30 oktober 2012

- 1 månad

Ja om exakt en månad så har vi sovit vår första natt i vårt hus! Ni må tro att jag längtar och tycker att tiden kryper fram verkligen. Första flyttlådorna packade vi faktiskt igår, mest för att liksom känna att det snart är dags helt enkelt. Skynda skynda nu!!!


29 oktober 2012

Utbrott

Ja då kan vi checka av en punkt på "gravidlistan". Fick nyss ett utbrott angående det obefintliga användandet av toalettborsten här på jobbet. Vet inte folk att den finns? Vet inte folk hur man använder den? Vet inte folk att det är mycket otrevligt att bli bemött av en skitig toalettstol?

Jag hoppas innerligt att någon av de som hörde det är boven, och jag lovar, kommer det inte bli förbättring ska jag med min utmärkta snokförmåga ta reda på vem det är! Och jag menar, att en städerska är här två gånger i veckan tror jag inte hjälper, det skits nog varje dag på jobbet har jag en känsla av...

Angående "gravidlistan"... om jag inte minns fel hade miss Gustafsson ett liknande utbrott under förra året någon gång?! :)

26 oktober 2012

Rosa lackkuvert

Ja men se här!

Är det alltså dags att ta fram mammas gamla ceriserosa lackkuvertväska från 80-talet? Känns ju som om den passar lika bra in i detta skyltfönster som dessa väskor?! Jodå, den finns sparad och snart går ju flyttlasset så den blir snart lättillgänglig dessutom :)


23 oktober 2012

En kväll på winn

Så sitter man åter igen på fin restaurang o väntar ivrigt på mat! Inget glamoröst med att vara på resande fot för hur kul är detta på en skala?

Dagen har varit full med möten så en utpumpad Hanna är bara förnamnet. Ser fram emot att krypa ner i hotellgästen o bara zappa lite!

Korrigering!!! Hehe, att blogga från mobilen är inte det bästa, krypa ner i hotellsängen skulle det vara, inga gäster här inte...


22 oktober 2012

Bilförsäljare

Vi var och kikade på lite bilar i helgen och det är lite härligt att se att de gamla goda bilförsäljarna finns kvar. Och då menar jag de som endast pratar med mannen i sällskapet och inte bryr sig ett dugg om kvinnan. Ja vi träffade en sådan här klassisk bilförsäljare i helgen och jag kunde ju inget annat än att småle åt det och låta honom hållas :) Det var ju i alla fall inte intressant att höra vad jag jobbar med eller var jag kom ifrån eller något annat över huvud taget som han så mer än gärna frågade Johannes.

Om jag provkörde bilen vi var lite sugna på?! Öhhh, nej, inte vågade jag sätta mig bakom ratten, inte kan kvinnor köra bil inte... Eller sanningen var kanske att tålamodet hade börjat tryta lite för det var ju halvtimmen bakom lunchtid redan... ;)

21 oktober 2012

En golfig höstdag

När vädret har varit så underbart som idag var det en fröjd att få ge sig ut på golfbanan. Ja jag vet inte hur många helger vi  tänkt spela men får stanna hemma på grund av regn. Om det gick bra? Ja bi kan väl säga att det gick lite upp o ner helt enkelt :)

:)

19 oktober 2012

Ny spegelbild!

Ja det är en kroppsdel som börjar ge konkurrens mot de där två mellan magen och halsen att visa sig först i spegelbilden minsann ;) Jag är sååå lycklig och förväntansfull över det lilla pyret i magen och längtar efter att få veta vem du är! Igår fick vi se dig och det var full rulle minsann, och det där "kurret" som kommer då och då och mer oftare är nog minsann en liten påknackning inifrån tror jag allt :)

<3

Går nog inte att dölja längre att något håller på att hända... :)

Ett par små fina fötter <3




18 oktober 2012

Mer kvinnlig fägring tack!

