31 december 2011

Gott Nytt År

Vi vill passa på att önska er alla ett Gott Nytt År! (o så får vi se hur länge detta foto får finnas kvar på bloggen.... ;))

Kramar till er alla!

Två tomtar

30 december 2011

Bästa julklappen

Bästa julklappen ever - tänk att få åka till Paris med sin älskling!!! Ohhh jag lääääängtar redan! Tänk, strosa hand i hand, sätta sig på ett café o läsa något en liten stund, titta på folk, prata lite franska, ha picnic framför eifeltornet, äta macarons på Laudrée, strosa lite till och framförallt kyssas, kyssas och kyssas. För det lovade jag mig själv att jag skulle göra nästa gång jag kom dit :) Längtar...

Snyggaste o varmaste tomten

Måste ju tillägna ett alldeles eget inlägg åt den snyggaste och framförallt varmaste tomten i år... Jag undrar bara en sak... hur mycket kan/får en tomte lufta på skägget egentligen?!

Juletid

Ja då vet man hur ett Bengtsson-julfirande går till minsann! Och jag är rätt så förvånad över att jag faktiskt tyckte det var rätt gott med dopp i grytan men det var nog det goda köttet och korvarna som gjorde sitt till med tror jag minsann. Utöver Bengtsson-julfirande så har vi även hunnit med "lillejul" med uppesittarkväll hos pappa och annandagsfirande hos mormor (inklusive en snabbvisit med perfekt tajming hos familjen Hansen med). Ja det blev med andra ord en hel del farande i år med men så mycket trevligare när man är två om det! (hrmm, kanske beror på att någon annan mest rattade bilen.... tack*)

Jag har ju totalt glömt bort att visa vår fina palmgran vi har här hemma + fina manhattan-ljusstaken som blev över på lugna lagunen. Tusen tack mamma, den passar perfekt här! Och ser du förresten vilka kulor som hänger i granen?! Ett nytt tillskott i år är också farmors kyrka, kan fortfarande inte förstå att det inte var någon annan som ville spara den som ett fint minne, med tanke på alla dessa gånger vi bråkat om att få sätta ihop den....  10.75 riksdaler kostade den en gång i tiden i alla fall, och både orginalkartong och bruksanvisning kvar minsann :)


Vår palmgran o manhattan
Kyrkan

21 december 2011

Karaktärsbyggande...

Jo, jag kallar det så för denna står mitt på köksbordet på jobbet... O inte nog med det, en massa goda bitar är det i den dessutom!!! Har (bara?) två bitar på mitt samvete än så länge får jag väl erkänna, jag menar, jag var ju tvungen att testa Rollo med lakritssmak som jag aldrig stött på innan... Kanske var det såna jag borde ha smält o haft mellan mina lakritsmakarons, tål att testas någon dag!

Julgodis...

20 december 2011

Dessa biskvier...

Kan ni tänka er, jag har lyckats baka något som älsklingen min tycker är riktigt gott! Sådär gott ni vet att man riskerar att hamna framför frysen för att leta efter rätt kakburk... Tanken är att dessa ska hamna på ett efterrättsbord någonstans och vi får väl se om de klarar sig tills dess! Ja det var nog väldans tur att jag inte gjorde formen som dammsugare för då hade det varit ännu mer rykande åtgång tror jag minsann... ;) Här hittar ni receptet!

Mumsiga minibiskvier!

Glögg & pepparkaksmys

Ja näst intill 1-årsdagen, om man nu räknar från och med utbyte av saliv, var det återigen dags för glögg & pepparkaksmys i fredags. Det känns som om det var ännu fler godsaker med på bordet detta år och vi lyckades som vanligt inte äta upp mer än hälften... Mycket gott var det dock och framförallt mycket trevligt att ha goda vänner på besök!

Ja detta år var det ju inga särskilda som försökte sig på att stanna natten ut heller..... ;)

O då har S & E:s godis inte kommit ännu....

15 december 2011

Alla flickor har rätt att gå i skolan

Lyssna på Musikhjälpen i P3, önska en låt och skänk en liten slant eller bara skänk en liten slant (om man nu som jag inte kan välja låt...)!

Partner in crime...

