26 juli 2013

Vadstena

Imorgon stundar det bröllop för min bror så i väntan har vi idag gjort vadstena. Lång bilresa för stumpan och eftersom hon gillar att sova i bilen håller hon oss nu vakna. Någon som sa att man kunde börja med sovrutiner från 4 månader?!?

21 juli 2013

Symania

Ja här har det handlats tyger för att det ska sys. Mössor har det blivit två och snart ska det bli vimpel till iduns rum och lekmatta också troligtvis.

Kanske märkligt att hålla på o sy när vi har finaste sommarvädret men lilla goset tycker det är svalast inomhus så inte läge för för mycket strandhäng i år.

Och blir det som jag tänkt får man gärna lägga beställningar på diverse framöver :)

18 juli 2013

Fotbolls-EM

Igår var det premiär för Idun att gå på fotbollsmatch minsann! Är EM i stan måste man ju passa på tycker vi, särskilt när grannen så snällt slängt till oss några gratisbiljetter ;) Fick dessutom låna ett par peltonkåpor till tösen vilket var välbehövligt,  tack bo-johanna!

Idun gjorde annars succé o hamnade i en holländares kamerablixt och publiken runt omkring tyckte hon skötte sig utmärkt. Jag minns inte så mycket av matchen men såg ju målet i alla fall för då sov lilla stumpan fortfarande :)

13 juli 2013

Partaj i Boda

Igår var vi på partaj i Boda. Det har varit en underbar sommardag som inte kunde spenderas bättre än på landet! Tack för goda hamburgare o mastodontdammsugare! Att det dessutom fanns ett kastspö till hands gjorde ju inte saken sämre för mannen min :)

När resten av gänget började prata om att gå bort till tyrolen för att se mando diao körde vi hemåt igen till vår lugna vrå.  Men det var fint med lite lantluft :) Och nej, vi tog inte riktigt de extra små vägarna hem, sajtseeingen dit var tillräcklig!

12 juli 2013

Det närmar sig!

Plattorna är här, nu ska de bara på plats också!!!

Kakbuffén

Tänkte att vår rosa kakbuffé på dopet kunde få sig ett eget inlägg här på bloggen. Ja, jag älskar ju att baka och ska man nu göra något är det ju lika bra att gå all in tänker jag. Självklart fick allt som gick gå i rosa dagen till ära! Tror nog att cake popsen var de som var mest populära.

Om ni är sugna på att testa att göra själva så är det enkelt. Gör bara en vanlig kladdkaka, grädda den och allt så den är ätklar. Smula sedan sönder den när den har svalnat och blanda med philadelfiaost (vi tog philadelfiaost marabou men det går lika bra med vanlig). Rulla till bollar och doppa i choklad och pynta efter valfritt tycke. Mums! Vill man inte lyxa till att köpa klubbpinnar så funkar det ju med sugrör eller grillpinnar lika bra.

Och jo, det finns kakor kvar så kom gärna hit och ät upp lite!!!







11 juli 2013

Lite som julafton

Har ju pratat om denna i över ett halvår o var nu på rea så slog till! Nu ska här sys, som jag längtat! Får vi bara hoppas att stumpan tycker det är skoj att titta på med :)

BFF:s

Ja det är fortfarande svårt att tro att vi tre som har hållit ihop sedan vi var 13 år till slut skulle få barn samtidigt. Två av oss till och med på samma dag, jag menar, hur stora är oddsen för det egentligen?!? Idun är född 2,5 veckor efter de andra två småttingarna o det är ju skönt att veta att vi har 2,5 veckor på oss att öva på allt de andra två kan ;)

Tänk att de ska få följa varandra i livet ända från födseln, ska bli mycket spännande tycker jag!




10 juli 2013

Iduns dop

I lördags hade vi dop för Idun i Växjö Domkyrka. Ett mycket mysigt dop blev det och ännu mysigare fest därefter. Tack alla ni som kom och gjorde detta till den trevliga tillställning som det blev. Ett ännu större tack för alla de fina presenterna som Idun fick!

Bjuder här på ett axplock av bilder från dagen, tusen tack Sarah för de fina bilderna från kyrkan!

Förberedd

I fadder Jennys famn

Hälsar på farfar efter att jag blivit döpt

Fina prästen Marita


Med de gamle

Lilla familjen

Med bästa vännerna

Hemma igen o tlööööttt

Den rosa kakbuffén

Paketöppning

Tack för alla fina presenter

5 juli 2013

Assistent

"Knåda degen för hand i tio minuter". Pust, svettigt, armträningsvärk imorgon? Dags att spara en slant för att inhandla en assistent kanske?!?

3 juli 2013

Framsidan

Ja nu tar vi en rajd om framsidan igen. Vi var ju som sagt o letade inspiration i flisby för ett tag sedan o vår skiss ser numera ut ungefär så här. I gången blir det granitplattor kantat av mörkgrå gatsten från bodafors. Man måste ju se till att ha lite anknytning kvar från norra Småland menar jag :) Sedan blir det lite växter, småsten o lite annat smått o gott. Kan det bli något bra av detta tro?