidningen har ju tittat på mig länge nu och äntligen fick jag tillfälle att baka den där tårtan som jag så länge suktat efter då det var dags för lite farvällunch för Henke med gänget. Ja vädret tillät ju inget poolhäng denna gång så vi kommer tillbaka Johanna! Hoppas resterna smakade ännu bättre :)

Väldans söt men naggande god..

17 juli 2012

K + K

Ja igår vart det ju en andra roadtrip för denna semester, denna gång till Karlskrona och Kristianopel! På vägen genom Tingsryd var jag ju först tvungen att se fenomenet Börjes men hungriga var vi inte så det vart ingen 20-kronorsräkmacka denna gång och fler gånger lär jag nog inte åka dit....

Det var inte bara på Börjes jag inte varit innan utan även i Karlskrona så det var trevligt att se denna stad. Marinmuseet var trevligt men jag hade ju mest sett fram emot att äääntligen få besöka Glassiären! Detta glasställe som jag hört så mycket om i många år pga dess otroligt stora glassar (en kula = tre normala typ). Märk min besvikelse när jag insåg att lilla jag aldrig kommer orka att stå i den kö som det hade bildats för lite glass. Så glassiären får det bli en annan gång!

Vi for istället vidare mot Konstantinopel som jag också hört ska vara en mysig liten by och det var det minsann! På en liten ö, omringad av en mur som danskarna byggde på 1600-talet, tog vi oss en god fika och vandrade sedan runt på muren en sväng innan vi for hemåt igen på kringelkrokiga vägar genom småländska skogar... sa jag skooooogar?!

Nja...

Pampigt!

Under vattenytan

På ytan

Kö, kö, kö, kö.... :( (o folk som inte kan bestämma sig antar jag?!)

Kristianopel

Promenixar

O så lite käääärlek  på det <3

Kvällsmat!

Finns det något bättre än jordgubbar med mjölk o så lite myntasocker på det?! Mums!

O just det, sen lite nybakade bullar på det med :)



16 juli 2012

Roadtrip 2

Nu får ettan rulla lite igen. Mot Karlskrona denna gång! Visst är det där det finns nåt glasställe?!?

14 juli 2012

Roadtrippen

Nu (efter två nätters gooood och låååång sömn) ska jag äntligen blogga lite om min, Minis och Johannas roadtrip. Inte ofta man sover nio timmar i sträck, två dagar i rad men jo, det var det som behövdes uppenbarligen :) Förutom de lite mindre bra sovvanorna (som jag även skyller på upplåsbar madrass, snarkningar och alldeles för högljudd fläkt) har vår roadtripp varit väldans trevlig!

Vi (läs Minis mat-o-sovklocka) tog tid på oss nedåt och efter ett stopp hos Lars Duva stannade vi sedan i Åhus där vi fick planer på att öppna "glassflottan" där vid hamnen för visst behövdes det ännu ett ställe att sälja glass på bredvid Glasspråmen, Glassbåten och Glasskjutan (eller vad det nu var de hette)... Efter Åhus vart det ett fikastopp i Brösarp där vi hittade mysigaste fiket och funderade på att komma tillbaka till frukostbuffén dagen efter (eller inte).

Blivande glassflottan här bredvid

Mini var nöjd med fikastopp

mmmm

Andra dagen spenderade vi i Ystad, denna mysiga och härliga stad! Vi promenerade på mammas gamla lugna gata, lunchade gott på Hartmans, strosade igenom internationella matfestivalen och vart besvikna över de få (en?!) smakproverna men en liten (stor) fudgebit fick följa med oss tillbaka, trots svårheterna i att välja smak. Inte riktigt min grej det där med fudge dock men det ser ju otroligt gott ut! Vi hann ju även med lite strandhäng när solen visade sig och på kvällen vart det även mys med mor min, alltid lika trevligt!


Ja, vi är i Ystad! (och tant Hanna som matat mig så har därför lasagne överallt...)

Mammas gamla lugna gata

God lunch!

Fudge i stora lass

Gillar strandhäng

Gott om plats vid nedfart 5 (7:an man ska akta sig för)

Mys!


Sista dagen visade sig sömnlösheten lite så man kunde leka med maten en sväng. Jag lärde Mini lite hyss och sedan blev det besök hos Olof Viktor och ett par design- och loppisställen innan kosan for hemåt igen. Tusen tack för trevliga semesterdagar och sällskap!


Ops...

Bästa resesällskapet!

13 juli 2012

Var är sommaren?

Kom precis hem efter en långpromenad och jag undrar vad som ha hänt med vädret. Haglöfsjackan fick följa med för regnets skull men fick vara på för blåstens skull. Hmm, hade luvan på och önskade att jag hade haft en mössa med mig... HALLÅ, det är ju för guds skull den 13 juli!!! Är det då inte meningen att solen ska vara framme, bikinin ska vara på o stranden ska kännas mellan tårna?!

11 juli 2012

Engelsk kärlek

Vad har vi nu hittat i påsen? Den här minisemestern börja kännas son Paris 2010, ja i matväg då alltså... :)


9 juli 2012

Midsommarlekar

Jag har ju totalt glömt bort att visa de lekar vi genomförde på midsommar, några klassiska och några nya! Ja, allas lekar hanns ju inte riktigt med för vem vill köra irländsk julafton i spöregn liksom... eller vem vill egentligen köra irländsk julafton någonsin undrar jag?! (tack regnet ;))

Kasta tvål

Bra teknik där...

Flytta ärtor

Med grädde i...

Räkna makaroner

ca 180 st...


Maxi & Mini

I helgen vart det äntligen tid för att testa den nya fina minimuffinsformen som jag fick av Johanna & Mini. Det vart citronmuffins med frosting av vit choklad och philadelfiaost. Mumma! Saken är ju dock att vi inte äter särskilt mycket godsaker här hemma så frågan är nu bara vem som ska äta upp dem?!

Maxi & Mini

Kom & ät upp oss!

8 juli 2012

Golfhandske...

Ett sånt underbart väder det har varit idag, kunde man aldrig tro efter en regnfylld natt och förmiddag. Tur man har kontakter längre söderut som säger att solen kommit fram, annars hade nog golfrundan i Alvesta blivit inställd. Men nej, vi var där och solen kom fram så fort vi kom dit och sken från en nästan klarblå himmel hela rundan så det var fantastiskt! Så var det ju det där med golfens baksidor... jo, jag har numera en bestående golfhandske på vänsterhanden, t-shirt, shorts och strumpor ser det även ut som jag numera har på mig hela tiden. Mmm, verkligen jätteroligt, men skratta ni!

Snyyyyggt...

5 juli 2012

Tapetutkik

Ja jag letar febrilt efter den perfekta kökstapeten till vårt hus och har nu stött på en väldigt god kandidat. Då grannarna verkar ha valt vitt, vitt, vitt (som vi själva sett och som byggarna sagt) vill jag ju ännu mer gärna slänga på med lite färg i huset. Så vad tycker ni om denna tapet? Sedan ska man ju bara välja grundfärgen också... Har nog en liten favorit bland de tre i alla fall :)

Bilderna kommer fårn http://www.sanderson-uk.com/.