28 januari 2013

Mätt!

Tack Åsa för en trevlig och god middag ikväller!  Otroligt uppskattat att ej behöva sitta o äta middag för sig själv när man är på resande fot. Fina kolleger är ni!

Mycket god efterrätt med, synd det tog tokstopp i magen så jag inte kunde ta mer bara...

Nu sovidoven, en sista natt på Princess på ett bra tag!

27 januari 2013

Tuffar igen

Ja det blev visst en resa till upp till Sandviken innan mammaledigheten. Sitter dock i tyst kupé så det är lugnt och skönt här på tåget och inga konstiga parfymer runt omkring heller för den delen :)

Hem ska jag på tisdag igen så en kortis är det bara i alla fall. Hade ju inte tänkt att behöva åka upp mer, särskilt inte nu när magen står i vädret men o andra sidan mår jag ju toppen och det ska bli skoj att träffa alla trevliga kollegor!

Inte minst så skickade ju mormor med både bullar och chokladkaka för vägen upp :)

Mormorfika!


25 januari 2013

Hallå där!

Detta var ju ett tag sedan men nu så kom fiolen fram en liten sväng minsann. Och jodå, några melodier sitter allt fortfarande kvar! Tyckte ju att pyret skulle få sig en liten spelsession i alla fall :)

Sarah, kanske ska vi äntligen få lite tid att få ihop en repertoar igen mellan amningarna! Skulle vara riktigt skoj för det har vi ju pratat om ett tag nu...

23 januari 2013

Ii - 9 år senare

I helgen hade vi som sagt en alldeles förträfflig återträff med alla tjejer från högskoleklassen i Kalmar. Många gamla minnen, tentor och fester som kom upp i alla samtalsämnen så riktigt skoj att minnas tillbaka lite!

Frågan är om vi har förändrats något eller inte på dessa nio år och jag får väl säga både ja och nej på den frågan. Självklart har vi alla blivit ett par snäpp snyggare förstås (nej, det kommer inte upp några bilder på mig från den tiden...) men på något sätt har vi nog ändå alla våra roller fortfarande. Kul att det har gått bra för alla jobbmässigt också. Egna företagare, chefer, kommunikatörer, pr-jobbare och så gamla informationsingenjörer som mig :)

Tusen tack för alla fina presenter jag fick, både till mig, hemmet och pyret! Allt från mjukaste strumporna och godaste kakorna till finaste babymobilen med ljud som pyret nu får lyssna till då och då :) Fina ni är!

I köket händer det alltid intressanta grejer

Alla Ii:are (jag vet, julstjärnan ska bort men jag har ju ingen ny lampa ännu...)

Efterrätt in the making (man får ju passa på när man har gäster)

Roy Fares fick stå för receptet ännu en gång!



18 januari 2013

Utekväll!

Idag har johanna o jag välkomnat två av totalt åtta gamla högskolekamrater till Växjö!  Imorgon kommer resterande sex och det ska bli väldans trevligt att återse er alla!  Endast en amerikatflydd som inte dyker upp men vi har dig i våra tankar brittan :)

Det var ju ett tag sedan vi var ute så de två gamla grannarna  passade på att gå vidare till Condeco för att fylla på vitaminförrådet lite med en god smoothie medan de hotellboende gick för att testa bubbelbadet. Hoppas ni hade det skönt o gott!

Trevligt med ett lugnt ställe att mysa på en fredagkväll, passade ju alldeles utmärkt för en gravidos som mig. Pyret slår nu dock volt efter volt i magen så det var nog en del socker i den däringa smoothien...

Dags att sova för att ladda inför skrattfest imorgon. Välkomna alla Ii:are!

17 januari 2013

Lite bilder från nyår

Har ju helt totalt glömt bort att visa några bilder från vårt nyårsfirande! Något sent nu kanske men varför inte bjuda på lite bilder tänker jag. Bland annat den underbara bilden på alla oss gravidos + papporna. Tusen tack Johanna för din excellens bakom kameran :) Kul att inte alla bilder består av halva väggar och halva motiv liksom ;)

Fullt ös i köket!

Virgin cosmopolitans

Mycket god förrätt

Förberedelser...

Smile alla nio!

Ett annat fint par!

Roy Fares han kan, även att han är lite omständig...

Måste ju bjuda på en mag- o kylskåpsbild också :)



16 januari 2013

Drömmar

Mycket drömmar har det blivit under denna graviditet, om allt och alla. Som oftast glöms de bort så fort man vaknat men nattens bravader är klarare än någonsin. Har aldrig skådat en snyggare rumpa en den jag såg inatt (obs, ouppnåeligt mål) och antagligen är det så att om man drömmer om att man får en riktigt bra deal för att sluta jobba så betyder det att man ser fram emot att få göra annat ett tag här i livet...

Sömnen har också börjat bli lite svårare sista tiden tycker jag allt, så många frågor som jag fått om jag kan sova ordentligt och jag svarat att det är absolut inga problem börjar förstå varför folk frågat... Jag vänder o vrider mig om rätt mycket när jag sover och nu hänger inte riktigt magen med längre utan kommer lite på efterkälken varje gång... därav ett antal vakna stunder under nattens gång. Och nej, sedan hjälper det ju inte att de börjar gräva bort jord på den stora jordhögen utanför sovrummet varenda morgon en bra stund innan klockan ringer heller... Tyvärr är det en väääääldigt stor jordhög så det lär nog ta sin lilla tid innan de är klara.

