30 november 2011

Lycka i en liten påse

Efter lite efterforskningar och ett första besök i Växjös Lidl-affär är lyckan på topp! Nu ska här bakas fler sorters macarons! Kanske något för gottebordet i jul :)


29 november 2011

Långlivad födelsedagspresent

I fredags var det äntligen dags för konsert med Melissa Horn! Fick ju denna underbara födelsedagspresent för 2,5 månader sedan ungefär så den har jag väntat länge och gott på. Konserten var i Kulturhuset Spiran i Jönköping så fick man se det nya konserthuset också. Fint var det och framförallt var det underbart sköna stolar.

Konserten var också toppen, riktigt duktiga musiker i hela bandet dessutom. Jag hoppas dock på att nästa skiva blir lite gladare! Känner ju inte alls igen mig längre i låtarna (vilket ju bara är positivt förstås :))

Hade det inte varit för grannen tre stolar bort som tyckte att han hjälpte till att hålla takten genom att slå mot sina lår, eller den som stampade takten i golvet o inte trodde det märkes, eller hon som satt bakom och sjöng med i alla refränger (ja verserna kunde hon visst inte) lite lagom falskt så där så hade det varit ännu bättre!

Tack min fina för denna kväll och tack Tallin-flygbolaget och SJ för att ni höll tiderna!

Melissa Horn

24 november 2011

Två förälskade smurfar

Ja man kan nästan tro att det är två smurfar som springer runt här hemma. Höstens bästa köp har helt klart varit våra fina one-pieces! Så så här springer vi runt här hemma och har det gott med varandra :)

Vi äro två smurfar

20 november 2011

Pepparkakor var det ja!

Nu så var årets pepparkakor gjorda. Lite tidigt som sagt så vi får väl se om de räcker fram till jul... Snart får vi besök av Mini och Johanna så det blir bebisgos även idag med andra ord. Han har det inte lätt nu mannen min... ;)

19 november 2011

Pepparkaksdegen satt!

Ja imorgon blir det minsann pepparkaksdag för nu är degen satt! Ja god är degen kan jag meddela, (lämnade lite extra i bunken denna gång...). Känns lite tidigt tycker jag, inga vita vägar när man tittar ut genom fönstren men men, det är ju trots allt 1:a advent nästa helg...

Har ju fått gosa med ännu en liten idag så humöret är på topp! Nu ikväll blir det mys här hemma med den bäste!

Mormors mormors recept, kan inte bli fel :)

18 november 2011

MiniLycka på en torsdag!

Ännu ett stort grattis är på sin plats för Mini ville hipp som happ komma ut i onsdags minsann! Superfin är lilla Mini, det gjorde ni bra Johanna & Daniel!

Inte nog med det så fick man det fina privilegiet att hälsa på på BB igår kväll. Ni anar inte hur lång tid det kändes som hemresan från Norrland denna torsdag var... Så nu har man hållt i en en-dygnsbebis minsann, inte illa, och få känna lite bebisdoft kan ju inte annat än att göra en lycklig det!

Vi dukade upp stort med pepparkakor, ädelost, asti, bullar & macarons och njöt av att få träffa det lilla underverket. Tusen tack bästa Johanna för det fina besöket! & bra jobbat! Jag är impad!!!

Och jo... behövs det barnvakt någon gång.... ja du har mitt nummer ju :)

Mini <3


14 november 2011

En av två är kläckt!

Stort stort grattis till er lille (?) kille familjen S! :)

Små foton plingar till i whatsappen ikväll med vad som ser ut att vara en underbart gosig liten en. Tyvärr är man ju naturligtvis i Norrland så missar tillfället att få klämma på alldeles nya små fötter och händer... Men inte illa att få liveuppdateringar via telefonen i alla fall, det uppskattas! 

Men till nummer två där hemma, håll nu igen ett tag till så jag hinner komma hem!

