30 juni 2012

Roadtripp

Varit i möbelriket idag o sett mycket fina möbler i alla prisklasser... (varför kostar snygga möbler såååå möe?!) Taket på huset ska visst ha kommit på idag med (bilder från morgonens hustitt kommer senare) God lunch vart det på lantcafeet i Ör,  vi är fortfarande mätta...



29 juni 2012

Grilltajm

Ja vi har ju numer en "riktig" grill i hushållet efter midsommarens bravader så ikväller är det grillning på matsedeln. Förutom kött så även majskolvar, champinjoner o färskpotatis. Ska bli väldans gott o jag hann dessutom duka inne i köket!! Inte illa... ;)


26 juni 2012

Nu händer det husgrejer

Hmmm, ser att regnet börjar falla nedåt igen, håll dig borta från Östra Lugnet för idag har det hänt grejer med huset!

För ett par veckor sedan såg det ut så här:

Snart dags för plattan
I morse när jag åkte förbi såg det däremot ut som följer. Tänk, de första väggarna är på plats och jag hoppas innerligt att det har hänt mer under dagen så det nu inte kommer in en massa regn i vårt lilla hus. Dags nu att börja baka bullar och kakor till alla byggarbetare det vill säga så de hålls på gott humör, en sån tur att jag gillar att baka :)


Sååå, nyfikenheten är enormt stor hur långt de nu har hunnit på en dag... Hade det inte varit för deadlines och annat på jobbet hade jag stannat hela dagen och tittat....

Huset får plats i två lastbilar...

Bokylleväggen på väg

Så ja

Framtida köksfönstren

22 juni 2012

Mmmm


Midsommarafton

Börjar mycket trevligt! Nu mot Lessebo!


Golfbanans baksidor

O detta efter bara en golfrunda i solen, hur kommer man då se ut när sommaren är slut? Jag som hatar bonnabrännor...

(37 poäng för övrigt, någon som sa sänkning :))


18 juni 2012

The wedding

Om ni inte missat det så var det ju bröllop i lördags för Johannes barndomsvän/kusin. Tack Jesper och Julia för ett supertrevligt bröllop. Ni var så stiliga och fina, brudklänningen var otroligt vacker och satt som ett smäck, ranunkel har blivit min nya favoritblomma, maten var mycket god och dansgolvet var livat! Precis så som ett bröllop ska vara med andra ord! Bjuder här på lite bilder :)

Så här såg vi ut ungefär

Kyssar till bruden

Ranunkel, sååå fina!!!

Kvällens på fötterna

Klirr klirr klirr klirr i glasen

Jag snodde också ett par pussar*

Nattens på fötterna :)

 (nu ser vi med glädje fram emot nästa bröllop i höst!)

Tuffar norrut...

...vilket känns sådär idag, längtar redan hem liksom men har inte kommit längre än till Mjölby ännu. Lite synd om mig nu tycker jag allt, särskilt med alla 80 myggbett som kliar så folk nästan tittar lite snett på mig här på tåget...

17 juni 2012

80 myggbett senare

Det var mycket härligt att gå på bröllop igår! Lite mindre härligt dock alla knott och mygg som fanns runt Olles loge. Var tvungen att be Johannes hjälpa mig att räkna ihop hur många bett jag fick och vi kom till ca 80 stycken. Detta måste vara rekord och det är inte alls roligt för det kliar så jag håller på att bli smått tokig!!! Varför gillar de mig så mycket myggen för?! 

Mer om bröllopet och några bilder bjuder jag på en annan dag. Nu SÖMN ja tack!

15 juni 2012

La la love

Det är ju fredag och sommaren närmar sig! Måste  bjuda på denna underbara sommarlåt som för övrigt var cyperns bidrag i eurovision (ja jag vet, jag kan inte sluta tjata om den....).

Titta, lyssna, njut och känn lite lalalalalalala lalalalalalala la love!





Golfframsteg

Jag vet att jag sa i ett kort ögonblick att jag inte skulle skriva så mycket om golfen här förrän första gången jag sänkt mig från mina 36 men jag kan ju inte låta bli. Det vart 18 hål igår för mig och mannen min och tro det eller ej, jag vann med tre poäng!!! Det vart ett antal strukna hål för oss båda men vi skyller på våra halvt fastande magar. Jag skrapade i alla fall ihop 31 poäng så slutar jag bara att stryka hål så kommer jag snart kunna spela på mitt handikapp och kanske till och med sänka mig.

(tänk vad en fastare handled kan göra - tack älskling för tipset för nu kan jag ju vara med och fajtas lite :))

13 juni 2012

Nya favoriten

Jo, jag berättade ju att jag var ute i Tolg-trakten i söndags för lite Blocketfynd och denna vackra lilla gungstol hittade vi där. Jag är ju lite barnsligt förtjust i denna "Arka fåtölj" men priset är ju som det är. Tycker min gungstol faktiskt är snäppet finare och för 250 kronor gjorde det även sinnet och plånboken glada :)

Döm min förvåning när paret jag köpte gungstolen av hette Gunvor och Göran (precis som mina kära föräldrar för de som inte vet). Kan inte finnas allt för många par som heter det?! Gungstolen var i alla fall en gåva till karln i huset för längesedan och tillverkad i Falun. Nu ska den få ny historia med oss!