15 januari 2013

Nya gardiner

Hittade ju fint tyg på IKEA så nu har gamla Guntan gått varm ett par kvällar! Tanken var att få lite "hotellfeeling" i sovrummet vad gäller gardinerna och ha en gardinskena som går på hela bredden men med lite eftertanke, och beroende på tyget jag hittade, blir det nog bara en skena på ena sidan. Går ju alltid att bygga ut om man skulle vilja. vad tycks? 

Sänggavel och två orange lampor är också på plats så nu är det bara överkast och två snygga, nätta sängbord som ska hittas också... tips någon? Ett par tavlor som går lite i orange hade också passat in fint för att få in lite mer färg. Och jo, en rullgardin till ska upp och denna gång ska vi mäta ännu bättre... (men den första är ju med lite svordomar till hjälp uppe i alla fall :)) 

Gamla Guntan går fortfarande starkt, om än lite snett kanske...

Känner ni av hotellkänslan?!? ;)

12 januari 2013

En dag på Ikea

Tanken var att åka till far och mormor idag men då våra förkylningar inte är helt kurerade ännu fick vi skjuta upp denna tur ännu en gång för inte vill vi riskera att kära mormor ska åka på en förkylning.

Istället passade vi på att åka till Ikea för att utnyttja alla  presentkort vi fick i julklapp.  Mycket väl till pass kom dessa så tusen tack alla! Nu är vi med spjälsäng och annat smått o gott :)

Det andra smått o gott består bland annat av en spegel till hallen och en vettig sänggavel (äntligen), båda 160 breda/höga så det var på håret att vi fick in det i golfen. Så såg ni någon sitta onaturligt nära ratten på väg 23 ikväller var det vi :)

11 januari 2013

Till ett barnrum

Vi letar just nu efter en tapet som vi vill ha till barnrummet och det har varit några olika förslag vi har tittat på på sista tiden.

Allvarligt talat så vill vi inte ha en tapet som är allt för barnslig, inte för tjejig och inte för pojkaktig utan något som skulle passa alla. Nu vet vi ju med största sannolikhet vad vi kommer att få men vi kan ju inte vara riktigt säkra förrän vi håller det lilla pyret i vår famn!

Tapeten får gärna innehålla lite olika färger och passa in fint till min gamla teakbokhylla som en gång mormor och morfar köpte för 50 kr (eller däromkring) när de hade köpt sitt första hus :)

Jag tror nu att jag har hittat den bästa kandidaten, eller vad säger ni om denna? Och tänk, det skulle inte spela någon roll om man satte den upp och ner dessutom (som vår kökstapet för tillfället...never ending story...)!

Bild från ellos.se


9 januari 2013

Hej hej

Det är visst någon som tycker om att röra på sig där inne idag :)


8 januari 2013

Äntligen med duschvägg

Idag har vi äntligen fått upp vår duschvägg här nere och dessutom kunde jag till slut bestämma mig för var mina mama-krokar skulle hänga. Ska bli väldigt skönt att kunna duscha utan att blöta ner hela badrummet och ha någonstans att hänga handdukarna!

Det tar sig :)

7 januari 2013

Nya utmaningar

Har sagt i över ett år att jag vill lära mig att sticka ordentligt så nu så är jag äntligen igång! 

Vatten över huvudet, ja, men  lika bra att börja på något stort, fast litet... enligt mor min skulle hon göra klart denna kofta på ett par kvällar...jag tänker att jag har tio veckor på mig ungefär så håll tummarna att jag klarar av det!

(planerar du en resa hit snart igen mamma???)

6 januari 2013

3/4

Över 75% av tiden som gått idag. De senaste tre månaderna har rusat iväg som jag vet inte vad... Känns fantastiskt spännande och jag längtar tills jag får träffa det lilla livet inom mig!
Kan ju säga att det är full rulle till och från i alla fall, främst på kvällarna när vi kryper upp i tv-soffan och bara softar lite. Magen putar då åt alla håll o kanter och jag kan förstå de som säger att man kommer sakna detta sedan. För det är otroligt mysigt och häftigt helt enkelt!

4 januari 2013

2012

Ja det är väl dags att visa höjdpunkterna från 2012 också här för er. Det hände ju en del förra året och vi tar det fotovägen helt enkelt!

Fantastisk skidåkning och goda bombardinos i Italien

Hus som kommer bli vårt!

Vårresa till kära Paris


Drottning på stången!

Bröllopsyra, längtar till mitt egna.....

Midsommarafton i Lessebo. Många som undrat om vad vi hade för oss den helgen...

Sänkte mitt handikapp, hann dock inte under 30 denna sommaren... den som väntar!

Minisemester med denna hönapönan och snygging till mor!

Prövade fiskelyckan i Vättern

Körde (satt bakom o blundande) moppe på Korfu

Det allra bästa med detta år!

Myshelg på Torö

Resultaten av midsommar?!

Äntligen inflytt!!!

Vårt första julbord :)

Blir ett mycket spännande 2013 att se fram emot! Hoppas ni hänger med!


Gott nytt år!

Gott nytt år kära läsare! Kanske har det varit lite tomt här på sistonde men med firande av julafton och nyårsafton här hemma i huset, besök av nära och kära, och så en eländig förkylning på det så har det inte riktigt blivit av helt enkelt. Men nu är jag up and running igen, lite långsammare än vanligt dock :)