27 juli 2014

Stockholm

Vår andra tur på semestern gick till Stockholm och våra goda vänner där. Vi passade på att besöka Sigtuna, Sveriges äldsta stad. Mycket trevligt och mysigt med bra ytor för de små att springa på. En dag gjorde vi ju även stan och lite shopping hanns med :).

Tusen tack M & M för allt. Verkligen supertrevliga dagar och att fler av oss var ute på löparrunda kort inpå hemkomst kan ju bara tyda på att vi åt och drack väl och gott :)






25 juli 2014

Tjurkö och Ronneby brunn

Vi började vår semester i år med en tur ner till Blekinge. Besökte ett par grannars stuga på Tjurkö, badade loss på Barnens gård och fortsatte sedan till Ronneby brunn för lite hotelliv. Stugan var fantastisk fin och nu har vi börjat drömma om att en dag äga vår egna stuga någonstans... Bara att börja spara antar jag och drömma lite tills dess. Barnens gård var också bra, dock lite kallt men när vi väl doppat så vart det ju bra.

Ronneby brunn däremot var en besvikelse. Dålig mat och dålig service tyvärr och dessutom riktigt slitna rum som var alldeles för varma... Är det därför de gör reklam överallt? Fint badland var det dock, den varma bubbelpoolen var den bästa tyckte Idun!








23 juli 2014

Wirdaholm

Under semestern nu har vi äääntligen hunnit med en liten familjefejd på golfbanan i Wiredaholm. Detta är min pappas hemmabana och tillika ligger det i mina gamla hemmakrokar några minuter från Mosseryd. Jag ångrar mycket att jag inte började spela golf redan när den byggdes, någon gång under högstadiet. Men då var jag inte alls intresserad. Tänk om... Det var faktiskt första gången jag spelade på denna banan och så fin den var! Bra byggd runt naturen, lite backigt upp o ner.

Familjefejden gick ut på Ingesson vs. Bengtsson, pappa o jag mot Johannes och hans far. Ingen av oss hade väl någon superdag tyvärr, mannen min vann med ett slag men Ingesson slog Bengtsson med två slag. Mycket trevlig golfrunda och kanske detta kan bli en årlig tradition?




21 juli 2014

Bästa tjejerna

Måste ju berätta att jag var ute o käkade i förra veckan med finaste tjejerna. Tre mammor på lös i stada igen alltså :) Vi är ju inte de piggaste längre så det blev en tidig kväll men vi fick i oss riktigt god mat på Izakaya och till det rosé och en god drink till efterrätt. Deras dumplings alltså, sååååå goda!

Tack tjejer för bästa energiboosten! Puss



10 juli 2014

Kunglig korv

I helgen som gick tog vi bussen ner till stan för att testa det nya korvstället. Tanken var att Idun skulle sova middag i vagnen och vi äta lunch i lugn och ro vilket vi också fick göra! Dock efter några fram- o tillbakarundor med vagnen längs Storgatan. Korven smakade mycket gott och ölen likaså (ja man måste ju passa på, hur ofta tar man en öl till lunchen liksom?!?) Dock hade ju aptiten arbetats upp på grund av de där fram- o tillbakarundorna så mätta vet jag inte om vi blev direkt. Nästa gång får det bli den den lite tyngre korven helt enkelt.

Men Kunglig korv är ett mycket trevligt ställe, fin inredning, kul med lite nytt och stort ölutbud så dit lär vi nog hitta fler gånger, när det väl passar!



9 juli 2014

Goda grannar

Måste ju sprida lite glädje över våra trevliga grannar igen. I helgen utvecklades en liten grillkväll med ett grannpar näst intill en kvartersfest med 5 grannpar istället. Helt och hållet väldigt oplanerat men ack så trevligt! Ja, vi är barnfamiljer allihopa men med babywatchers radade på bordet så gick det alldeles utmärkt (tur husen ligger nära varandra ;))

Sedan att det vart sent, alldeles för sent för alla dessa barnfamiljer behöver vi ju inte nämna allt för högt :)

Måste ju även dela med mig en bild på Iduns popcornpremiär häromdagen, det smakade gott minsann och ännu bättre när de små hade ett alldeles eget bord att sitta vid!