Kom precis från dagens morgonfika och idag har det avhandlats kolfiber, plastcyklar, plastkarosser, sportbilar, moment, hållfasthet, med mera. Finns det ingen tjej där ute som är lite sugen på ett nytt jobb här på Avalon?! Ja det är lite ensamt att vara ensam tjej då och då, det skulle verkligen behövas lite mer kvinnlig fägring här tycker jag allt och det vet jag skulle uppskattas även av ett antal från den manliga sidan :) (Johanna, I miss U!!!)

17 oktober 2012

Mysfika

Tack för en trevlig kväller med gott fika o sällskap i gamla tvspelspalatset på 2f! Sova? Ja, nu tack!!! Spännande dag imorgon som väntar!

16 oktober 2012

En bänk

Kära far var här i fredags och lämnade en finfin Hags-bänk som han fick i avskedspresent från Hags och sedan gav vidare till oss vilket ju passar oss utmärkt då vi är i husbyggarfasen :) Stämmer mina idéer rätt kommer denna stå på framsidan av huset och blir perfekt att sitta på till morgonkaffet på soliga morgnar nästa sommar! Det blev bänken Birka i Jatoba-material som enligt rykten kommer, utan behandling, bli lite grått i färgen om nåt år vilket ju blir perfekt till vårt grå hus!

Tack Pappa och Hags!

Bild från Hags

15 oktober 2012

Sneak peet

Jodå, nu har jag tagit mina första steg i vårt hus minsann! Golven är lagda, kakel och klinker är på plats i hall och badrum (bara fogarna kvar) och det verkar som om de har koll på vilka väggar det ska vara tapet på och inte! Bjuder på ett par fotografier :) (Måste ju även bara säga att jag love love loooove vårt golv i badrummet där uppe :))

Hallen snart klar!

Badrummet där nere


Pappa i blivande köket

Jag i vardagsrummet

Badrummet där uppe

12 oktober 2012

Ölprovning

Igår kväll hade vi på jobbet en väldans trevlig kontorsträff som innebar ölprovning på Bishops i Växjö. Lite snappade jag nog upp om öltillverkning men framförallt att öl med persikasmak nog kan vara en väldans trevlig välkomstdricka och att man inte ska hålla i hållaren utan i glaset när man dricker kwak-öl. Nyttigt vetande, jag menar, man vill ju inte göra bort sig på puben inte... (har inte alls hållit i hållaren innan nej, inte alls...)

Kan nog vara en hit som välkomstdricka

Gör rätt, drick rätt

11 oktober 2012

Så sött

Finns det något sötare än när en Mini söker lite gåstöd hos min fina älskling?! :)



10 oktober 2012

Brrrr

Första morgonen med is på rutan idag, tja, det är väl bara att vänja sig antar jag. Det positiva är ju det härliga höstvädret vi har fått :)

Men du som tyckte att snyggingen i 2B var värd att skrapa hennes rutor för på mornarna när hon bodde i området, det bor fortfarande en snygging kvar i området (ett tag till i alla fall) och då är det 12D som gäller, och hon har för övrigt en svart golf så varsågod att ta dig an den!

12D-platsen står svarta golfen på så varsågod!


8 oktober 2012

Verkstaden igång igen

På grund av lägenhetsfotografering och visningar (och den härliga känslan att ha lite mer plats i vardagsrummet) har det tagit lite tid att få igång silversmidet igen men i helgen var det verkligen fullt ös! Hade en hel del saker att göra på listan så grannarna har helt enkelt fått stå ut med en del bankande denna helg. Vet inte om denna lilla paus har gjort att jag tappat bort finliret lite men jag har ju lärt mig sedan innan att man inte får ge sig helt enkelt... I stort sett allt blev klart igår, så nu är det bara polering kvar!

Lördag eftermiddag någon gång...
Söndag kväll (phuuu)




Den där julgransmattan

Får ju hålla er lite uppdaterade på statusen på julgransmattan! Jodå, en bit till har jag minsann kommit men jag har ju liksom Johannes insett att den bara växer och växer i bredd ju längre ner jag kommer så det tar sin lilla tid... Men jag håller modet uppe :) Tror ni jag hinner?!?

Tomte nr 2 har fått börja julpyssla med!

