31 maj 2013

Frukost på framsidan

Inte alls fel att vara mammaledig en sådan här dag. Premiär med frukost på framsidan idag. Mys!

28 maj 2013

Se där ja!

Nu äntligen lägger de vår gräsmatta! Nu gäller det bara att sköta den ordentligt med nu då. Fick rådet att vattna mycket men inte för mycket så blev inte så mycket klokare... kanske kan det regna lite nu under dagarna,  märkligt att önska sig det men men...

25 maj 2013

Pysseldag

Ja idag har det pysslats här hemma o det var ett tag sedan så riktigt mysigt. Hoppas nu att ni blir glada där ute i stugorna ni som snart får ett rosa kuvert i brevlådan :)

O tänk, lilla stumpan har sovit så gott under tiden!

23 maj 2013

snyggt jobbat hm... NOT

Lite lagom arg så här på kvällskvisten idag. Köpte en t-shirt på hm för ett tag sedan, i riktigt snygg korallig färg. Visst, billig, så kvaliteten förväntade jag mig inte vara den bästa men att hitta tre hål i t-shirten efter en användning hade jag inte förväntat mig. Så tillbaka gick jag till hm och fick byta till en ny t-shirt. Döm min förvåning att jag igår hittade ett hål på den nya t-shirten med, trist trist och bara att inse att kvaliteten är efter priset, på allvar denna gång. Så en tripp idag igen fick det bli till hm för att lämna tillbaka t-shirten för en ny chans skulle den inte få. Men då var priset sänkt kraftigt på den så då valde jag att ta den sista tshirten som fanns kvar i min storlek ändå (jag hittade inte mitt kvitto så kunde bara få dagspriset tillbaka). Det var dock ingen lapp på den nya t-shirten men vad gjorde det tänkte jag... Ja kan ni lista ut vad som nu har hänt?

Jodå, min lilla amningshjärna fick en idé nu ikväll när jag packade upp påsen, kunde det vara så att jag nu kommit hem med den första t-shirten som jag lämnat tillbaka?!?! jodå, så är fallet. Mycket mysigt att de försöker sälja kläder som är använda och tvättade av någon annan. Verkligen mysigt.

Så nu blir det ytterligare en tripp ner till stan för att skälla lite denna gång. Synd att jag inte är gravid och hade mina ypperliga skällfasoner kvar, då hade det slått lågor ;)

18 maj 2013

Den där logotypen. ..

Ja tänk att den fortfarande används, det trodde jag inte. På en halvdålig praktikplats (satt hemma för de hade typ inte plats o tid för mig) för ca 11år sedan tog jag fram denna logotyp för kalmarsunds gymnasieförbund. Ja vad ska man säga? Varför valde jag valde det där "käcka" typsnittet...?

17 maj 2013

Långpromenix

Idag vart det en långpromenad genom evedal, till Kronobergs slottsruin och härliga vägar däremellan!  Det räckte idag att klä sig i shorts o linne (o ha bra fart på benen) så det var fantastiskt skönt! I förrgår kändes benen som två betongklumpar men till min lättnad gick det idag att streta på i bra takt igen. Jag menar, man vill ju gärna försöka hitta lite sommarform även i år (olgas bok ligger nu o tittar lite argt på mig...).

Stumpan o jag började annars denna fredag att ta sovmorgon till klockan tio. Ja ni läste rätt, ända till klockan tio och jag vill lova att det var oerhört skönt :) Rekord för oss i alla fall!

16 maj 2013

Solen gassar

Visst är det underbart!!! Utemöbler på plats dessutom så bara grill som saknas nu då för att kunna njuta fullt av sommaren. Ja, o så gräs då naturligtvis. .. men visst ser ni ställningen vid förrådet?!? Japp, målning på gång i alla fall så det börjar äntligen hända lite här!

14 maj 2013

Slapp idag

Mulet ute och en liten tösabit som helst bara vill sova på mig och inte vara själv så blir det idag netflix-maraton.  Känns helt ok att bara slappa lite när  man kan vila ögonen å en sån här skönhet ♥

12 maj 2013

62 - vad hände?

Så vips så passar 62-kläderna helt plötsligt. Vad hände med storlek 56 egentligen?!? Vår lilla gosesnutta växer så det knakar helt enkelt o de första kläderna som vi hade med till BB är nu fint ihopvikta inne i garderoben. 56-kläderna kan vi nog använda ett tag till men saken är att de långbenta pyjamasarna ser numera ut som kortbenta...

Nu ligger hon och sover så gott i vagnen så vi tänkte passa på att bygga ihop våra nya utemöbler som delvis kom hem igår, resten kommer senare idag. Så är det bara att vänta lite till på det där gräset som skulle lagts förförra veckan, men om vi har tur kanske det rullas ut nu i veckan!

Finaste gosesnuttan!

6 maj 2013

Olga

Dags att skärpa sig igen o följa olgas råd. Vet inte riktigt var jag läste att man kunde ta en veckas paus?!? ;)

Ett år har jag på mig säger hon och eftersom det inte riktigt är min grej att göra halvtråkiga övningar hemmavid så lär jag behöva lite hurrarrop på vägen...

Men jag ska ge det en ärlig chans har jag bestämt i alla fall! Får väl intala mig att jag är på ett sjukt jobbigt boxpass eller något liknande under tiden...

4 maj 2013

Sköna dagar

Sitter nu en lugn stund framför datorn medan tösen vår sover i vagnen på uteplatsen. Hon verkar alltid sova gott och länge när Johannes är hemma så då gäller det ju att passa på att få lite saker gjorda. Till exempel att tvätta lite för att krympa och missfärga kläder... Eller det var ju inte det som var tanken naturligtvis men ibland blir det ju bara så ändå. Det bästa är ju att det bara är jag som vet hur det egentligen skulle se ut... :)

Johannes tog pappadagar nu i dagarna två och vi har haft några väldigt sköna dagar. Vi har gjort lite utflykter både till Kosta Outlet och till Ikea och där emellan bara myst här hemma. Detta mammaliv är ju helt fantastiskt mysigt måste jag säga! Idun låter oss dessutom sova gott om nätterna nästan jämt så vi känner oss rätt så pigga vilket är skönt (ta i trä).

Nu är det bäst att sluta, det är visst en sötis som övar lite på att ljuda med stämbanden nu där ute :)

Vår sötnos!

Puss*

3 maj 2013

Kändisspaning

Jo minsann, kändisspaning från frukostbordet idag så inte illa. Ett hus som visst inte är sålt i vårt område förstår jag då, visste inte det (M&M flytta hit!!!) Inte illa med lite extra spänning i mammalivet :)