Vår fina gungstol


12 juni 2012

Homestyling

Idag har vi fotograferat vår lägenhet då den ju ska säljas till hösten. Jag har yrt omkring som en virrpanna och donat nu i tre dagar inför detta. Lånat grejer, köpt grejer och snott grejer. Tack Johanna för pläd och kuddar, det blev så bra så vet inte om jag kommer lämna tillbaka dem... Köpt grejer har jag inte gjort mycket men en fin grytlapp och handduk vart det minsann i alla fall. Snott har jag gjort blommor från vägrenen och grannarnas land (tack i efterhand).

Homestyling är ju riktigt skoj i alla fall, ett framtida yrke kanske?! Kul när fotografen tror att homestyling-experten varit här o donat i alla fall :)

Men var gör man då av alla grejer som inte "ska stå framme" för att det ska bli luftigt och se lite större ut?! JO, man klämmer in allt i förrådet. Jag bjuder på detta, skratta gärna så gott! (och JA, jag ska rensa nu...igen...)

 Utnyttja utrymmet!



På jakt

Efter pynt! Snart ska här fotograferas.... Pust


10 juni 2012

Söndagsutflykter

Först rask promenad runt trestugespåret och sedan en utflykt till Tolg med omnejd. Blev förälskad i en sak på blocket som nu är i min ägo:)

,;Om det blev pannkakor i pannkakshuset? Nej, men snart flippar vi egna på spisen :)


8 juni 2012

Lite Gotland

Jo, förra helgen utspelades ju som ni vet på Gotland. Jag har ju redan visat er mina ovetande kunskaper i gotländska stångaspelens gren "herre pa stangg" som ju är det riktiga namnet på gotländska. Men det hände ju mer där på ön förstås.

Måste ju börja med den härliga båtresan över då vissa av oss helt plötsligt kände att vi lämnade svensk mark och engelskan blev språk nummer ett. Stol fick vi tag på i alla fall men whiskeyn blev däremot omhändertagen. Men med kvitto om kvarvarande mängd kände sig alla lugna igen och kunde slappa resten av turen över.


På fredagen var det konferensdag med intressanta ämnen att diskutera, däribland google apps, utbildningar och hör och häpna, silversmide! Jag menar, man måste ju hålla sig framme liksom  :)
Kvällen bjöd på en härlig mat och skrattfest i ruin och på munkkällaren. Första gången ute i vimlet fleece och haglövsjacka och ej att förglömma, boken jag fick! I boken ska visst ett mord ha begåtts på hotellet vi bodde på så blir fin sommarläsning det.

På väg till ruinen

Eldshow

Mycket trevlig kollega från Götelaborg
 
Boken är med!

Joel underhåller

Fler trevliga kollegor och boken!

Lite regn på vägen hem men boken är med!

Lördagen bjöd på lite sightseeing och lekar i gotländsk anda och slutade med god middag och dans natten lång. Jag blev snurrad som aldrig förr i en bugg och undrar fortfarande hur vid min kjol egentligen var... jaja, jag bjuder på den helt enkelt! Hur som helst, det är ju (som jag ju egentligen redan visste) jädrans skoj att dansa! Allt som allt så hade vi en mycket trevlig konferenshelg på ön!

Härligt väder!

Lite kärlek <3

Stångstörtning - åhhh hej

Röj när "avalonbandet" spelar

7 juni 2012

"Stång i grenen"

Som utlovat, en hel radda med utklassningar. Någon ny utmanare där ute någonstans kanske?! ;)


5.57

Ansiktet matchar löpartröjan och Falu rödfärgen men så är det efter 5 km och en kilometertid på under 6 min/km för första gången i år! (Då också att tillägga att det gäller spåret i fylleryd med backe upp och ner och upp och ner + rätt så få försök gjorda...)

Jodå, klänningen kommer sitta som ett smäck på bröllopet nästa helg :)


5 juni 2012

Game ON!


Fighting Hanna

Så har man fått en specialdesignad skiva till sig med, inte illa! Måste nog bli en "stång i grenen"- uppställning i trädgården sen... Jodå, funkar bara uppladdningen ska ni ska få se på innehållet sen!


4 juni 2012

Måndag sa du?

Hmmm, tror det är fler avaloner än jag som skulle behöva en helg efter helgen för att vila upp sig lite... Lite för lite sömn tre dagar i rad sätter sina spår märker jag... Fokus! 

2 juni 2012

En hemlis

Till en mycket god vän och kollega som är oss saknad här på ön ;)


Mästare!

Inte visste jag att jag var en baddare på "kuddkrig på en stång"-grenen. Tjejerna bara flög av en efter en ;) bildbevis på det får jag visa en annan dag. Bjuder istället på vårt första stopp idag, inte blåsigt alls inte... Men vädret är faktiskt betydligt bättre nu på eftermiddagen i alla fall!