11 november 2011

Chokladpraliner

Igår kväll hade vi kontorsträff med jobbet med en sådan förträfflig aktivitet som chokladpralintillverkning! (Ja det var jag o Johanna som kom fram med förslaget att göra detta...) Därför åkte vi till Villa vik och fick oss en fin lektion i hur dessa godsaker görs.

Först av allt fick vi provsmaka alla tryfflar som vi skulle fylla pralinerna med, man kan se i allas ögon att det är en fröjd för gommen.

Mmmmm

Sedan var det att fylla färdiggjorda chokladformar, temperera choklad och göra egna formar, doppa pralinerna i choklad och dekorera. Mycket pyssel för en pysselälskande tjej som jag så humöret var på topp!


Koncentrationen på hög nivå
 
Whiskey/kaffe-praliner + en i magen ;)

Lakritspraliner

Följande smaker gjorde vi: lakritst i mörk choklad, passionsfrukt i vit choklad, päronconjac, whiskey/kaffe, hasselnöt, champagne och säkert någon mer som jag glömt. En stoooor ask med praliner fick följa med hem så ska nog dela med mig till mormor som fyller hela 80 år imorgon!


Fylld ask...

Men den kunde fyllas mer :)


9 november 2011

Mmmmmmmacarons!

Ja i helgen skulle jag ge mig på att göra det underbara bakverket macarons. Denna ljuva lilla kaka som är en blandning av maräng och mandelbiskvi är fantastisk god! Jag har ju tänkt att ta mig till en speciell essensbutik när jag har vägarna förbi Stockholm någon gång men sist så vart det inget tid för det så jag fick istället smaksätta och fylla dem med sånt som fanns här hemma.

Det blev två sorter denna gång, lemoncurd och salt kola. Det blev en hel del slit med dessa macroner och ja det är en riktig konst. Linjen är väldans tunn om man lyckas eller misslyckas helt enkelt har jag förstått.

Så... första smeten var mina lemoncurd-macarons och på ena plåten flöt de ut och sprack och på den andra så blev de blanka och fina men lyfte sig knappt. Mycket mycket märkligt då detta var samma smet...


Plåt 1, vad hände?

Plåt 2, obs, samma smet som plåt 1...???

Andra smeten blev då mina salt kola-macarons och till min glädje, förtjusning och förvåning lyfte de sig såå fint och vart ju helt perfekta!!! Själva fyllningen hade jag också sjå med då sockret skulle det karamelliserade sockret fick för sig att stelna... men men, med mycket tålamod så blev de till slut klara!

Mmmmmmmacarons!
 Så vad gick då fel med första smeten? Ja jag upptäckte att jag hade haft i 10 g för lite äggvita, petigt värre, samt så hade jag i lite gul karamellfärg i smeten så kanske det var det. Jaja, saken är den att de Smakar minsann lika gott för det, så det så, det är väl ändå det som är det viktigaste! :)

Ps. Det vart även kanelbullebak så är någon sugen på fika så välkomna!

5 november 2011

Till Farmor

Idag till frukost blir det en leverpastejmacka med tomat mittemellan, precis som du alltid gjorde till mig förr farmor. Och så ett glas mjölk till det. Jag minns med glädje dessa mackor, farmors lilla kråka till all oändlighet på den gröna stolen, "tofsbollar" som gjordes och hängdes upp, spelet i det lilla gula porslinshuset som jag fortfarande inte vet hur man spelar, virkandet, busandet, fikan på cafe freden, glädjen i din röst och ögon när man ringde för att säga grattis eller hälsade på, bingospelet och så mycket mycket mer.

Kram och sov gott kära farmor.

1 november 2011

Min goda halsduk

Runt min hals hänger denna underbara halsduk i höst. Det är bästa mamma som är så duktig och har stickat den till mig. Stickning är verkligen något jag inte kan men det finns ju så otroligt fina saker man kan göra så dags att lära sig kanske? Under tiden gör jag fler beställningar till mamma :) Tack!