26 september 2013

Pompat lite

Vi var ju på pomp de lux- klädparty i söndags och naturligtvis fanns det en massa fina kläder att välja mellan. Var ju helt enkelt tvungen att slå till på några plagg :) Föga förvånande fastnade jag för deras "curry"-linje, sååå fint! Ja, jag skulle själv gärna vilja ha den där koftan... Nu får dock Idun vänta med att använda dessa på ett tag då kläderna började på storlek 80, men man kan ju alltid vika upp armar o ben några varv, eller hur!
Bilder från pompdelux

24 september 2013

Poängshoppat

Nu har vi minsann bokat en helg i Köpenhamn i slutet av november. Vi hoppas på julstämning, julklappsshopping och mest av allt mycket mys med lilla familjen! Och allt är gratis minsann efter att jag utnyttjat både hotell- och sj-poäng. Kan ju inte bli bättre! Någon som har tips på bra ställen i Köpenhamn så tipsa gääärna, alltid svårt att hitta bra matsällen osv tycker jag.

Ska i alla fall bli supermysigt med en liten minisemester :)

22 september 2013

6 månader

Idag är det ju faktiskt så att Idun fyller hela 6 månader minsann. Ja tiden den går fort helt enkelt, knappt att man hinner med...

Idun är helt klart det bästa som har hänt mig och hon är helt underbar vår lilla tös. Inte visste jag att det skulle vara så härligt att bli mamma! Jag njuter helt enkelt i fulla drag. Visst, det är tufft om man inte får sova ordentligt men de jobbiga stunderna glömmer man fort när man får världens härligaste leende tillbaka :)
Sedan är det ju faktiskt så att Idun sover rätt så bra måste jag säga (ta i trä).

Hon har precis lärt sig sitta rätt så bra själv, vet dock inte om hon själv har förstått det ännu :). Vi har börjat med lite smakportioner vilket går ibland bra och ibland lite sämre. Välling fick hon testa idag och det var nog ingen höjdare riktigt, flaskträning som krävs med tror jag minsann. Annars vill hon helst stå mest hela tiden, ligga på rygg och mage är inte roligt, hon måste nog helt enkelt komma på att hon faktiskt kan ta sig framåt bara hon vill.

Lite tendenser till tykänslor har också börjat göra sig påminda, det passar inte att vara i vilken famn som helst längre helt enkelt. Kittlig är hon med vår tös och hon har det underbaraste skrattet man någonsin har hört!

Stort Grattis kära Idun Astrid Linnéa!

Några timmar gammal

1 månad

2 månader

3 månader

4 månader

5 månader

6 månader



17 september 2013

Golf

I lördags var vi minsann och spelade golf! Då Idun har tagit upp vår tid i sommar beslutade vi oss för att inte vara medlemmar någonstans i år, vi sparar det tills nästa år istället och hoppas att det finns mer golftid då. Men vi har ju alltid Rockatorp här utanför Växjö där alla får spela (där även jag tog mitt gröna kort för 2 år sedan). Så vi drog med våra pappor dit och även svärmor som fick köra Idun runt banan i vagnen.

För att inte ha spelat sedan förra sommaren så gick det ju toppen, spelade på mitt handikapp som ju är 32. Det ska sänkas framöver men då måste jag ju komma ihåg att ladda golfbagen med energi i form av ätbara saker. Så fort blodsockret sjunker tappas koncentrationen och slagen blir många. Jag får medge att jag bara gick med 9 hål då jag inte trodde att Idun skulle vara nöjd i ytterligare 9 hål vilket nog var ett klokt val. Men de första 9 hålen vann jag minsann :) Det är skönt att vara damspelare och slå från röd tee :)

Golf är i alla fall väldans roligt så nu gäller det väl att få Idun in på denna banan om några år! Att hon sov hela 9 hål berodde kanske på att hon åkt på sin första förkylning. 38,9 i feber på söndag natt och skrik som jag inte hört förut gjorde mig väldigt orolig men som tur är mår hon nu mycket bättre och vi känner igen lilla stumpan igen. Bara lite snor kvar i den lilla lilla näsan.

Måste ju också berätta att jag gick och drog och gungade min golfbag som det var Iduns vagn, lite roligt att komma på sig själv med det... ligger väl naturligt i handlederna nu för tiden helt enkelt :)

Kära golf

10 september 2013

Grattiskort

Facebook i all ära men visst finns det inget bättre än att få grattiskort via posten direkt i brevlådan! Tack alla!

8 september 2013

På loppis

Idag har vi fyndat på loppis i östregård. Har ju velat åka dit många gånger men har inte blivit av men idag frågade bästa grannen  om vi ville följa med o självklart sa vi då ja. Saker för 30 kr kom vi hem med så kassan höll sig rätt så intakt. Fullt med folk o fullt med saker, mycket skräp tyvärr eller så har man inte de där loppisögonen helt enkelt kanske... Och jo, det var lite tajt i baksätet men visst gick det ha med de små :)

Nu sover lilla snuttan som idag faktiskt har suttit flera sekunder själv!

5 september 2013

En sån dag

Fullt ös idag med lilla stumpan.  Dagen började med sångstund i johanneskyrkan. Vi har hört mycket gott om just denna sångstund och jag måste säga att förväntningarna infriades. Mysiga sånger och rörelser och flera som jag inte kunde så det är ju bra att kunna utöka repertoaren lite.

Efter sångstunden for vi norrut till Jönköping och morfar. Efter lite fika for vi, tillsammans med morfar,  vidare mot Linköping, ja först då med ett stopp i Vadstena för att hämta Iduns kusiner. Fikastopp även i Vadstena alltså. Väl mot Linköping tyckte Idun det var nog med bilåkande för en dag så då fick jag väl användning av nya sångrepertoaren. Ja hon tycker ju riktigt mycket om att sjunga helt enkelt.  (Sorry alla som fått höra min ljuva stämma här o där, i affärer o på stan, men lugn är vad hon blir så jag bjuder på det :))

Mysigt att nu få träffa bror min med fru och bland annat få se en massa fina bröllopskort! Stumpan sover även äntligen och då inte Johannes är med fick mina lår en omgång ikväll, benböj verkar vara grejen (får se det som gratis träning).

Har även hunnit med att bli lite firad i förväg, inte fel det heller ju :) Behöver jag säga att dagen varit väldigt lång? Imorgon blir det i alla fall en heldag med kusinerna, mys mys!