16 februari 2014

Föräldrafritt

Ordet föräldrafritt har nu fått en ny innebörd. Förr var det ju att man var själv hemma utan föräldrar men nu är det ju istället att man själv är ute utan barn. Jag antar att ens egna föräldrar tänkte precis så?! Ja och föräldrafria var just var vi var i fredags, på självaste hjärtedagen minsann! Intet anande fick Johannes under dagen reda på att vi skulle fly vardagen lite på kvällen och gå ut och äta på tu man hand. Detta är då första gången sedan Idun föddes som vi var själva ute så det var riktigt härligt! Barnvakteriet stod min pappa för och det gick ju alldeles utmärkt! Vi vet nu att Idun kan sova en hel natt på en klämpåse med frukt istället för välling vilket ju kan vara skönt att veta ;) 

Så här glad är man när man får vara ute med käresta sin!




 

12 februari 2014

Ibland ser jag mig själv

Ja i Idun alltså. Och nej, det är ju inte så konstigt för hon är ju halva mig :) Var tvungen att ta fram mitt gamla album och kika lite. Förutom att jag hade mindre hår (på koret nedan är jag lite äldre än vad Idun är nu) och var lite tjockare här och där än Idun är nu så finns det minsann lite likheter!

Många har ju på senaste tid sagt att hon är lik Johannes så måste ju väga upp det lite ;)


10 februari 2014

Den där koftan

Ja då passar äntligen den där koftan som jag stickade till Idun innan hon föddes. Det var ju första saken som jag stickade sedan högstadiet så mina förväntningar var väl inte allt för höga men jag trodde ju ändå att det skulle bli en av Iduns första koftor. Ja för jag stickade efter storlek 1-3 månader men när koftan var klar insåg jag att den var alldeles alldeles för stor. Först NU, när stumpan är 10,5 månad passar den minsann! Ja, det var ju tur att jag kikade i hennes garderob häromdagen, annars hade den helt glömts bort. 

Man får inte kika för nära på koftan dock, nybörjarkofta är det ju trots allt. Och att knapparna inte alls sitter med jämna mellanrum är väl bara charmigt eller?!? :)

Och så det där med att försöka fånga stumpan i koftan också, inte det lättaste då telefonen är något av det roligaste som finns just nu. Så jag bjuder på ett par halvdana bilder och en jätteglad tös! ;)


Sötgöta!



8 februari 2014

Iduns tavelvägg

Jag har ju tidigare berättat om vår tavelvägg på nedervåningen och självklart tyckte jag att Idun skulle ha sin egna på sitt rum! Därmed fick alla kusiner rita varsin teckning till Idun när hon hade fötts och de finns nu, sedan ett litet tag tillbaka, uppe på väggen. Åtta fina kusiner har hon tösen minsann!

6 februari 2014

En helg i Ystad

I helgen var vi äntligen nere hos min mamma i Ystad hela familjen. Jag har haft riktigt dåligt samvete då det är evigheter sedan vi var där. Önskar jag kunde säga att det är sedan Idun kom men våra besök har lyst med sin frånvaro längre än så. Men jag tror dock ändå att vi sett varandra mer än vad vi brukar ändå sedan Idun kom så det är ju ändå bra!

Det var i alla fall mysigt att få bli ompysslade lite hos dig mamma. Du är ju bäst på sådant! Sedan skämmer du ju bort oss mer än du behöver. Det bästa av allt var att Idun sov inne hos mor min, i sin resesäng då förstås, så vi fick sova hela nätterna jag och Johannes! Ja, Johannes sov ju hela nätterna i alla fall, själv har man ju liksom kommit in i att man vaknar lite då och då. Fast jag måste flika in med att sedan vi kom hem från Ystad har till och med jag sovit långa pass! :)

På lördagen var vi på mammas gamla spa och badade och det var ju succé för Idun, som hon plaskade :) Det där med att doppa huvudet eller ej är ju en diskussion som vi inte riktigt redde ut men till slut råkade visst stumpan känna på hur det var med...

Tusen tack mamma för en trevlig helg! Vi kommer ner i sommar igen!

Lunch på stan

Finaste mormor

Baaaad!!!

Kul med morsans gamla lego