29 mars 2013

Lyx!

Momor är på besök idag och förutom en stor kasse fylld med presenter till Idun så börjar det nu sakta men säkert sprida sig en god doft från köket. Johannes passar på o läser en god bok och jag sitter med en nyäten, halvsovandes o gott doftande  tösabit (ja jag börjar Äntligen känna hennes doft då förkylningen är på  väg bort).

Det här med mat har ju inte varit prio ett sedan vi kom hem och matlagningslusten och bestämma-vad-vi-är-sugna-på har varit väldans svårt att hitta för oss båda. Hade jag kunnat äta havregrynsgröt så hade  risken varit att det blivit det morgon, middag, kväll (jag fattar nu johanna...).

Nu kurrar dock magen gött och ser fram emot en god middag! Hemlagad av bästa mamma. LYX!

27 mars 2013

Webbisar

Nu finns vi på webbisar!

2,5 dygn gammal

Bjuder på ett litet filmklipp från BB när Idun var ca 2,5 dygn gammal. Jag kan förstå att det var mycket liv o rörelse i magen redan då armarna far o flänger rätt bra nu med :) Klippet gick inte att ladda upp från mobilen men här kommer det nu istället!



25 mars 2013

Familjen :)

Känns ju fantastiskt att vi ju nu är en familj! Insåg det när detta kort kom idag :)

23 mars 2013

Stolta föräldrar

O en liten tösabit som redan har sparat 5 riksdaler :) Mysigt med snabbvisit en från er johanna o love!

22 mars 2013

Välkommen!

Välkommen till världen vår fina Idun!

Som vi har längtat efter dig <3

3608 g, 52 cm lång och ja "känslorna är lite all over the place" som de kungliga brukar säga :)

20 mars 2013

Äta, dricka, sova, bada

Nope, inget BB ännu utan jag går hemma o skrotar ännu. Jag känner dock att det är något stort på gång så frågan är nu hur länge till det dröjer innan det verkligen blir på allvar?!?

Man har dock kunnat tro att jag ska hosta ut tösen idag så hoppas att den där hostan försvinner tills imorgon.

Under tiden är det helt enkelt bara att äta, dricka, sova o bada!

18 mars 2013

Två sjuklingar

Japp, då har vi två sjuklingar här hemma i huset, kunde det ha kommit mer lägligt?!? Not... Jag hoppas att jag har åkt på en light-variant och är lika pigg imorgon som jag var hela förra veckan. Men kanske jag får ge det någon dag(ar) till troligtvis. Trodde inte jag skulle säga det men nu får lilltösen gärna vara kvar ett tag till så vi hinner bli friska och pigga!

16 mars 2013

Paket

Igår hämtade jag ett efterlängtat paket på posten. Blivande mormor har fått jobba lite med stickningen och gjort en superfin åkpåse och filt till lillan. Vi är sååå nöjda och jag tror det kommer bli alldeles perfekt och skönt att ligga i denna i vagnen. Tusen tack mamma!

Ett litet paket till pyret var det med också och blivande far lät mig inte öppna det utan det får istället bli nedpackat i BB-väskan (inte alls nyfiken nej...).  


Finaste åkpåsen och filt (och en liten mage med i bild också ;))!


100%

Så... är det dags att komma ut nu lilla hjärtat?!? ♥

15 mars 2013

Uppdatering...

Okej, rastlösheten som bortblåst med hjälp av en skön promenad och nu sittandes på framsidan jagandes lite fräknar :) Ni ska veta att jag är oerhört tacksam över att kroppen inte har några krämpor så att jag kan ta mina, i alla fall, tre kmlånga promenader var dag så här nära inpå BF. Oerhört skönt och som musik för själen.

Snart lunch o sen kanske man ska unna sig ännu en i-väntans-tiders-fika framåt eftermiddagen vilket jag har blivit rätt bra på att göra :)

Liiiite rastlös

Jo, igår eftermiddag började jag känna mig liiiite rastlös, två veckor hemma nu som har varit otroligt sköna och lugna. Men nu får tösabiten gärna hitta ut känner jag. Vi trodde att vi skulle bli igångsatta i onsdags då tillväxtkurvan hoppat lite upp och ned sista tiden men efter ett lugnande ultraljud som visade att pyret mår alldeles prima så är det bara till att vänta lite till vilket jag har en känsla av att vi också kommer få göra.

