28 oktober 2013

Mammahjärtat

Jag pustar idag ut lite. Detta efter dryga 3 dygn med hög feber för lilla stumpan. Upp och ner har den stuckit, och vi har lärt oss att ipren är bättre än alvedon, precis som för mig. Mammahjärtat har kämpat lite i några dagar med andra ord kan jag säga. Idag är huvudet fullt med blekröda prickar, troligtvis satt de på magen under natten vilket är tydliga tecken på tredagarsfeber som de flesta barn har någon gång när de är mellan 6 månader och 2 år. Dessutom, i samma veva, har en tand börjat sticka fram i underkäken.

Denna oro och kärlek för detta lilla barn, det går inte att beskriva. Och när man inte kan fråga om det gör ont någonstans gör ju saken inte bättre när de små är sjuka antar jag. Och nej, feber är inte farligt för små bebisar, och ja, Iduns allmäntillstånd har varit rätt så bra trots allt så kanske var en del av oron inte behövlig men man är ju som man är. Kan ju även säga att ett samtal till 1177 inte hjälpte ett dugg att stilla oron då sköterskan i andra änden i stort sett läste upp allt som jag redan läst på deras hemsida... ska det vara så? Tur att barnakuten finns och att de även har tid att lyssna på oroliga mammor där!

Kan inte undgå att tänka på alla barn där ute som faktiskt är "riktigt" sjuka. Blir ledsen och ryser genom hela kroppen bara av tanken och känner med alla som får gå igenom något sådant.

Mammahjärtat är gladare idag och vi busar så mycket vi bara kan här hemma!!!




20 oktober 2013

Tavelväggen

Tror minsann att jag har lovat en bild på tavelväggen för ett tag sedan. Och ja, nu är den ju klar så varsågoda! Lite allt möjligt blev det, lite hanna, lite johannes, lite nytt, lite gammalt, lite hemmagjort, lite danskt och så snyggaste klockan förstås som legat och vilat ända sedan förra våren efter ett besök på Svenssons i Lammhult :)


15 oktober 2013

Grattis älskling

Inte trodde jag att ni skulle fastna i tidningen :) Synd inte Idun var med, hon skulle ju naturligtvis ha joinat supporterklubben!

10 oktober 2013

Mitt vardagsliv

Är till exempel att springa över med bröstpumpen till  bästa grannen. Att det oftast annars är bullar o annat gott som byter hus om kvällarna är ju ännu trevligare ;)

1 oktober 2013

En helg med Wivast-släkt

Då Johannes hade hemvärnsövning hela helgen som gick passade jag på att bjuda hit mamma/mormor över helgen. Idun blev som vanligt bortskämd med en massa presenter och även jag då jag ju har fyllt år för ett litet tag sedan. Mormor tyckte visst att Iduns klädpalett saknade lite rosa och lila färger men nu är vi back on track :)

När ändå min mor var här så passade vi på att bjuda ner fler delar av wivast-klanen så moster Anna och min egna mormor kom en sväng på lördagen och mös med oss. Ännu fler presenter vart det då i form av ätbara saker. Vad sägs om riktiga bonnaägg, ostkakor (ja i plural!), toscakaka, bullar, pestoost och goda kex (och så har jag säkert glömt något)! Tack alla för allt fint och gott.

Supermysig helg blev det och Idun fick mysa en massa med sin mormor. Jag fick hjälp med att äntligen få upp vår tavelvägg (kommer bild någon dag, en liten tavla som saknas så inväntar den..), vi började även sy en one-piece till snuttan som inte riktigt blev färdig. Sitter och knåpar med den när tid finnes så den kommer nog bli klar så småningom. Har ju inte sytt dragkedjor på åratal så tänkte att jag skulle fått hjälp med det men eftersom jag köpt fel längd och tiden rusade iväg så hanns inte det med. Men det ska jag väl klara ut själv!

Rosa och lila uppdatering

Mums med räkor o vin!

Min lilla prinsessa!

Puss mormor

Fascinerande att se film på sig själv 

Fyra generationer
Hjälper till med att sy