Inkik

I helgen var vi förbi huset och kikade in lite, ja det är ju en hel del kvar att få klart helt enkelt kan man säga. Tyvärr var det inga byggjobbare där denna gång så vi kunde inte gå in o kika så det får bli en annan gång! Här ser ni i alla fall framtida kök och vardagsrum, och till vänster ingång till toalett och tvättstuga :) Har jag sagt att vi längtar??? eller ja, det kanske är det jag brukar nämna lite då och då ja...

Bygg färdigt snart då!!!



6 oktober 2012

Rock of ages

Härlig film måste jag säga så se den! Kan ju inte bli fel när det är musikal, bra gammal musik från det ljuva 80-talet o ett lyckligt slut :) Jag kunde alla lugna rockballader o Johannes alla hårdare låtar, tacka vet jag Radio city lovesongs 1, 2 o 3! (o fanns det fler hade jag säkert dem med...;)

5 oktober 2012

Så blev det något köp?

Inredningsparty som sagt var det som gällde i onsdags och många fina saker visades. Inte riktigt min stil dock men jag hittade en liten godbit som var tvungen att beställas. Jag ser det som min egna inflyttningspresent till mig själv (ja allt annat jag har köpt är ju sånt som vi "måste" ha...). En välkomnande oljelampa i form av ett hjärta blev det, tror jag blir fint på framsidan det!

Tack Ullis för en trevlig kväll och goda ananaspajer!

Presentation av inredningsprylar på gång

Min kommande oljelampa, i modell lite större!

3 oktober 2012

Inredningsparty

Börjar så smått ladda för kvällens inredningsparty hos Ullis. Undrar om stora plånboken åker fram eller ej... 

2 oktober 2012

Götelaborg

Helgen bjöd på härliga dagar i Göteborg hemma hos Marie, och Ebba var också på plats naturligtvis. Lite nya vinklar blev det denna gång av Göteborg då vi besökte Haga på lördagen vilket jag aldrig gjort förut. Mysiga kvarter med många fik och små butiker så detta rekommenderas till alla. Linnégatan som faktiskt hittas av turister har jag ju varit på förut men Haga hade jag totalt missat helt enkelt.

Vi gjorde också ett besök hos Bagaren & Kocken där en liten drömvärld öppnade sig för bakglada mig, lite för mycket att välja på att det knappt gick (tack för tålamodet tjejer) men ett par saker fick jag med mig hem så nu behöver jag fler tillfällen att baka tårtor för! Bring it! Fick även byta mina minigrytor som jag fått i fel färg i födelsedagspresent men döm min förvåning när jag fick reda på att jag inte börjat sparat på originalfärgen utan en annan så ja jag grämer mig fortfarande lite för detta. De jag bytte in var ju alltså helt enkelt den färgen jag egentligen skulle ha så ännu en miss av mig där (var ju bara att fortsätta samla på de röda då jag redan har sådana)...

Kvarterskrog med mycket god mat, drinkar och naturligtvis charader på lördagkvällen blev det som utlovat! Det där med charader borde man kanske öva lite på men bra för tankeknölarna tror jag minsann. Söndagen gick i böckernas tecken då bokmässan besöktes. Massvis med kändisar (till vår lycka) och några fler på besök där men jag missade tyvärr Roy, annars hade han gärna fått signera bakboken "sweets" till mig (klingar inte namnet vackert och gott...sa jag att jag ville ha tillfällen för att baka?!?)

En krämig och microvärmd carbonara fick vi i oss under denna dag med, fortfarande lite chockad, kan man åtminstonde inte ha micron i köket så kunderna slipper se att man betalar för microvärmd mat?!? Suckar lite... God var den i alla fall och all vitlöksdoft uppskattades där hemma på kvällen :)

Tusen tack Marie för en väldans trevlig helg! Yasuragi nästa, eller nästnästa gång då kanske!

Goda göteborgsräkor!

Fika i Haga

Marie, som har varit här förut

Haga

Charader, dock väldans märkliga...

Tequilaminnen, filmen kvar någonstans föresten???

Naturklassen på Tåkern


En av kändisarna

Alla avdelningar var inte lika välbesökta...

...som andra