Men kan ni tänka er, bara en dag kvar till BF idag! Och om jag börjar bli nervös?! Joooo, lite minsann...

11 mars 2013

Tre bollar...

...ja det är vad en 16-månaders liten tösabit, som precis lärt sig säga boll, ser när hon ser på mig. Ja man kan ju inte annat än att le åt det :)

10 mars 2013

Vad är en konferens...

Ja vad är en konferens i Åre när man själv sitter och tittar på en växande mage?!? Jo, jag kan väl medge att jag gärna hade följt med på det chartrade tåget, åkt lite skidor, ätit goda middagar och partajat lite så tycker det är dåligt tidsplanerat Avalon!!!

Det ser verkligen ut som att ni har det super i alla fall på alla foton som ploppar upp på instagram och facebook, med massa sol och fina pistade backar... Någon som vill följa med till fjällen nästa år (och hjälpa till med lite barnpassning under skidtimmarna kanske)?

Bjuder på en härlig skidbild från bästa skidresan förra året, ahhhh, Underbara Courmayeur.

9 mars 2013

Mello

Kan ju inte annat än att undra om detta blir sista slapplördagen innan pyret är här... Kanske är vi tre i soffan till nästa helg :) Eller när tror ni tösen har lust att hitta ut?!?

Nu mello och lite lördagsgodis!

8 mars 2013

En dag

Några på jobbet undrade vad jag ska göra nu om dagarna när jag är ledig och att jag var välkommen tillbaka om jag fick långtråkigt... hmm, detta har då inte oroat mig själv något och veckan som gått har ju varit helt underbar :)

Eller vad sägs om att spendera dagarna med att sy lite, promenera lite, baka lite och bara ta det luuuugnt och skönt :) Ja ni som känner mig vet att detta passar mig perfekt!


Syprojekt på gång

Promenix

Sooool!

Krångliga att göra men gooooda!

6 mars 2013

Fanfarer och hurrarop!

Ja kan ni tänka er, två små töser fick minsann se ljuset igår! Jag är så stolt över mina fina väninnor och skickar här massvis med gratulationer till er! Att töserna valde att komma på samma dag är ju näst intill otroligt men sant (och lätt för mig att komma ihåg födelsedagarna ;)) Fick även till min lycka träffa en av de små idag och kan inte annat än längta tills jag får träffa vår tös (om nu den 95%-iga sannolikheten stämmer...)


Puss & Kram & Stort Grattis


Här är det dock lugnt än så länge och tösabiten vill nog gotta till sig lite till. Vi har det så gott så de här lediga och soliga dagarna och gör precis det vi känner för :) 

4 mars 2013

Klar!

Ja nu minsann är koftan klar till pyret! Eller ja, det lär nog dröja innan den passar för den blidde väldans stor... Har stickat för 1-3 månader men jämför man med 50/56-kläder så är koftan gigantisk. Kunde jag ju bjudit en bild på men vi får väl istället helt enkelt se hur gammal pyret hinner bli innan den passar :)

Jo men jag är minsann lite stolt ändå, trodde många stunder att jag inte skulle få ihop det men med lite hjälp och youtube har det ju löst sig till slut. Och mersmak har jag fått så nu gäller det att hitta nya mönster och garner, någon som har tips på var man hittar detta bäst (och gärna till lite humana priser också...)?!?


2 mars 2013

En 6-åring

Idag har vi haft sängbytardag vilket kortfattat betyder att vi nu äntligen har sängar som passar vår bäddmadrass och så finns det plats för spjälsängen jämte också! Tack bror för att ni gjorde denna "lilla" utflylt idag.

Vi fick nu även chans att  fira min kära brorson som fyllde hela sex år  förra veckan. Därmed fick det bli tårta och till råga på allt så fick vi vår fina vagn invigd  :) Den rullar så fint så!

1 mars 2013

Hej så länge!

Ja det var idag sista dagen på länge som denna byggnad fick möta mina grusade ögon på morgonen. För idag är sista arbetsdagen innan mammaledigheten! Känns otroligt skönt och jag ser verkligen fram emot en ny spännande tid framöver. Jag har ju ändå jobbat med typ samma sak sedan 2004 så ett litet avbrott med nya utmaningar är verkligen välkommet!

Och visst låter det härligt att istället möta sina (antagligen ännu mer) grusade ögon mot en liten istället :)

Jag kommer o hälsar på framöver!