30 januari 2012

Vår i min garderob!

Ja det är minsann dags att få in lite vår i garderoben. Härliga färger vill jag att det ska vara nu! Därför har det blivit ett par inköp senaste veckan för vem kan motstå någant så här snyggt? En knallig cerice kavaj och grönvit-randig tunn fin skjorta. Det blev en hel del dreglande i affärerna, såååå mycket snyggt just nu så risken är att det snart blir en runda till...

27 januari 2012

I hustankar

Mina två fina väninnor har gått o köpt hus precis, hmmm... börjar vi äntligen bli vuxna på allvar??? Ja jag har ju sagt det förut men säger det igen, ingen av oss har barn, ingen har gift sig eller ens varit förlovad, ingen av oss har förut gått i hustankar. Inte förräns nu då vill säga. Fantastiskt roligt tycker jag i alla fall och jag önskar all lycka till era projekt framöver!

Och ja, vi är också sugna, men kanske har drömhuset inte riktigt ännu dykt upp. Visst, vi har ingen brådska, men man vill ju, vissa dagar mer än andra, men så vill man ju att det ska bli och kännas rätt också naturligtvis. Hemnet har i alla fall en stadig besökare i form av mig.

Igår vart det i alla fall ett första besök ute i Lessebo, jag tror ni kommer trivas super i ert hus och ha det supermysigt! Tack också för goda semlor, de första i år!


Men... Sååå att.... då kommer ju frågan vidare... hus nu alltså, vad kommer sedan??? Ser med ett stort leende fram emot de närmaste åren av våra vuxna liv :)

26 januari 2012

Postglad

Nog för att posten kommer väldans sent till Sälgen om dagnarna men ibland för den i alla fall med sig något gott. Som inbjudningsr till bröllop och dop vilket gillas mycket :)!
(Läs: Ny klänning(ar?) får därmed inköpas).

25 januari 2012

Att jobba hemifrån

Jag måste ju säga att mitt jobb är rätt så smidigt för jag kan jobba i stort sett vart som helst, så länge jag har internetuppkoppling och dator med mig vill säga. Men det är skönt att komma till sitt kontor med bra skärm, underbar stol och höj/sänkbart skrivbord (sedan är ju saknaden stor efter vissa dock...).

Ofrivilligt har jag denna vecka dock jobbat hemifrån för jag möttes av en inte allt för rolig syn i fredags när jag var tillbaka på kontoret efter en vecka i Sandviken. Ja, jag kan förstå komiken i det hela, men Nej, det är inte roligt. Inte ett dugg roligt. Visst, det hade varit ok om jag hade fått ett samtal om läget men icke sa nicke. Vad skulle ni själva säga om ni kom till kontoret och din plats såg ut så här?

Tack för den...
Jag tog helt enkelt mitt pick o pack o har suttit på en lite mjukare variant av en pinnstol här hemma istället... Snurrar runt runt gör den i alla fall om man råkar få tråkigt. Mycket har det varit att göra med då deadline börjar närma sig. Verkar inte heller som om jag är saknad direkt...

En positiv sak är att man när som helst kan sätta på en god kopp kaffe och veta att det finns mjölk i kylskåpet. Extra glad blir man när man hittar finfint julklappskaffe i skåpet som lite hade glömts bort. Får nog bli en sådan kopp imorgon igen :)

24 januari 2012

Överbelastning på gymmet

Och då menar jag inte för tunga vikter utan för att alla helt plötsligt verkar ha satt nya nyårslöften i år som betyder att börja gymma. Det var till och med så illa så att det inte fanns ett ledigt skåp i herrarnas omklädningsrum (jag menar, man har väl koll på sånt ;)).

Det är väl dock som vanligt att bara vänta ut det någon månad så lugnar det sig igen...

Själv så har jag ju kommit igång rätt bra med löpningen tycker jag allt, utmanat brorsan till och med. Kanske just därför som något hänt runt mitt knäveck så att jag ibland knappt kan gå. Bara att vila nu då (SUCK) men allt för skidresan som hägrar om mindre än 2 veckor!!! (Känns dock mycket bättre idag så inga hala utepromenader idag inte).

22 januari 2012

Dåskavise

Härligt Johanna med lite bloggande! Det gillas :) För er som vill följa en mamma med mini- o lovegos ska ni läsa här: http://daskavise.blogspot.com/

Världens längsta TP-match

Ja den gick av stapeln igår kan jag lova. Vi var duktiga på att svara på frågorna tycker jag allt, det var ju bara det att tärningen INTE ville slå rätt så vi kom in i mitten och fick svara på den slutgiltiga frågan.

Jag hade dessutom vinsten i min hand men blandade ihop rosa med orange och vet inte hur länge jag först försökte komma fram till rosa pluppfrågan innan jag insåg att jag redan klarat av den och att det var den orange jag skulle satsa på. (Vet inte heller hur länge motspelaren min visste att jag var på fel färg o valsade... tävlingsmänniska nr 1 där...)

