26 november 2013

En helg i Köpenhamn

Oj så mysigt vi hade det i helgen i Köpenhamn! Som vi har myst och busat vi i lilla bästa familjen <3. Köpenhamn bjöd på sol och kyla och mycket julstämning vilket vi ju var ute efter. Det var ju inte bara vi som var där och kände på lite julstämning i helgen så visst har det varit lite trångt men helt okej ändå. Så här i efterhand kunde vi ha sparat på all "titta-i-affärerna" till söndagen då det var betydligt lugnare då men det tänkte vi inte på. Det är väl rätt nytt att affärerna är öppna på söndagarna i Köpenhamn tror jag, eller?!

Detta var ju faktiskt Iduns första i både tågresande och utlandssemester och jag måste säga att det gick toppen! Vagnen vi har är ju sååå smidig. Det är skillnad mot de stora fyrhjuls-vagnarna med stooora hjul som verkar vara inne i danska storstaden för tillfället. Borde de inte vilja ha små smidiga vagnar??? Dessutom liggdelar tills att barna är både 1 och 2 (eller till och med 3?) år gamla. Med vår smidiga trehjuling var det ändå krångligt att ta sig in överallt med trappor till höger och vänster men men...

Det är heller inte lätt att hitta fik med micro. Att värma barnmat var därför inte det lättaste och vi fick till slut köra på den gamla hederliga värma-i-varmt-vatten-metoden. Tur att Idun inte är så kinkig och till och med tycker det är gott med kall-småljummen lax och potatismos. Mums... :(

Trevligt att komma iväg en sväng och vi fick dessutom lite kläder shoppat så det var lyxigt! Smakade ju extra bra då både tågresan och hotellnatten var alldeles gratis :) Sen kan man ju inte se sig riktigt mätt på all underbar dansk design. Något att sukta lite efter tills man börjar jobba och tjänar mer pengar igen!

Spännande med tåg

Bus!

Lilla familjen

Tivoli by night

Mamma - skötväskan var toppen

Kungafamiljen körde precis in i slottet!

25 november 2013

Se där ja

Äntligen ska man kanske få slippa höra kommentarer om att man är i fel gåfält i stan när man rullar barnvagn från sura cyklister! Bra där växjö!

20 november 2013

Efterbilden ja...

Kanske någon nyfiken där ute. Hade tänkt ta en bättre bild men då förkylning har hägrat de senaste dagarna har varken jag eller håret varit i trim för kamerabilder... detta får duga!

16 november 2013

12 november 2013

Fars första fars dag

Ja det var ju fars dag i söndags och naturligtvis firade vi detta med frukost i sängen och ett par små paket. Idun gjorde klart och tydligt klart för mig vad hon ville ge sin kära far och nu kan mannen min dricka en god kopp kaffe med finaste motivet när som :) Min egna far har två trisslotter som ligger till sig lite här hemma tills han kommer på besök nästa vecka. Självklart hoppas vi då på storvinst!

Gott med snöre

9 november 2013

Damernas Natt

Igår var jag faktiskt ute och svängde mina lurviga en liten sväng. Första gången sedan Idun föddes med andra ord! Det blev amning och nattning precis innan det var dags att gå över till grannen för att sedan fara vidare till Atteviks och förfest till Ladies Night. Ja vi vart ju naturligtvis kvar en stund hos grannen för den egna förfesten brukar ju vara allra trevligast som vanligt :)

Vi kom fram till Atteviks i samma veva som det vart fri bar i baren. Många glada tjejer i begagnathallen redan med andra ord. Johanna - företagsam som alltid - fixade ju naturligtvis fram några mattallrikar till oss dessutom, trots att de redan hunnit duka bort allt. Bra där!

Sedan var det alltså Ladies Night för hela slanten och det i Vida Arena. Jag har varit på detta fenomen en gång tidigare för ca fyra år sedan så jag visste ju ungefär vad jag hade att vänta. Nej, det är inte riktigt min grej men det är väldans roligt att se överförfriskande damer i alla åldrar som tagit på sig sitt bästa och skriker så fort det kommer ut en karl på scenen...

Jag måste dock medge att jag inte riktigt visste att jag hade ett så gott öga till Tommy Nilsson som jag visst hade. Hans gamla låtar är ju riktigt bra och fina och bra rösten likaså. Räddade min kväll och till och med jag skrålade med lite i skönsång :) Kanske beror mitt oväntade goda tyckande om Tommy för de härliga minnena man har när man stod på lekplatsen ovanför Jessica, hade hopprepet i högsta hugg, och sjöng En Dag i härlig melodifestivalanda...

Riktigt skoj att komma ut med ett härligt gäng tjejer! Sååå glad över mina nya goda grannar likväl bästa gamla grannen! Kan ju även berätta att Idun sov som en stock, ända tills jag kom hem och tog ett steg in i sovrummet... Nu sover hon för första gången i eget rum inatt och vi hoppas hon kommer sova gott!






3 november 2013

Gåstol på två sätt

Ja ett av sätten var betydligt mer poppis än det andra... Men kusinen o idun hade nog inte riktigt samma åsikt om det idag. Hela fem år fyllde Ella idag, stor tjej o tiden går fort som vanligt. Bus bus hela dagen o sovtider, vad är det???