27 januari 2014

Tapeter tapeter

Fick lite beröm idag för Iduns fina tapet som vi ju är alldeles förträffligt nöjda med! Tapeten i vårt sovrum har jag ju dock aldrig varit nöjd med. Den är liksom för blå, var ju meningen att den skulle vara grå... Lite tokigt men den såg verkligen grå ut i affären, lite betongaktig sådär för er som inte sett den. Betong är det då icke utan något annat konstigt. Kikade in på ellos ikväll igen för det var ju där jag hittade Iduns fina tapet och så kom jag förbi denna. Visst är den cool?! Visst, lite smått psykedelisk sådär men riktigt snygg ändå... Ja det tål ju att tänkas på minsann i alla fall!

Bild från ellos.se

19 januari 2014

Izakaya Moschi

Eller hur det nu stavas... sååå god mat! O detta ställe finns faktiskt i Växjö minsann :) Vårrullarna var helt klart bäst och chevichen var inte långt därifrån.  Mums säger jag bara!!! Drinkarna gick inte heller av för hackor kan jag ju också meddela.

Kan ju även tillägga att två finfinaste vänner, tillika mammor, var med så vi njöt av fulla muggar att vara ute på stan! Tusen tack för en trevlig kväll med mycket prat.

Och ja, jag sitter "redan" på bussen hem, man orkar ju inte så länge om kvällarna längre...

17 januari 2014

TuffStuff buren

Moves and motivation som faktiskt är det närmsta gymmet från oss har i helgen öppet hus. Självklart passar jag då på att testa lite nya grejer. Ikväll var jag på TuffStuff buren och hade inte den blekaste aning om vad som väntade mig. Intygar nu att jag har ont i typ hela kroppen och hur jag kommer må imorgon blir spännande. Troligtvis en grym träningsvärk i alla muskler är jag rädd för. Ja, det var ett tufft pass men roligt och jag vill ju att det ska vara jobbigt när man väl tränar.

Sa till Johannes att han nog får ta Idun inatt för jag kommer inte komma upp ur sängen men konstigt nog tyckte han inte det var en bra deal med både träningspass och helnatt på samma dag... :)

För er nyfikna som inte har en aning om hur detta såg ut skickar jag naturligtvis med en bild som jag hittat på sportlife.se.


15 januari 2014

Bus!

Av någon anledning älskar Idun att dra i mitt hår o alla andras hår med för den delen. Håller på att bli luggad så det är ju tur man har lite kalufs att ta av i alla fall :) Visst, kanske borde säga nej men men... lite får man la tåla.  O det finns ju inget bättre än en glad o skrattande liten tösabit!

9 januari 2014

Mer skidåkning

Hemkomna och utvilade efter en vecka i fjällen får jag nog säga att vi är nu. Ja, det var en lång sträcka att köra MEN det gick faktiskt över förväntan att åka så långt med en 9 månaders bebis. Lite stopp här och där, lite mutor (tacka vet jag smörgåsrån), lite mat och en massa bus i bilen så tog vi oss både upp och hem minsann!

Några saker tills nästa gång bara:

- Kör inte längre norrut än Mora, Sälen sägs ju vara fint... (fast jag tror att det var dåligt med snö där i år så det var nog bra att vi inte var där...)
- Ta med en barnvakt så båda kan åka skidor. Behöver man ju inte göra varje dag men då och då hade ju varit skoj...
- Bo i backen, kosta vad det kosta vill (vad det kostar kanske man först ska kolla innan man säger så dock...)
- Kan man även be om längre skidbackar??? Ja jag är väl bortskämd med alperna helt enkelt... Blir dock perfekt nästa år med svenska fjällen då lillstumpan ska börja åka om hon vill och vi vågar ;)

Det var dock riktigt mysigt att fira nyår med en massa snö!!! Göra snölyktor, försöka få igång engångsgrillarna och se en massa hejdundrande fyrverkerier på stjärnklar himmel är inte fy skam! Sedan att åka nästan själv i backarna då och då (speciellt på nyårsdagen, undrar varför) är ju toppen! Tack bästa 157 för att vi fick hänga på!

Skilodgen där nere (Nice Marie ;))

Fantastisk sol en av dagarna

Snökort...


Snygga snölyktor

Bästa nyårsförrätten a la "halv åtta hos mig"

Sista kvällen försökte vi grilla lite med...

8 januari 2014

Finaste gammelmormor

I mellandagarna var vi en sväng i Aneby för att hälsa på hos min mormor, Iduns gammelmormor. Alltid lika mysigt att vara där! Förr var ju traditionen att vi ALLTID firade jul hos mormor och morfar i Vivastås, det fanns liksom inget annat :) Nu var det ett tag sedan det var jul i Vivastås, tiderna förändras ju och traditioner har jag lärt mig att man måste rucka på ibland. Numer är vi ju inne på att skapa nya! Idun satt o gosade i gammelmormors knä och hade det supermysigt denna dag hon med!