Jag fick med andra ord se mig besegrad men vart rätt så glad efter att det sett ut ungefär så här ett par timmar innan vi nådde slutfrågan...




Julklappsanvändning

I fredags var det dags att använda de fina minigrytorna som bästa väninnorna gav mig i julklapp. Ja egentligen var det andra gången de kom till användning men löksoppan vill jag nog helst glömma... Denna gång vart det finfin potatisgratäng som satt fint i magen :) Tur jag påminde mannen min om vad han hade lovat ;)

Vi får nog se till att skaffa fler såna här grytor för det blir mycket festligt att fint att duka med!

Mumsigt gott!

16 januari 2012

Hockey & Swayze

Helgen bjöd på Hockey i nya Vida Arena. Lakers vann och det var fullt drag i arenan så riktigt skoj. Ja att det var fullt drag då, kanske inte att Lakers vann, enligt vissa i alla fall. Färjestad hade puckar som studsade på mållinjen fler än en gång så det hade likaväl kunnat gå åt andra hållet. Riktigt snygga mål fick vi se i alla fall! En stor fördel med att gå på hockey är att det är noll kö till damernas medan herrarna fick lov att köa.


Helgen bjöd även på lite gamla hederliga Swayze-filmer, vad sägs om Point Break och Road House! Road House var ny för mig men Point Break var ju underbar att se igen. Bra filmer det. Inte illa att man har sin egna Swayze här hemma heller ;)

13 januari 2012

Nedräkning pågår

Vi räknar ner för vår skidsemester i Italien, nu är det bara 3 jobbveckor kvar o sen är det äntligen semester!!! Det vart ju inget julledigt för oss så detta blir välbehövliga dagar då Hanja Pängesson ska visa mr Bengtsson hur man åker nerför backarna ;)

Vi ser fram emot god italiensk mat och dryck, härliga långa backar på solsidan av Mont Blanc, onda vader och lår får vi nog också "njuta" av men det gör vi så gärna!

Så låt nu dessa 3 veckor gå snabbt så vi kommer iväg och håll tummarna att vädret är lika bra som det är just nu där nere!!!

9 januari 2012

Den glada delfinen

Ja tyvärr finns ju inte lugna lagunen kvar på samma sätt. Då menar jag den härliga lokalen där man fått den bästa massagen och de skönaste ansiktsbehandlingarna!!! Jag vet inte riktigt vad mamma har på gång nu och vart lagunen bär av, tusen olika idéer o tankar som snurrar kan jag tänka mig så vi får väl se vad som händer framöver. Kräsen har man ju blivit i alla fall för helt klart ingen annan som nått upp till mammas knådningar :) Det är ju inte ens någon ide att testa någon annan för man blir bara besviken...

Men men, detta dök ner i brevlådan idag... Hmm... Någon som blir sugen? Eller? Var någonstans sa du att det var? Inte? Nej just det...


5 januari 2012

Lite från nyår

Nyåret firades in med dunder o brak med finaste vännerna. God mat och dryck, gott sällskap, mycket dans och framförallt fullt av skratt! Supermysigt var det kära vänner och hur klockan han bli halv fyra har jag ingen aning om... Måste vara ett bra betyg :)

Huvudrätt

Efterrätt (er)

Puss <3

Bruttorna


4 januari 2012

Lite av det goda 2011

Här kommer några godbitar från 2011! Ser fram emot vad 2012 har att erbjuda :)

Familjemys med pirattema

Rosa festen

Rosa bussarna, nånstans i Argentina

Saltöknen i Bolivia

Machu Picchu

Vårresa till Belrlin

Med älsklingen <3

Golfare har man blivit... Här i danmark där många bollar hamnade i vattnet..

Tur på Ven med mamma

På Torö med bästa vännerna

Mer kärlek!

Bebisgos på hög nivå

Mmmmacarons


Nyårsklänning + Kettlebell ≠ sant

Don't try this at home...

Jo jag menar att visa hur en kettlebell ska hanteras i din nya nyårsklänning... För då får du gå med rumpan bar minsann!!! Bilder är överflödiga och tack och lov att nyår firades hemma!

Ja, jag bjöd på detta i alla fall och alla fick vi skratta ännu mer den underbara nyårsaftonen vi hade, det kommer bilder sedan, jag lovar!

2 januari 2012

Toscakaka

Kom på att jag ju faktiskt fotade den fina toscakakan som pappa fick i julklapp. Måste ju säga att den blev otroligt fin denna gång och god var den med tror jag minsann. Man kan ju nu då bara undra vad jag gjorde denna gång som jag inte har gjort förut...

Måste ju passa på att citera mormor med, hon sa så "fint" till min 18-åriga kusin att "du måste minsann kunna baka, annars är det ingen karl som vill ha dig"... Hon är härlig min mormor och baka, ja det kan hon minsann :)

Toscakakan