Jag kan ju lugnt säga att jag saknar min partner in crime på jobbet, sitter i ett alldeles för stort rum för mig själv i tystnad (ja förutom ibland då...eller rätt ofta...ja du vet vad jag menar...) Tur ho kom förbi igår så man fick värma sig lite med anledningen till att hon inte är här... :) Gos gos gos på hög nivå!

MiniGos

13 december 2011

Hus av pepparkakor

För första gången ever blev det idag dags för pepparkakshusbyggande. Inget fusk här inte utan det var bakning av både väggar, tak, skorsten och husinnehavare naturligtvis. Som tur var hade jag hjälp av Love :) Han bestämde vilka djur som skulle få vara med och dekorerade dem så fint därefter. Det vart allt från krokodiler och giraffer till huskatt och älg så en fin och härlig blandning. Pysseltokig som man är så var det mysigt och roligt så tills nästa gång får man väl höja svårighetsgraderna lite på designen kanske...

Med tungorna rätt i mun...

På gång...

Dekorationer på hög nivå!

Slutskapelsen :)

9 december 2011

Den bäste!

Slutkörd och trötter efter en vecka i Sandviken var jag verkligen idag. Vet inte om jag direkt visade mig från min bästa sida idag på lunchen men trött trött trött är väl orsaken. Men nu har ett pass på gymmet gjort susen och Framförallt den fina blomman som den bäste hade med sig hem till mig efter jobbet. Gladare, piggare, bortskämd och lycklig så här på fredagskvällen, kan det bli bättre?

8 december 2011

Intuition

Ja sin intuition ska man kanske börja lita på lite mer. I förmiddags vandrade tankarna omkring i att man kanske skulle unna sig att åka taxi in till Gävle istället för buss. Men nej, istället tänkte jag ta en tidigare buss än vad som egentligen behövs för att vara på den säkra tiden att hinna med tåget. Men så lätt gick det inte nej, den tidiga bussen dök aldrig upp och någon taxi gick då inte få tag på försås. Min gissning är att det finns max 1 taxibil i Sandviken, eller på sin höjd 2 (*suck*). När sedan nästa buss visade sig vara väldans sen så blev det problem så jo, jag missade mitt tåg med en så där 3 minuter. Jätteglad är jag! NOT.

Jaja, SJ är trevliga o försöker hjälpa, men nästa X2000 från Stockholm är dock fullbokat så de kunde inte boka in mig på det. De ringde X-trafik som nu har lovat att fixa plats åt mig på det tåget ändå... ja vi undrar nog alla hur det ska gå till. Fick en superfin liten biljett att visa upp i alla fall. Snälla alla, håll tummar o tår att jag kommer hem till min älskling  någon gång i kväller <3

Hoppas nu X-trafik håller vad de lovar...




5 december 2011

Jag ser det snöar

Ja nu äntligen kom den första snön i morse och genast blev julstämningen lite bättre tycker jag allt! Jag hör ju till dem som tycker det ska vara snö på vintern, kanske inte riktigt så mycket snö som det varit de två sista åren men hellre det är regn och rusk, helt klart!



Denna vecka är en Sandvik-vecka och jag hade helt klart förväntat mig mycket mer snö här uppe men förvånad blev jag då jag möttes av barmark. Kanske jag i alla fall inte lyckas återupprepa förra höstens bravader då jag fick traska här uppe med Converse i djup snö (läder i och för sig men trots allt de igenkännande lufthålen på sidan...). Inga Converse denna gång men dock endast höstskor så vi får se om jag klarar mig! Premiär för vinterjackan fick det bli i alla fall.

Jag hoppas innerligt på att denna vecka går fort, det är mycket som ska hinna med så hipp som happ är det kanske (förhoppningsvis) torsdag och jag sitter på tåget hem igen.

Vill även passa på att tacka för två väldiga ytterligheter i helgen som gått.
Tack för det fina farväl som vi fick ta av farmor i fredags, det hade ni ordnat otroligt fint. Många näsdukar gick det åt men också många minnen kom fram. Jag undrar fortfarande vem det var som bestämde att vi skulle sjunga "Stad i ljus" för 21 år sedan...?!
Tack Karlshamnskontoret för en hejdundrandes trevlig julfest, de lurviga fick sig en rejäl omgång och fler historier skevs till nästa upplaga av Jeopardy om den kommer någong gång :)